gavro
Korabljoni Sekretar
Da dobro si spomenuo Mehaniku- mi smo imali Mehaniku 1 I Mehaniku 2 koja je ukljucivala I "toplinu" koju su strojari imali kao poseban predmet(ne znam kakva je ona bila na FESB-u) ali kod Bage I Jurisica, nije je se moglo polozit tek tako, pogotovu je ovaj drugi volio pilat nas elektricare...
Jest, Kolja je jedini profesor koji mi je ostao u sjećanju kao neugodna osoba. Nama je nauka o toplini bila u predmetu koji sam spomenuo tj. Brodski strojni kompleks". Jedan semestar je bio za nauku o toplini i drugi semestar izučavanje onoga Å¡to radi na osnovama topline tj. motori, parna postrojenja, rashladna tehnika itd. Polagalo se odvojeno, a uvjet za izići na drugi dio bio je da položiÅ¡ ispit iz prvog semestra. Mehanika je obuhvaćala statiku, dinamiku i mehaniku fluida itd.
Sad nezahvalno je uspoređivati FESB i pomorski, jer opet će mi netko prebaciti da pametujem. Ali evo jedan primjer.., bio je u generaciji nautičara čovjek koji je diplomirao na FESB-u elektrotehniku i to full 4 godine. Radio je na brodovima kao električar neko vrijeme i odlučio upisati nautiku.
I poÅ¡to je imao položenu informatiku na FESB-u tražio je od profesora Bakovića da mu prizna ispit. No, nije mu ga priznao s obrazloženjem da nisu isti programi, Uglavnom, položio je kod Bakovića iz trećeg puta. Inače mi je prijatelj ovaj o kome govorim..,
Last edited:
) kako se priznaju STCW tecajevi drugih drzava: