Yahte + adrese

Jucer dobija ponudu za yahtu u principu 6 miseci radit i 6 ne placa 4000 eura misecno. Odbija zbog rodenja bebe koje ocekujen ali eto samo da se zna da se moze naci posao i tamo di nikad nisi radija u ovom slucaju ja na yahti. isto mislim da 4000 eura puta 12 miseci nije neka placa a nije ni losa ali ja odbija

Meni pari da na te jahte upada samo onaj ko naviga bar 5-6 godina ka oficir i oni ko ima iskustva na Cruzeru ili sl.
Neznan,more bit da se varan al ja to tako dozivljavan..
Doduse,ja san se javia priko Maritime Con. na oglas jos u 5 misecu za skipera,jahta od nekih Austrijanaca smistena na Krku,21 metar pa mi ponudia 1000 eura permanent placu,tokon lita navigan a tokon zime odrzavan tu jahtu al za mornara i jos mi se ne pise nista u matrikulu.
Odma san mu reka da necu,nije bit sto je za mornara i sto nije neka lova jer virujen da bi kad tad dosa do skipera i da bi se povecala lova al brate izgubit brevete se ne isplati...

Ma te male brodice koje nazivaju jahtama su nesto drugo, ne treba tu nikakav papir niti matrikula i to je kao sto si rekao klasa "skiper". Istina je da u CV-ju puno znaci iskustvo sa crusera, samo iz razloga da te ne smatraju gusarom, kao sto smatraju pomorce sa cargo brodova. No nije niti to garancija, jer sto se nauticara tice ima avanturista iz Australije, Novog Zelanda, Juzne Afrike koji nabrzinu od mornara u roku par godina postaju C/O i masteri sa najobicnijim kursom u Southamptonu. Jedina njihova prednost je ta sto im je english materinji jezik. Ta ekipa stoji na brodu i po dvije godine, znaci protok kadra minmalan. Toliko o tome koliko nam se cijeni struka casnika palube. Sto se tice strojara, eh to je druga prica, za njih poslova ima koliko hoces. Uglavnom su trazeni licencirani strijari, profesionalci. Profesionalci naravno ne zele stati na brodu 12 mijeseci i zato i postoje rotacije za razliku od deck dept. gdje rade "avanturisti" a i place su bolje od deck dept. Sto se place tice, nigdje toliko puno love za tako malo rada, vjerujte mi.
Ovo sto sam napisao odnosi se na tzv. mega yahte, na koje se ne ide preko rodjaka iz Ista, susjeda sa Premude ili onog tipa iz Sidra u DU, jer to je druga i duga prica.:)

Je Tome u pravu si. Evo dobija san ponudu 5400 eura permanent ali uvik su problemi s tim ugovorom. Nikad neznas di sta ni kako. Ja san se odluzia da je mozda bolje cekati pa ce nesto uletiti a svugdi se javljam agencijama za ukrcaj tipa u Engleskoj, Italiji St. Maartenu i slicno a te rodak i prijatelj to ne drzi vodu. Eto moje misljenje i nigdi nema lakse love koliko jka znan iz razgovora s ljudima:kafa

Je Tome u pravu si. Evo dobija san ponudu 5400 eura permanent ali uvik su problemi s tim ugovorom. Nikad neznas di sta ni kako. Ja san se odluzia da je mozda bolje cekati pa ce nesto uletiti a svugdi se javljam agencijama za ukrcaj tipa u Engleskoj, Italiji St. Maartenu i slicno a te rodak i prijatelj to ne drzi vodu. Eto moje misljenje i nigdi nema lakse love koliko jka znan iz razgovora s ljudima:kafa

Kakvi su ugovori, koji su brodi, koliko svita ima sa tobon, imas li soju kabinu, jeli se pise u matrikulu, sta ti triba od papira.. i jos kad bi moga rec koje si ti price cuja da mi prosvitlis sliku malo o jahtama jer neman pojma o njima ali tih 5,4 k eura permanent mi zvuci dobro

fala lipa

Kakvi su ugovori, koji su brodi, koliko svita ima sa tobon, imas li soju kabinu, jeli se pise u matrikulu, sta ti triba od papira.. i jos kad bi moga rec koje si ti price cuja da mi prosvitlis sliku malo o jahtama jer neman pojma o njima ali tih 5,4 k eura permanent mi zvuci dobro

fala lipa

U Kratke crte cu ti odgovorit.

Ugovor koji ja trazim je 2-2 ili 3-3 tesko je dobiti meni se ne zuri. Brod ovaj je od 54 metra i iman jos jednog sekonda u makini. 15 posade. Ja kapo. moj uvjet je solo kabina a ovaj kaze da je solo ako nije u charteru a kad je da dilin. meni to nepase. Pitan ja njega a kad to nije brod u charteru? haha U matrikulu pises ako oces. ja osobno necu da mi se navigacija pise u matrikulu. Osobni razlozi. Yahta svaka ovisi o vlasniku i kapetanu tako da je svaka prica za sebe eto ukratko naadam se da san pomogao

Eto i aj bog iden popit bacardy colu :D

sve razumin dalmos,puno si i reka,to su privatne stvari al mi jedno nije jasno prijatelju-ako ne pises navigaciju oli ne gubis brevete nakon 5 godina?!?

Ma sta ja znam. Ovo sta je reka Dalmos - u privatnika si i moze te supirat kad god ustane na livu nogu.

Eventualno je ok za samce, mladje ljude, koji zele "parit oci" na svom tom glamu i luksuzu...

Mene osobno ne vuku previse (a onda opet - 100 ljudi - 100 cudi)

Nadalje - rijec je o specificnoj vrsti plovila, propulzija, navigacija, upravljanje, zahtijevna klijentela prema kojoj se trebas uvijek odnosit u rukavicama, biti psiholog...

I najvaznija stvar: kolika je uopce vjerojatnost da cu, jednog dana (hipotetski) kad se zasitim sluzbe na takvom brodu, uopce moci upasti na neki trgovacki brod? Tko ce me htjeti?

Job Number: 2051
Employers Job Reference:
Company: Viking Recruitment Limited

Position: 2nd Engineer
Job Category: Engine
Description: An 80 meter charter yacht is looking for a 2nd Engineer.

Minimum Qualifications and Experience: Class II or Y2 certification. Salary in Euros. Required ASAP. Candidates require cruise or yacht experience. Vessel currently in the Med, heading to Barcelona in October for refit. Paid 13 months of the year plus tips and charter bonus. Rotation of 3 months on 1 month off.

Ship Type: Yacht
Start Date: Available on request
Salary: Salary Available on Request
Temporary Job? No
Trip Length: 4 month s
Leave Ratio: 3on, 1off

pozdrav, evo jedan info za sve koje zanima (ja nisam u mogucnosti ici zbog prometne)

Fred Dovaston Crew trazi posadu, ukratko ... We currently have positions available for Nov/Dec 2008 and early 2009, so if you are due to leave your current job at the end of the season check-in NOW!

nadan se da sam nekome pomoga :).

pozdrav, evo jedan info za sve koje zanima (ja nisam u mogucnosti ici zbog prometne)

Fred Dovaston Crew trazi posadu, ukratko ... We currently have positions available for Nov/Dec 2008 and early 2009, so if you are due to leave your current job at the end of the season check-in NOW!

nadan se da sam nekome pomoga :).

Tonik pozdrav i fala za info. Ima neko ko ce se valjda javiti za posao. Inace daj napisi i par rici o sebi.

Agencija Nostromo iz Dubrovnika

Agencija Nostromo iz Dubrovnika

Dali zna neko ista o gore navedenoj agenciji. Dobija mi je prijatelj poziv za rad na nekoj yahti pa eto tek tako informativno da znamo par rici o njima. Unaprid fala :uzdravlje

Breveti ,ah ti breveti

Breveti ,ah ti breveti

:confused:OOW znači časnik plovidbene stra?že na brodovima 500 BT i većim?

Fala stari.Jo?? jedno pitanje :Da li OOW automatizmom mo?že iz tog breveta dobit i yachtmastera A,B ili C?:uzdravlje

Zaključak

Zaključak

Bez breveta čifa nema nikakvog yachtmastera-valjda sam dobro zaključio.(Einstein je za mene ...)

Yachtmaster B

Yachtmaster B

Bio u kapetaniji.Rekao mi da me pripada Yachtmaster B (500 BT) iz Časnika na brodu od 500BT i vi??e.

Back