• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Zamjena (unlimited) breveta

ja sam dao zahtjev za prominiti 6 breveta u kapetaniji Zadar. to je 6 x 70kn taxenih maraka(biljega) + 6 x 20 kn za izdavanje novih breveta(platio kapetaniji). sve skupa 540kn za 6 breveta.
nadam se da ce mi firma to sve nadoknadit.
cuvajte racune i vouchere.

Ne zaboravi i plastificirat na licu mista.6x10=60 kn:hihi

Sve odgovore imas na portalu pa pogledaj jer smo stavili clanak o tome cim je izaslo to u zakonu :p

Misljenja sam da svaki covik da bi sebe moga zvat pomorac ne mora uz to bit clan i UPH i aktivni clan na forumu pomorac.net. Prema tome ljudi pa cak i pomorci u ovoj drzavi imaju puno demokratsko pravo bit neobavijesteni o izmjenama u pravilnicima. Portal je dobar za pomorce korisnike interneta a udruga bi trebala prenosit obavijesti malo sire od foruma i portala. Zasto se recimo nije neko od udruge sitija napravit placeni oglas i prosirit obavijest putem dnevnih novina. (Naravno da se nece svaka izmjena oglasavat u dnevnim novinama, ali neke bitnije bi se mogle iskoristit i za reklamu same udruge). Mislim da bi i sama UPH imala koristi a ne samo trosak. I onda u dnu oglasa stavit i adresu portala. Ma pisen ovo najvise jer mi se ne svidja gornji Dalmosev komentar. Po meni bi netko u ime udruge treba okrenit broj ministarstva i iz prve ruke doznat sta se dogadja sa brevetima i onda prosljedit dalje ostalima.

Last edited:
@ Posejdon

Mene je ovaj tvoj post nasmija bas posteno kolega jer ja sam misljenja da je takvu stvar kako ste vi napisali tribalo MMPI staviti u novine i na dnevnik a ne UPH jer UPH je najnovia Udruga za razliku od SPH i slicnih Udruga. Mi sve sta znamo i imamo informacija o pomorstvu stavljamo ode a jos da dostavljamo na kucne adrese je ipak malo previse ili da recimo placamo da bi stavili u novine. Prijatelju mi jedva da smo imali za prosved i sve troskove koji su za Hrvatske prilike jako veliki a uz to smo i sve zakonski digli iz temelja i svakome da li bar majicu i iskaznicu. Mislim da ti post ne drzi vodu niti malo.

A onaj ko nema mogucnost kako ste naveli za posjetu pomorac,neta neka uzme telefon ako mu je lakse i zove MMPI i pita zasto ga nisu obavjestili jer ipak se radi o njegovoj kozi a ne o nasoj jer mi smo dosta napravili sta smo takvu vijest uopce stavili na portal i javno predocili pomorcima. tili mi priznati ili ne pomorac.net je najposjeceniji portal pomoraca koji govore Hrvatskim jezikom a posjecen je i naj vise na podrucju bivse Jugoslavije tj od svih ljudi koji govore tj razume nas jezik.

I mogu i ja vama reci da se meni ne svida vas post takoder. A sad vi usporedite gornji moj post i vas pa recite ciji je bija od pomoci a ciji je bija samo jos jedna kritika.

Evo vam i link da ne trazite

http://www.pomorac.net/portal_vijesti/3163-OBAVIJEST-POMORCIMA-PREDMET-Zamjena-svjedodbi.html

Pozdrav

Pa recimo komodniji clanovi udruge imaju i opciju da ih se ujutro budi u tocno odredjeni sat te da im se telefonski izdiktira vremenska prognoza.Postoji prijedlog da se ova usluga omoguci svim pomorcima u RH znajuci koliko smo profesionalno vezani za vremensku prognozu.

Pa recimo komodniji clanovi udruge imaju i opciju da ih se ujutro budi u tocno odredjeni sat te da im se telefonski izdiktira vremenska prognoza.Postoji prijedlog da se ova usluga omoguci svim pomorcima u RH znajuci koliko smo profesionalno vezani za vremensku prognozu.

Ovo ti je najjaci post ikad varin od smija :hihi:hihi

kolega frankie nisam znao za ovakve usluge putem udruge.To mi je jedna od poticaja da postanem clan udruge.Evo prvom prilikom cu da uplatim clanarinu i postanem clan udruge.A da li mozda postoji mogucnost da se vrse obavijesti o sportu clanovima udruge jer sam ja ovisnik o sportu a na brodu sam uskracen istim.
Hvala unaprijed na odgovoru.:uzdravlje

evo,da bi thread osta na temi,ako ovi bude govorija dovoljno da ga mogu razumit,pitacu ih kako je sa brevetima u f i sverige,i ako more udruga i salon za masazu otvorit jer san ode ima prvi napad lumbaga,pa za nas sta vise nismo u cvitu mladosti,puno bi pomoglo kad smo doma

Volija bi da se iz teksta kojeg pisen moze i citat naglasak koji san zelija dat odredjenoj temi. Vidin da me se ovde ne razumi: Kazete da pisen kritike, a ja san iznija svoje misljenje i predlozija moguce rijesenje. Kazete da trazin da se salju obavijesti na kucnu adresu a ja to nigdje ne spominjen. Nisan komercijalist, znaci mozda i grijesim u sljedecem, ali placeni oglas u dnevnim novinama je marketinski potez koji bi vjerojatno privukao pomorce da se prikljuce udruzi pa bi samim tim i sam sebe isplatija, a uz put bi i pruzija korisnu informaciju.
Ja san clan udruge i medju prvima san uplatija clanarinu. Ideja o UPH mi se svidila na prvi pogled. Prije toga u vrijeme radjanja portala ja sam, u zelji da sudjelujem, sam slao link pomorac.net na sve news grupe povezane s morem nebi li privukao nove clanove. Svim svojim kolegama san prica o novon portalu i molija ih da se registriraju za opce dobro pomoraca. I kad vi sad meni napisete da mi post ne drzi vodu ja se okrenem iza sebe pogledan i postavin pitanje koje mi se provlacilo i sto puti kad bi pokusava na brodu izvuc pravdu "Za koga?"
I ako pogledate koji post povise ja san proslijedija mail koji su meni poslali da prosirim informaciju koju imam.
Misljenja san da nije previse trazit da netko u i me udruge nazove ministarstvo i priupita o zamjeni neogranicenih breveta. To bi bija plus vama i nama ka udruzi.
A vas mi se komentar nije svidija jer ste na kraju odgovora motorman5 (post broj #111) stavili ovoga smajlica:p sta je po meni nepotreban i pogresno odabran smajl.

Last edited:
posejdon
Sve sam razumio ali jedna stvar me uvijek raspizdi,a to je ono dokle bi mi trebali nekome nesto servirat,a tima je tesko cak doc podrzat prosvjed gdje se direktno radi o njihovoj kozi.Ne znam ali cini mi se da se ljudi malo trebaju sami zauzest za sebe pa cak i pod cijenu da ako to ne naprave snose posljedice.Danas i jesmo u situaciji kakvoj jesmo jer ljudima cijeli zivot odradjuje netko drugi pocev od mamica i osnovne skole.Pitam se dokle seze taj komod i indolencija???

@Dalmos
Znan da treba minjat brevete , zato san i zva na kapetaniju , jer me zanimalo sto sve treban donit(taxe,slike....)i reklo mi je da do daljnjega nema nista.i moje pitanje se odnosilo na to dali neko zna do kad ce taj zastoj trajati.

Volija bi da se iz teksta kojeg pisen moze i citat naglasak koji san zelija dat odredjenoj temi. Vidin da me se ovde ne razumi: Kazete da pisen kritike, a ja san iznija svoje misljenje i predlozija moguce rijesenje. Kazete da trazin da se salju obavijesti na kucnu adresu a ja to nigdje ne spominjen. Nisan komercijalist, znaci mozda i grijesim u sljedecem, ali placeni oglas u dnevnim novinama je marketinski potez koji bi vjerojatno privukao pomorce da se prikljuce udruzi pa bi samim tim i sam sebe isplatija, a uz put bi i pruzija korisnu informaciju.
Ja san clan udruge i medju prvima san uplatija clanarinu. Ideja o UPH mi se svidila na prvi pogled. Prije toga u vrijeme radjanja portala ja sam, u zelji da sudjelujem, sam slao link pomorac.net na sve news grupe povezane s morem nebi li privukao nove clanove. Svim svojim kolegama san prica o novon portalu i molija ih da se registriraju za opce dobro pomoraca. I kad vi sad meni napisete da mi post ne drzi vodu ja se okrenem iza sebe pogledan i postavin pitanje koje mi se provlacilo i sto puti kad bi pokusava na brodu izvuc pravdu "Za koga?"
I ako pogledate koji post povise ja san proslijedija mail koji su meni poslali da prosirim informaciju koju imam.
Misljenja san da nije previse trazit da netko u i me udruge nazove ministarstvo i priupita o zamjeni neogranicenih breveta. To bi bija plus vama i nama ka udruzi.
A vas mi se komentar nije svidija jer ste na kraju odgovora motorman5 (post broj #111) stavili ovoga smajlica:p sta je po meni nepotreban i pogresno odabran smajl.

Postovanje kolega @posejdon.Vidim iz vasega posta da niste jedan od onih koji samo sjede i cekaju da se netko drugi izbori za boljitak Hrvatskih pomoraca i za to vam svaka cast.Mozda je vas post u nekim djelovima krivo protumacen.Ali sam misljenja i to znam jako dobro da ima clanova koji su i vise od godisnje clanarine ulozili sredstava privatno da bi potpomogli rad udruge kao i pripremilli se na ono najgore.Samo je moja malenkost dva puta isla u Graz da bi se raspitao o uvjetima poslovanja i o svim detaljima koje bi zainteresirani clanovi kao non resident stedise ostvarivali.Sve to mozete naci na threadu Bank account u kancelariji.Da ne govorim o ostalima koji cine mnogo vise.
Znam i to da je to bila jedna od vasih sugestija kako bi se ime udruge kao i njegovog portala prosirila na dalje,ali isto morate znati da su nam novcana sredstva limitirana i da se nisu bas pomorci uclanjivali onako kako bi i trebalo jer se tu radi o kozi svih nas.Kako stvari stoje clanovi su jos uvijek oni isti koji su se odmah uclanili dok drugi cekaju.Mnogim pomorcima bez posla smo nesebicno pomagali za ukrcaj bez obzira na clanstvo gdje neki nisu rekli ni hvala za to.O tome vam moze kolega @Frankie puno vise reci,a misljenja sam da je usmena prezentacija ,najbolja prezentacija a svatko uvijek moze otici na stranice portala i doznati sve aktualnosti vezane za pomorstvo.Vjerujem da ce mo u buducnosti izrasti u jednu veliku udrugu na Hrvatskoj sceni a misljenja sam da vec jesmo jer osim nas i SPH nema nitko drugi i da ce se moci u svim javnim glasilima kao i stampanjem nasih osobnih informirati pomorce na brodovima diljem svijeta u suradnji sa ostalim svjetskim udrugama i sindikatima.
S postovanjem.:uzdravlje

e,sad s obzirom da je to tako sad sa brevetima,jesu li se sitili pomaknit granicu za obnovu,tj,ako se ne produze do 1.06,meni je malo nezgodno odavde pitat

@ Posejdon

Prije svega pozdrav I postovanje.
Evo posto vidim da ste odgovorili na moj post ja cu vam sad sve odgovoriti jedno po jedno.

Dakle vi ste napisali citiram ( Misljenja sam da svaki covik da bi sebe zvao pomorcem netriba biti clan UPH I aktivni korisnik ovog foruma )
Ja mislim da ovo nema nikakve veze s smile-iem koji sam ja stavio motormenu 05 na post povise I uopce ne vidim kakve to ima veze s brevetima. Ako mi napisete da je to zato sta je on pitao o istima onda cu vam ja reci da je isto tako mogao I sam pogledati po forumu ili portalu I nasao bi a znam da je gospodin vec duze clan foruma I da vjerovatno zna jako dobro se koristiti istim.

Napisali ste ( Prije svega ljudi pa cak I pomorci imaju demokratsko pravo znati izmjenu o pravilnicima )
Na to vam odgovara da izmjenu donosi MMPI I da bi da je drzava iti malo u boljem stanju tu istu izmjenu napisao MMPI I dao u vijesti tj dnevne tiskove.
Isto tako posto je poslao nama a mi smo glasilo MMPI-a mislim da su oni tu obavili DIO posla tj polovicno ali imaju svoje stranice I kad oni mogu staviti na svoje stranice I mislu da je to zadovoljavajuce a do sad je bilo jedino glasilo onda ne vidim razlog zasto nije ovo sta smo I mi stavili? Jer ipak su oni u MMPI-u svjesni da je www.pomorac.net najposjeceniji hrvatski pomorski portal I da ce se ta izmjena najprije I najvise puta procitati upravo ode.

Napisali ste (da bi bilo dobro da UPH napravi placeni oglas u dnevne novine I da ispod stavi svoj link )
S ovim stavom se neslazem niti 1% jer je suludo da mi kao Udruga placamo dnevnim novinama oglas koji izdaje MMPI.( da li znate jos neku Udrugu koja se tako marketinski reklamira? ) Znaci da nase novce trosimo da bi dali javnosti “tudi” oglas. Jer to je po meni tribalo ponavljam nadlezno ministarstvo napisati I dati u novine a ne mi. A da imamo toliko novca da reklamiramo tude oglase e nemamo kolega niti blizu. Mi se kao portal pomorac.net reklamiramo u Novom Tjedniku, Maritime Connectoru I svake prve subote u misecu UPH se reklamira u Slobodnoj Dalmaciji . Sve smo to napravili na najmanje bolan nacin za UPH tj UPH za sve sta je navedeno nema niti kune troska nego kopmezaciju koju smo ja I Sonny napravili za prva dva slucaja a za Slobodnu dalmaciju je sporazum dobijen zahvaljujuci useru Kolegi koji je I potpredsjednik UPH. Ukratko oglasavanj ima I to za 0 kuna za hvaljujuci sposobnosti navedenih.

Napisali ste ( da bi po vama netko iz UPH tribao okrenuti broj MMPI-a I pitati sta se desava s brevetima )
Na to vam iman dva odgovora. Prvi je da sam osobno to I napravia I odgovor je bia da je sluzbeno priopcenje poslano ( to je ono sta smo mi objavili ) te s tim je prica o zvanju MMPI-a zavrsena.
A drugo posto ste I sam clan UPH ( a sta se jasno vidi iz vaseg forumskog profila ) mogli ste I sami obaviti taj poziv jer ste rekli, citiram: >>da bi mogao neko iz Udruge nazvati << pa eto I vi ste clan pa sta niste nazvali? Da se razumimo da to sta ste clan UPH ne znaci da se ja moram slagati s vasim razmisljanjem jer forum je otvoren za sve usere I dozovljeno je postiranje svima te clanovi UPH NEMAJU privilegiju za koristenje foruma, jedino sta clanovi UPH za svoje ideje imaju KANCELARIJU pa u nju mogu iznosti ideje tipa kakvu ste vi imali a da drugi tj oni koji nisu clanovi UPH to ne vide.

Da zavrsim za kraj I da vam recem da mi nisu jasne jos dvije stvari koje ste iznili a to su sljedece

Uvatili ste se mojeg teksta ‘’na kucnu adresu’’ Mislim da je I vrapcima jasno da sam to iznio u kontekstu tj figurativno I da nisam tako doslovno mislio.

I zadnja stvar je ta sta ste napisali da ste slali na sve adrese link I molili da se ljudi upisu u UPH.
Ja vam govorim s najboljom namjerom da ako nekoga triba moliti da bude clan UPH onda taj neko nije ni zasluzio da bude clan. Kako sad odjednom kad sam vam napisao post povise vi onda nakon 6 miseci takvog misnjenja minjate svoj stav I pitate sebe ZA KOGA? Pa ako ste toliko tvrdo I jako stajali iza vaseg clanstva u UPH jeli moguce da sam vas ja toliko uvridio postom ( a uvridio vas nisam) da ste odma na prvu odlucili dignuti ruke I reci ZA KOGA? Pa kolega dragi sve to sta ste slali niste slali za Dalmosa,Sonny-a, Kolegu,Caspera,Frankie-a,Kokola,Cruise line-a, Groffa I sve druge nego ste slali za sebe I sve druge HR pomorce koji zele nesto prominiti a vi osobno virujete u to kao I mi svi. Stoga mislim da ste malo istrcali na teren a kopacke niste ponili figurativno receno pa sljedeci put prvo obuceite kopacke pa onda istrcite.

Nadam se da vas ovaj moj post nece uvriditi I da cete I dalje biti ponosan clan UPH te da cete ( a ne morate ) nekad svoju gresku I priznati jer ja nisam tu da vama ni nikome sijem pamet ili bilo sta drugo ali da cu braniti stav UPH dok god mogu e to hocu I zelim svim srcem jer virujte mi da ja dajem vise od 1000% sebe za ovaj portal I UPH a to ce vam potvrditi svak ko me pozna. Isto tako mislim da se nas rad vidi tj koliko se toga u zadnjih 6 miseci napravilo. Jer I moja zena mi je osobno rekla da vise mislim na UPH nego na nju sta osobno smatram da nije dobro ali sta cu kad sam takav.

Lip pozdrav mirno more I sve najbolje vama I vasoj obitelji

Dalmos

Neznan jel ovo tema za moje pitanje al evo posto san novi zanima me dali se lako ukrcat kao asistent stroja bez vise skole tj.samo sa srednjom?I koja je shema sa clanarinama za UPH?dali se sad moze uplatit za iducu godinu posto je od ove ostalo sitno dana,pa da san za misec ne placan cilu godinu??

Neznan jel ovo tema za moje pitanje al evo posto san novi zanima me dali se lako ukrcat kao asistent stroja bez vise skole tj.samo sa srednjom?I koja je shema sa clanarinama za UPH?dali se sad moze uplatit za iducu godinu posto je od ove ostalo sitno dana,pa da san za misec ne placan cilu godinu??

@ Ivano

Pozdrav sve o ass.stroja imas na forumu

Clanarina se racuna od dana uplate godinu dana tako da nema veze s misecom u godini.
Npr: Ako uplatis 1,12 2009 tvoja clanarina vridi do 1.12.2010

evo info ode a inace se to sve nalazi na portalu pod Udrugom http://www.pomorac.net/clanstvo.html

Back