ELEKTRO _ Razmjena iskustva

Na kojoj su tebi visini te cijevi za smoke detection kad je chif moga stat i fumat pored njih ?

I koliko ih imaš po štivi ?
Koliko fanova vuče na senzore ?

Po snazi gen brod je kontejner ?

Taj dio mi je uvijek bio najzanimljiviji na bananjerama....rijetko kad da je uspio :)

Taj dio mi je uvijek bio najzanimljiviji na bananjerama....rijetko kad da je uspio :)

Ja šta sam vidio do sada svi su bili pri vrhu štive ali opet previše prema dolje da ih dohvatiš.
Ona budaletina od električara Rumunja Å¡ta mi je bio ''mentor'' jeli, upalio namjerno fanove i stvrda se karbon unutra od vlage ,muku san izmučija s kobayanima dok nisan isčupa to vanka..

Taj Rumunj je najjači električar na belome svetu. 38-tu firmu u životu tuče :kafa

...moj veliki ''pametni'' šef sjeverno evropskog podrijetla...

Je'l to onaj sto je meni rekao kad je dosao za sefa "I am not familiar with equipment here, so better you do everything":rolleyes:
Ipak, dok nisam njega upoznao, zivotni moto mi je bio da necu nikad bit sef ljudima(kolegama), nego se drzat svog posla (kao sto vecina elektricara i radi) i za njega odgovarat. A kad me on na to prisilio, rekao sam sebi da ako vec moram preuzet svu odgovornost, onda cu i primat placu za to. Da nije njega bilo,vjerojatno nikad ne bih prihvatio "sefovsku" poziciju...
Zato se i nemogu bas pozalit na njega, otvorio mi je nove horizonte, a davao mi je i petice u evaluation:D

Ali dobro je cut, da se moje misljenje cijenilo i kad me nije vise tamo bilo, iako se sad ne sjecam tocno detalja otprije 5 godina...;)

Na kojoj su tebi visini te cijevi za smoke detection kad je chif moga stat i fumat pored njih ?

I koliko ih imaš po štivi ?
Koliko fanova vuče na senzore ?

Po snazi gen brod je kontejner ?

Kolega Bilichu , zabolia mene na kojoj su oni visini , pa neću ja valjda dofurati zrak da ih mjesečno propuÅ¡em , ipak sam ja BanderaÅ¡ . Ćif aka Supermen se vjerojatno popea na neÅ¡to Å¡to je hazardus cargo ( je li se tako kaže?:D)
Fanova , pa 2 pod1 ili dva pod 2 , i dva1 i dva2 dovoljno kapaciteta , padne li ekipa1 ide ekipa2 , ako moja pluća mogu simulirati , a Å¡to čeÅ¡ viće pričati .
Ja jedino strojaru mogu pomoći oko hazardous pumpe aka W. ( je li se tako kaže ) pumpe , znaÅ¡ ono membrana tamo vamo pogonjena zrakom . Ista ova Å¡to je vucaraju po bilge tankovima .
Heeling pumpa ( kako se kaže ) aj o tom potom :D

Jes kontejner !!!!

Ai ove pizdarije Rumunj , Ukrajinac , Filipinac..sve su to pizde od električara , ostavite se toga...ali ne znate za onu da ko zajebe pomorca i kurvu.....ili ovog banderaÅ¡a iz Like , Srbina ...kad god neko hvali Hrvatinu BanderaÅ¡inu ti si "Tesla za struju"...svakom nos podere nebo .

Last edited:
nisi falia si

ako je istina da si na jdn onda ce to ovo zatribat

overflow tj ona velika trumbeta u hoperu ima senzor ina osnovu toga system zna di je i micu ga gori doli
e kad otide senzor a mahom je problem u coax cabelu(isti system ima ekipa koja miri kolicinu u mud pit)
pa da nastavimo kad je otisa taj signal obicno se prikaze na ekranu max ili min i ovisno o tome ta trubbeta se moze samo dizat ili spustat sta nije dobro jer u jednom danu imas po par ukrcaja

za to brzo rijesit tribas poslat signal u I/0 locker izmedu 4-20mA ja sam stavlja 10mA(fluke 725) sta je priblizno polovina
signala tako da su ga mogli dizat i spustat

s tim dobijes da niko ne mora bost solenoide u hopper hodnicima pa se jos nece cut priko telefona
ma uvik ispadne cirkus
cili posal je od 10min a gledaju te ko boga kako si se toga sitija

posli ispratis cox cable koji mahom bude problem ili je riknila konekcija os mora i pjeska na senzoru

Fala Srelec na iznimno korisnom savjetu, za sada mi to nece puno pomoc posto san na krntiji iz 77. i owerflow ne mogu micat gori doli tako da ni tog senzora nema, ali necu vjecno tu ostat pa ce ovaj savjet nadam se jednom vrlo dobro doc...

Je'l to onaj sto je meni rekao kad je dosao za sefa "I am not familiar with equipment here, so better you do everything":rolleyes:
Ipak, dok nisam njega upoznao, zivotni moto mi je bio da necu nikad bit sef ljudima(kolegama), nego se drzat svog posla (kao sto vecina elektricara i radi) i za njega odgovarat. A kad me on na to prisilio, rekao sam sebi da ako vec moram preuzet svu odgovornost, onda cu i primat placu za to. Da nije njega bilo,vjerojatno nikad ne bih prihvatio "sefovsku" poziciju...
Zato se i nemogu bas pozalit na njega, otvorio mi je nove horizonte, a davao mi je i petice u evaluation:D

Ali dobro je cut, da se moje misljenje cijenilo i kad me nije vise tamo bilo, iako se sad ne sjecam tocno detalja otprije 5 godina...;)

Dakako,naÅ¡ jedan jedini i nezamjenjivi :) Meni se slično izjasnio u P.S. Converter room-u : I'm not familiar with 80% of things around here so,it's up to you to figure out how it works. Ma bilo je svega tu a u samo dva ugovora sa njime,iako se sage o njemu i takvima nastavljaju,nije drugačije ni po drugim brodovima,a ne možeÅ¡ ti tu niÅ¡ta. Lički medvid je slabo zaÅ¡tićen naspram njih.

Last edited:
Kolega Bilichu , zabolia mene na kojoj su oni visini , pa neću ja valjda dofurati zrak da ih mjesečno propuÅ¡em , ipak sam ja BanderaÅ¡ . Ćif aka Supermen se vjerojatno popea na neÅ¡to Å¡to je hazardus cargo ( je li se tako kaže?:D)

Oli nema u CO2 roomu di su fanovi pipa zraka , spojiÅ¡ , odvojiÅ¡ od senzora za svaki slučaj i rokneÅ¡ po par min svaku linju ?

A gledaj,valjda postoje odstupanja od firme do firme,na primjer,kod mene je iz neznam kojih razloga taj posao pripadao Chiefu kuverte tako da su se palubarci hebavali sa time iz štive ali,istini za volju, sve se na kraju svodilo na to da ja pripalim cigaru i dimim ravno na pipu od detektora. Jasno nam je da je to test za ništa ali.....kaj da se dela,ne ?:hihi

Ja to prema naÅ¡emu maintanance programu moram 2 puta misečno propuvat. A kako ga koristim ama baÅ¡ nikako toliko često ga i propuÅ¡eÅ¡. Samo nikako objasnit ljudima zaÅ¡to svitli crveni led na fire alarm kongsberg watch calling unitima kad je ovi isključen pa ajde ti to bypasaj nervira me ae nerviraÅ¡ i ti mene jeli :hihi

Bilichu nisi me shvatio , a tu sam i ja kriv .
Prića ide , da se ćif palube uvalia u konverzaciju sa GL bez naÅ¡eg znanja , i kao će on otići u Å¡tivu jedinicu to testirati .
Jerbo istom tom ćifu nije bilo u interesu da se koji put spusti u nedjelju sa prvim makine i stujom u CO2 room, otpoji cijevčicu i direktno puhne dim cannabisa u cijev proporcijalnoj Å¡tivi . I da se to aktivira na mostu i da se vidi da cijev odgovara Å¡tivi i da dojava fire alarma na bridgu funkcionira .
Mr GL Singapure je bia čovik od zajebancije i dok smo čekali ćifa da profura dim kroz 200 metara cijevi , mi smo pričali o ljepotama Jadranskog mora .
I na kraju se složil sa Paul Ankom i "MY Way" i tu je nastupi Marlboro Light ka šta High kaže .

Last edited:
Danas su riješeni svi s V klase. I to jako pristojno su im se zahvalili.
Sutra je E na redu , pa tako i ja :rolleyes:
A valjda ce te Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapor ukrcati negdje?Cuo sam da ti imas jako dobre veze u toj agenciji:hihi

Danas su riješeni svi s V klase. I to jako pristojno su im se zahvalili.
Sutra je E na redu , pa tako i ja :rolleyes:

M klasa ce bit interesantna za vidit bez struje...

al cini mi se da cu i ja morat potrazit novu kravu kad se vratin doma :(

Druže Srelec vi ste jednom riječju Fenomen , skidam Å¡eÅ¡ir .
Koroman-Mirković , Hartl , Tomić ,Mlakar....to sve vijetar za vas .
Jesi bia na MACH3 sa JDN .:D
I pravo kažeÅ¡ da ne govoriÅ¡ da nikad ne govoriÅ¡ o čemu nisi vidija ili osjetio .
" to je ladovina " , i kažeÅ¡ da Ras Lafan Ing Terminal plićak izjebe čak i dry dock u Shangaiu di ti uvale 0.7 bara iz Å¡kverskog Fi-FI "hladjenja " shore connection na pomoćni motor - generator 6600 Volti , poÅ¡to Shangai nije Long Beach .Naravno ti bi to modificira sa 3way i Low temperature i objasnia Kinezima da ti jedna klimica vuće samo 220 KW.Ima li i uvas High i low sea chest ili je pijeska bilo i preko bande broda . Iapk meduze su jaće , heheh .Spava mi se , odo ja vanka , da je vidim i osjetim . I razbudim se .
I ne daj Bože da napustiš JDN , da ne bi Edgar Wallace napisa "Izgubljeni milijun 2 " .
Balun slabo pratim , samo sam čuo da je Fedor Emelianenko preÅ¡a u Napoli nakon Å¡to mu propa ugovor sa Orijentom . Nego reci mi kad se ukrcavaÅ¡ ja JDN objekat je li ekipa montira neki red carpet sa transparentom " Svi smo mi SEA..ovaj Srelec " , i naravno pri iskrcaju da se piva "Please don't go " .
Aj odo ja do nje , a ti piÅ¡i i dalje , volim da učim , piÅ¡em ja sve Å¡to ti piÅ¡eÅ¡ , i učim , kako bih inaće preživio do sada???
Hvala ti!!

I sad kako ti voliÅ¡ to stručno i profesionalno , pa i pozdrav mora biti tehnički i profesionalna skračenica , ABŽ - to ti Aj Bok Žurim:uzdravlje

Last edited:
gospon Chorke

kina dry dock je misec dan a bageru je project dodinu dvi tako da ga puno vise muci fibra nego tebe
inace ta kina je poznata po velikoj fibri
ne radim vec dugo na jdn ali sam radio dugo bio tamo

ovdi di sad radim je pomalo antikna tehnika sa tristorima ali pristojno placena;)

Gospon Srelec
Bageru je projekt godinu , dvi ,...lightering ekipi ugovori na 7 godina , 24 sata dnevno .
SFTS i FTS takodljer ..i tako da nema smisla o tome . pogotovi ako su ti projekti u Bahrainu ,Maracaibu , Tanjug Bari.,Cochinu...itd....svim lijepm mijestima .
A i ja nekako viÅ¡e se priklanjam antiknoj tehnici , tu se slažem , takodjer pristojno plaćenoj .

corke

prekidam raspravu jer kod tebe je tesko s argumentima razgovarat
pocinjem brisat sve postove di je GB u pitanju
moram slozit s tobom to je ekipa za mjesec
sorry moja greska

zelim svako dobro i ugodan dan

Last edited:
Back