• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Zamjena (unlimited) breveta

Znači -

70 + 20 = 90 kuna po brevetu (zaokru?žimo na 100 kuna)
Znamo da svatko ima barem pet breveta, a to je 500 kuna po pomorcu ili 100 $US. Ako bi nas ukupno bilo samo toliko koliko se ovdje logira svaki dan - u tom slučaju bi na brevetima dr?žava jamila pola miliona dolara. Ali to će biti puno vi??e jer sam u pretpostavci predlo?žio minimalne brojeve..,

Nego nije mi jasno,

mladeno je izvjesio gore obavijest gdje se spominje krajnji rok lipanj 2011, a tamo na portalu UPH stoji obavijest u kojoj se spominje lipanj 2010. ? to je točno?

?

A zna?? da oni preko noći mjenjaju zakone i rokove:confused:, barem to nije ni??ta čudno. Mladenov izvje??taj je točan jer tako glasi zadnja njihova obavjest.:uzdravlje

Nisu kupili papir za brevete pa onda zamjenjuju samo one sa "rokom trajanja" na sebi. Zato produzuju rok. Meni nisu htjeli zamjeniti kad sam isao u Ri u 12 mjesecu.

Nisu kupili papir za brevete pa onda zamjenjuju samo one sa "rokom trajanja" na sebi. Zato produzuju rok. Meni nisu htjeli zamjeniti kad sam isao u Ri u 12 mjesecu.

Trebao si im naglasiti da Petrinja nema lučku kapetaniju, nemoj biti previ??e siguran da oni to znaju:D:uzdravlje

Uvijeti za polaganje advanced breveta?

Uvijeti za polaganje advanced breveta?

Iman zavr??enu S. pomorsku,do sada odradija 3mj. kadeture na LNG-u.
Budući da moja kompanija refundira tro??kove ADVANCED breveta,zanima me mogu li polagati npr LNG advanced,ili neki drugi koji bi mi koristio u budućnosti?
Trenutno imam AD. fire,frist aid.,tanker fam.
Molio bih nekoga tko zna nekakvu inf. da je napi??e,budući da sam trenutačno na brodu pa ne mogu, iz nekog drugog izvora doći do potrebnih inf.
Unaprijed zahvaljujem!
Pozdrav;

Za sve advance brevete (chemical,LNG,crude oil) ti triba 6 miseci navigacije i mos polagat.
Znaci za advance LNG ti je 6 miseci navigacije i mozes polagat.

Jesi li siguran?Jer san ne??to načuja od nekih da se prominilo da je sad 3mj. uvjet!
Je li zna?? da li je uvjet za advanced jo?? i poručnički,ili časnička navigacija?

Ma ima neki dan san sidija u ships office-u nesto gleda na netu i uletija mornar latvijac kopirati brevete ! Ono sta me je zainteresiralo bila je velicina njihovih breveta koji sa lakocom stanu u zadnji dzep !
Nije mi onda jasno zasto nama tribaju onda ovi dzambo plakati kad moremo imati lipse , prakticnije i jeftinije brevete pa g.Kalmeta mozda nebi osta bez papira ove godine !

Pomoć

Pomoć

Dajte molim vas mi objasnite ovo , jer ja sam upao u mašinu tip " ebe lud zbunjenog".
Od odredjenog agenta rečeno mi je da mi za novi ukrcaj treba Advanced Fire Fighting . Pa sam se ja prijavio na RI fakultet za polaganje . Onda sam sreo kolegu pomorca koji mi kaže da su njemu jednostavno onaj brevet od " protupožarne zaštite " tipa STCW A-vi/1 promijenili u adavanced fire fighting !!
Pošto Ja taj isti brevet posjedujem da li stvarno postoji ta mogućnost ??
Ne bih volio bacati 1700 kuna i gubiti vrijeme ako postoji !!
Pa bih molio ako netko ima objašnjenje iz prve ruke .

Last edited:
najbolje ti je otić do kapetanije i pitat da ti zamine, pa ako prođe - prođe.
samo mora?? uzet u obzir:
-koliko su posla imali na kapetaniji tog jutra,
-ima li koja pms,
-jel im kava bila dobra ujutro,
-pu??e li jugo,
-ostale otegotne okolnosti

ali sve u svemu provaj, ne mo?že?? ni??ta izgubit.
i javi rezultat!
:uzdravlje

najbolje ti je otić do kapetanije i pitat da ti zamine, pa ako prođe - prođe.
samo mora?? uzet u obzir:
-koliko su posla imali na kapetaniji tog jutra,
-ima li koja pms,
-jel im kava bila dobra ujutro,
-pu??e li jugo,
-ostale otegotne okolnosti

ali sve u svemu provaj, ne mo?že?? ni??ta izgubit.
i javi rezultat!
:uzdravlje

Evo @volimmore , jučer sam bio , i gospodja iz sobe 3 obja??njava :
" Izmjena protupo?žarne za??tite iz temeljne sigurnosti u advanced fire fighting je moguća , ali sa tim da morate imati polo?ženu naprednu prvu pomoć , a ne prvu pomoć iz temeljne sigurnosti "
Tako da imamo dvije solucije , ako nema?? naprednu prvu pomoć , polo?žiti naprednu prvu pomoć ( ako se ne posjeduje ) , pa će nam promijeniti .
Ili otići na Ri pomorski fakultet i jednostavno polo?žiti ispit Advanced Fire Fighting pa čekati kad će kompanija tra?žiti prvu pomoć .
Ovisi u kojoj smo situaciji .
Velik pozdrav

pozdrav chorke,
hvala na info, sigurno će nekome bit od koristi...
mo?žda ti je i najbolje onda polo?žit naprednu prvu pomoć, pa na osnovu toga dic FF advance, -jednim tečajem rije??it dva breveta :cool:

Pozdrav ponovno Ekipi !!
Da , sve je u redu , ako se ima vremena i novaca .
Recimo meni treba AFF , a već me zovu na brod , a ne pitaju za prvu pomoć .
Pa sam odlucio nastaviti sa AFF , po??to sam čekao 2 tjedna da se skupe ljudi za predavanje , umjesto da odgodim AFF i sve isponova prijava i ponovno čekanje za polaganje napredne prve pomoći .
Tako da bih se ukrcao sada sa polo?ženo AFF , odradio ugovor , pa onda na prvu pomoć.
Uglavnom kao ??to je rekla gospodja iz sobe 3 RLK : " ..kad tad će vas pitati i naprednu prvu pomoć.."...ovisno o situaciji..
Pozdrav!!

Back