• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Zamjena (unlimited) breveta

U mmpi su mi rekli da ce se ubzo nastavit izdavanje breveta , i da ako je nekome hitno da ih moze poslat u zg i da ih oni izdaju u roku jedan dan.
Btw. koliko treba cekat nove brevete,10-15 dana ili vise?

Imam jedno pitanje.Polozio sam tadasnji B2 2002.godine.
nisam se nikad ukrca na brod i sad se zavrsetak visoke nadzire i lagano
pripremam teren za ic na brod.
Vrijedi li mi taj B2 sta sam polzija,trebam li samo zamjenit,sta mi je cinit?
unaprijed zahvaljujem

Ako važe nova pravila onda ne,ako je još po starome,onda da.Po novim pravilima poslje 5 godina sve brevete treba produžavati.

Jutros na Splitskoj Kapetaniji izvjesena obavijest da se zamjena neogranicenih breveta obustavlja do daljnjeg. Gospoja Vinka:mad: je rekla da ce obustava trajat oko 10ak dana.

Dan

Dan

Evala...jutros na kapetaniji izvjeseno ovo da se odgada....:confused:, isprid mene stoji momak sa desetak breveti svi su mu u kantuni okidani i pita oni skafet od zene da sta ce sad jer ide na brod za 7 dana a ova izasla vanka i pokaziva mu obavjest:udriglavom.....momak bloka......boze sacuvaj......

Imam jedno pitanje.Polozio sam tadasnji B2 2002.godine.
nisam se nikad ukrca na brod i sad se zavrsetak visoke nadzire i lagano
pripremam teren za ic na brod.
Vrijedi li mi taj B2 sta sam polzija,trebam li samo zamjenit,sta mi je cinit?
unaprijed zahvaljujem

Triba?? ga zaminit na Kapetaniji.

zamjena breveta..

zamjena breveta..

pozz kolege, evo danas na kapetaniji u Dubrovniku mi rekli kolegi da se rok za promjenu breveta sa neogranicenih u petogodisnje produzuje do sestog miseca 2011. zbog prevelikog obima posla...pa me zanima dali je jos tko dobia takav odgovor u drugim kapetanijama?
da nebude posli da smo se uhvatili na neciju patku pa :udriglavom i :o

pozz kolege, evo danas na kapetaniji u Dubrovniku mi rekli kolegi da se rok za promjenu breveta sa neogranicenih u petogodisnje produzuje do sestog miseca 2011. zbog prevelikog obima posla...pa me zanima dali je jos tko dobia takav odgovor u drugim kapetanijama?
da nebude posli da smo se uhvatili na neciju patku pa :udriglavom i :o

zrile je isto to napisala danas

Breveti

Breveti

Zvau sam u Lk rijeka i neznaju da li se je produzilo vrijeme za zamijenu breveta doticni je rekao da vjerojatno je buduci da jos nisu ni poceli, ali da nezna nista sigurno.

Bija sam i ja jucer u kap zadar.Ni oni jos nista ne znaju,ali uredno zaprimaju zahtjeve.

Pozdrav, i da vas pitam

Da li se brevet od GMDSS-a mo?že samo produljiti ili se treba ić na kompletni tečaj ponovo?

Dali možda neko zna,koji su sve braveti potrebni za napravit matrikulu i otić prvi put na brod? U mom slučaju, po zanimanju sam kuvar. Dakle ja bi iša za pom. kuvara, konobara...

Trenutno polažem D2, ali cure na šalteru u Adria Mare u ŠI spominju još neki tečaj nekakva žaštita od požara i 3 dana u ZD (nekakva prva pomoć). Ja mislim da su to "D20, Advanced Medical Care" i "D12 Advanced Fire Fighting".
Dali mi je to sada potrebno polagat i dali će mi to pomoć pri prvom ukrcaju na brod?

@kumpinho: Ne znam dali postoji ograničeno vrime za produljenje braveta, jer je danas to polaga jedan moj susjed, ali njemu je to isteklo 2006-e godine, a već je cca 7-8 ako ne i više godina zapovjednik na jednom jedrenjaku od 21M.

ako imas godinu dana navigaije u vremenu od izdavanja breveta do isteka i to pokrijepis iskrcajnim listama brevet se automastski obnavlja uz ono standarsdno dvi slike 70 kuna taksenih maraka i 20 kuna kesa na kasi kapetanije

ako imas godinu dana navigaije u vremenu od izdavanja breveta do isteka i to pokrijepis iskrcajnim listama brevet se automastski obnavlja uz ono standarsdno dvi slike 70 kuna taksenih maraka i 20 kuna kesa na kasi kapetanije

Znači -

70 + 20 = 90 kuna po brevetu (zaokružimo na 100 kuna)
Znamo da svatko ima barem pet breveta, a to je 500 kuna po pomorcu ili 100 $US. Ako bi nas ukupno bilo samo toliko koliko se ovdje logira svaki dan - u tom slučaju bi na brevetima država jamila pola miliona dolara. Ali to će biti puno više jer sam u pretpostavci predložio minimalne brojeve..,

Nego nije mi jasno,

mladeno je izvjesio gore obavijest gdje se spominje krajnji rok lipanj 2011, a tamo na portalu UPH stoji obavijest u kojoj se spominje lipanj 2010. Što je točno?

?

Last edited:
Back