srelec
New member
Paz'vako Srelec, gdje god sam ga imao bio je totalna mehanika.., nikakvi programi, nikakav DOS i slično. Da bi takav VIT o kojem govorim radio ono za Å¡to je namijenjem mora se naÅ¡telati uglavnom mehaničke stvari, razno polužje, ventile, tlak zraka itd. On djeluje na fuel oil pumpu i to.., i tako? A btw, možeÅ¡ njime sjebati makinju ako se igraÅ¡ s tim, a ne znaÅ¡ Å¡to radiÅ¡. Na, mom brodu rekao sam ti viÅ¡e nema niti camshafta, niti VIT i sve oko ubrizgavanja je preuzela elektronika i hidraulika, a specijalni tacho u svakom djeliću sekunde zna za koliko je osovina zakrenuta, koji je klip u TDC ili bilo đe drugo. YebeÅ¡ iskustvo za neÅ¡to Å¡to nestaje s scene.., zar ćemo ovdje učiti elektronske cijevi ka' Å¡to se nekada studiralo, a možeÅ¡ ih vidjeti joÅ¡ jedino u muzeju.
Nuder, napiši ti nama nešto o HV, POD, AZIPOD..., i to.., i tako?!
To nas zanima, a pusti Chorke-a i njegov VIT.
Evo ti VIT na koji sam mislio:
The MAN B&W MC Engine VIT Fuel Pump
nisu u pravu pricas o sporohodnim motorima
ja pricam o srednje brzim
tamo comon rail jos uvjek nije preuzea glavnu ric i kako stvari stoje ni nece tako skoro dok se ne srede/nadu kvalitetniji materjali
tako da je vit jos uvik jedan e-motor dva switcha a sve komunicira preko upravljackog panela motora
inace na takvim proslslim motorima svaki senzor osim temperatura ispuha i lezajeva radilice je trodupli
tako da imas control ,safety i monitoring system
a HT control 3way valve tj Pleiger dobija signal od rpm trurba to mu je treci signal uz senzore temp vode in/out
strasno vazan signal inace Pleiger nece moc pratit brze promjene opterecenja a niko jos nije upia to drzat na ruke ma koliko se trudili
ekipa s jdn novih jedinica ce to jos bolje objasnit
ostavi se tih motora nema to kruva..
na zalost ovdi di sam sad mogu samo pisat povjesnu knjigu