• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Zamjena (unlimited) breveta

Upravitelj stroja na brodu sa strojem porivne snage od 3000 kW ili jačim (STCW III/2)

Mislim da je ode III/3 a ne III/2

Tribalo bi bit III/2, to je STCW ??ifra za senior strojare, neznan za??to su ovo napisali, biće gre??ka.

Za upravitelja stroja iznad 3000kw je III/2,za one do3000kw,je III/3.
2e ulimited snage isto ima III/2,i taj brevet je jači od onoga za upravitelja III/3.

Neznam za palubu,jer sam strojar,ali svaki brod ima STCW priručnik,pa možeš provjeriti u njemu,ako si na brodu.:kafa

STCW Code

Part A - Mandatory standards regarding provisions of the annex to the STCW Convention

Chapter III - Standards regarding the engine department

Section A-III/1 Mandatory minimum requirements for certification of officers in charge of an engineering watch in a manned engine-room or as designated duty engineers in a periodically unmanned engine-room

Section A-III/2 Mandatory minimum requirements for certification of chief engineer officers and second engineer officers on ships powered by main propulsion machinery of 3,000 kW propulsion power or more

Section A-III/3 Mandatory minimum requirements for certification of chief engineer officers and second engineer officers on ships powered by main propulsion machinery of between 750 kW and 3,000 kW propulsion power

Ja danas zva u dubrovnik na kapetaniju za prominit brevete ,sto sve moran imat, i covik mi govori da ih ne treba minjat?!?!?!?!da je to kao odgodjeno do daljnjega?!?!?!
posli san zva u split i ovaj tamo mi govori da neka donesen brevete i da ce mi pravnica sve objasnit.
Zna li neko mozda nesto vise o ovome?dali se to treba minjat ili ne?

ja sam dao zahtjev za prominiti 6 breveta u kapetaniji Zadar. to je 6 x 70kn taxenih maraka(biljega) + 6 x 20 kn za izdavanje novih breveta(platio kapetaniji). sve skupa 540kn za 6 breveta.
nadam se da ce mi firma to sve nadoknadit.
cuvajte racune i vouchere.

vidi sam u dubrovačkoj kapetaniji u prošlu subotu na oglasnoj ploći da se BREVETI DO DALJNJEGA NE MINJAJU.a to mi je i dežurni reka.

To se meni dogodilo ovo lito, uspija san prominit SSO i Medical i onda su mi rekli da ostale nemogu još primit jer su zatrpani sa papirologijon, a ove je tribalo prvo minjat, pa da se javin posli nove godine... Da su zaprimili priko 1800 zahtjeva i da sve nemogu stić načinit....

znan i ja da su u guzvi,ja san nesto radija ovo lito,pa san ceka skoro misec,a,advance oil,i to samo produzenje,a i Vinka mi je nesto tako spominjala,jebi ga kad je sve priko zg

Ma ljudi, možemo bit sritni kad ih možemo uopće produžit. Koliko ljudi ovde nemože poć nabrod? Ovi ode Norveđini kad in breveti ističu, dobiju ih pošton doma skupa sa uplatnicom. Mi za doć u tu fazu, moramo još pet ministara prominit, a i to će bit dobar rezultat. A savjet za one koji idu kod Vinke, ić posli 11, sa škatulon nesa 3u1 i domaćicon, dobitna kombinacija, provjereno....

po 100-ti put greska je mjenjat brevete.Treba ic ponovno polagat,radi refreshmenta i radi toga da izbijes firmi koju kunicu na racun dana provedenih na kursu.

A evo sta je meni doslo na email:

[FONT=&quot]From:[/FONT][FONT=&quot] Meri Ledic
Sent: Tuesday, November 10, 2009 11:17 AM
To: Globtik svi
Subject: Zamjena neogranicenih breveta[/FONT]

[FONT=&quot]Odluka o obaveznoj zamjeni neogranicenih breveta se do daljnjega obustavlja. Na LK Dubrovnik su potvrdili da je to interna komunikacija izmedju ministarstva i luckih kapetanija, te da je obavijest o istom izvjesena na svim kapetanijama. Neograniceni breveti do daljnjega ostaju neograniceni. [/FONT]

[FONT=&quot]Na LK Split kazu da je problem ipak samo tehnicke prirode (nema breveta za stampanje) i da oni vjeruju da je to samo privremeno jer da od ministarstva nisu dobili obavijest da je pravilnik promijenjen.[/FONT]

[FONT=&quot]Thanks and best regards[/FONT]

[FONT=&quot]Meri Ledic[/FONT]
[FONT=&quot]Globtik Express Agency[/FONT]

i do kad ce to bit?!?!?!ja san ih sad misli minjat jer san konta kroz 12 misec na brod i sto ako se sve to otegne,i ukrcaj(vjerojatno) i ti breveti (jos vjerojatnije),i ne uspijen ih do 6 miseca prominit?sto onda , polagat sve ponovo?!?!!cccccccccc.
da mi na brodu radimo ki oni i ponasamo se prima poslu kako sto se oni ponasaju nikad ni jedan brod nebi izasa iz porta.

i do kad ce to bit?!?!?!ja san ih sad misli minjat jer san konta kroz 12 misec na brod i sto ako se sve to otegne,i ukrcaj(vjerojatno) i ti breveti (jos vjerojatnije),i ne uspijen ih do 6 miseca prominit?sto onda , polagat sve ponovo?!?!!cccccccccc.
da mi na brodu radimo ki oni i ponasamo se prima poslu kako sto se oni ponasaju nikad ni jedan brod nebi izasa iz porta.

Sve odgovore imas na portalu pa pogledaj jer smo stavili clanak o tome cim je izaslo to u zakonu :p

Back