Yahte + adrese

Dobar dan svima,

evo zanima me kako se vi na jahtama ukrcajete, ide li to sve preko matrikule ili ....mozda samo preko breveta!?!
Ja imam brevet "Yacht master up to 100gt" i tia bi naprait ovaj od 500gt, pa me zanima ako je neko to radia nedavno, da ima info iz prve ruke,...
Dali je dovoljno donit crew liste za napravit, ili triba bit u matrikuli upisana navigacija,.... !?
hvala

Evo novi poslovi pa ko voli neka se javi . Ja dobivam non-stop a neide mi se
Sailing Yacht
11. In build large sailing yacht in the states. Y3 Chief Engineer. Worked on large sailing yachts before. 6 weeks vacation, Dive oriented. Start ASAP.
16. 47m older Motor / Sail yacht, (motor's more than sail), requires Y4 or above engineer - own single cabin, salary 6000 > 7000 euros / month, depending on experience. Start mid April.
Class 1 or Y1.
5. 52m New Motor Yacht, Y1 Chief Engineer. Over 3000kW. 9500 USD salary will move to rotation this year. World cruising, Caribbean for winter, East coast next summer and then world cruise. Non smoking. Start ASAP.
12. First Engineer, Y1 or Commercial 1. Large Yacht in Build. Launch 2010. Live ashore then 3 on 3 off rotation.
Class 2 Commercial or Yacht 2
4. Large Motor Yacht, just finished major refit in NZ, currently south Pacific, cruising over next year towards Galapagos, Central America, Caribbean then Europe. Y2 Chief Engineer, start ASAP, 10k usd negotiable, shared cabin, 1 months leave.
7. Large Motor Yacht. EOOW or Y3 second engineer, 3 on 1 off, to 8000 usd while on. Start ASAP. Flights included.
10. 55m New Motor Yacht. Chief Engineer, Y2, 9000 usd per month, 30 days paid leave, Full health and insurance, start ASAP. Could look at couples.
28. 70m Motor Yacht, In Build. Y2 Chief Engineer. Start Aug. Excellent Euro package. Delivery late 2010.
Yacht 3 or Commercial Class 4 (acting as second) tickets.
1. 50m Yacht in final stages of build. Would like a Y2 but could go with a Y3. Rotation 3 on 1 off, good euro salary paid year round. Helicopter, (Heli Ski the Alps) off road and on road motor bike. 60 knot tender, packed with toys will be based in Italy for winter then possibly Norway next year. Ideally German speaker. Start ASAP.
9. New Large Motor Yacht. Y3 second engineer start ASAP, full time not rotation, and would consider couples.
26. Large Motor Yacht, Y2 chief engineer, based Singapore, start ASAP
27. Large Motor Yacht. Y4 or III/1 as second engineer. To 7000 usd per month, 2 months leave, 3500 usd travel allowance. Start ASAP
Yacht 4 or Commercial Class 4 (acting as Chief or Sole Engineer) tickets.
5. 50m Motor Yacht, 2nd Engineer, MEOL or Y4. Start ASAP, 4 to 5k euros.
15. Y4 or MEOL Sole Engineer, 30m classic motor yacht, based South of France. Excellent vessel and an excellent opportunity. Salary to 5500 euros. Depending on experience.
Miscellaneous
2. Large Motor Yacht. Several positions. 1. Chief Officer Class 2, 2. Second Officer OOW. 3. Third Officer OOW. 4. 3rd and 4th Engineers OOW/III/1 tickets, start ASAP, could be seasonal positions.
6. 35m Motor Yacht, Timber construction. Deckhand/Bosun, ideally a carpenter or joiner. Varnishing and high quality paintwork ideal also. Med cruising, Malta, France, Italy, Croatia.
17. Large Motor Yacht, Bosun with OOW.
25. Large Motor Yacht. Bosun with OOW and dive instructor.
If you would like to be removed from this mailing, please let me know.
Kind regards,
Joe Hodgson.
e: joe@wizzwazz.com

Last edited by a moderator:
@Dalmos
Joe Hudgson svima salje ponude a nikoga nije ukrca, nikoga od Hrvata, nema ni svoju agenciju niti je bas na dobrome glasu. Ima neke novine i cijepi okolo ljude da mu pisu za te novine.

Yacht addresses

â?? www.yachtjob.com
â?? www.ycocrew.com
â?? www.bluewateryachting.com
â?? www.cnconnect.com
â?? www.ampmcrew.com
â?? www.recrewt.com
â?? www.crew4yachts.net
â?? www.crewnetwork.com
â?? www.ypicrew.com
â?? www.sallyfinbow.com
â?? www.techincalyachtsolutions.com
â?? www.cydmansell.com
â?? www.freedomyachting.com
â?? www.luxyachts.com
â?? www.insull.com
â?? www.yachtbrokers-int.com
â?? www.monacoequipage.com
â?? www.jf-recruiting.com
â?? www.yachtengineers.net
â?? www.jobseekersint.com
â?? www.vikingrecruitment.com
â?? www.hanseaticyachtcare.com
â?? www.yachtcrew.ca
â?? www.leticiayachtcrew.com
â?? www.yotcru.com
â?? www.jobsonyachts.com
â?? www.dandbservices.com

Uglavnom svi traze iskustvo, lakse je strojarima jer ih masu fali.

EVala ZApa

Nemaveze ali je bitno da posaljempa ako neko bude probao mozda i upali jer ima ljudi koji ode traze posao a imaju yacht expirience.

A sta se tice ukrcaja upozna san jednog tipa iz Veneuele kojeg je Joe ukrca i ima ugovor 4-2 i permanent 4500 eura na yahti. Trevili smo se u St. Thomasu pa san se raspitivao

Pozdrav

@Mileticu
Pomalo, doc ce i nasi tamo samo triba vrimena. Prvo se treba rjesit anglo prodavaca magle, avanturista i jebivjetara. Prije par godina nije uopce bila rotacija i sad je ima sve vise za strojare ali za kuvertu slabo, tu i tamo koji kap. i primo ali dolazi i to jer i ovde ide sve teze i teze.

@Mileticu
Pomalo, doc ce i nasi tamo samo triba vrimena. Prvo se treba rjesit anglo prodavaca magle, avanturista i jebivjetara. Prije par godina nije uopce bila rotacija i sad je ima sve vise za strojare ali za kuvertu slabo, tu i tamo koji kap. i primo ali dolazi i to jer i ovde ide sve teze i teze.

strojari dobivaju rotaciju jer su strojari vecinom STCW licencirani, znaci profesionalni pomorci koji nece stajati na brodu 12 mjeseci. na palubu dolaze prodavaci magle, avanturisti sa zavrsenim kursevima u Southamptonu i Antibesu koji u odredjenoj zivotnoj fazi valjda odluce postati posada na luxury yahts. ti ljudi nisu profesionalni pomorci i mogu ostati na jednom brodu i po nekoliko godina bez da im treba rotacija. nakon par godina na jednom brodu stavi ruksak na ledja i predje na prvi brod koji naidje, spreman da odere jos jedan maratonski ugovor.

Evo za one koji bi radili na yahtama a Joe ih ne obasipa poslovima evo ode najnoviji poslovi od Joe-a.

Sailing Yacht

Je Miky moj,
ajde ti njemu provaj poslat mail da si zainteresiran za neki od ponudjenih poslova pa ces vidit odgovor ili ako ga uopce dobijes.....upozno sam mali milijun pomoraca raznih nacionalnosti koji su sretni kako im njihov Joe salje ponude,ali koliko ih je ukrco....Gori je od onih nasih samozvanih managera koji kazu ako budes dobar pa ces...., samo sto je ovaj iz uvoza....daleko mu kuca...

znam da je tako ali ja uvik stavim ode pa neka ljudi probavaju a meni odgovori na svaki mail dok sam mu slao. MA znan ja da je on neki cudni svat

Ali eto smao da se zna sta se nudi vise radi informacije

ja san upa na M/Y bez ikakve veze ka kadet lova je odlična a i iman manće 500-600 dolara misečno,posa nije te?žak tako da ??ta iman reć je sve najbolje o ovom poslu.A spiza da ne pričan

ja san upa na M/Y bez ikakve veze ka kadet lova je odlična a i iman manće 500-600 dolara misečno,posa nije te?žak tako da ??ta iman reć je sve najbolje o ovom poslu.A spiza da ne pričan

kadet na yahti????

A koliki ti je ugovor? I di se nalazis?

jahte

jahte

Kako stoji stvar sa catering personalom i recimo maserima pri tra?ženju posla na jahtama? Čitao sam u jednoj knjizi o radu na jahtama da svatko radi barem dva posla (treba biti specijaliziran u dvije stvari) osim ako se radi o časnicima kuverte i stroja.
Ima li netko iskustva u vezi s ovim?

2009-04-06 Croatian speaking Captain 22m MY in Slowenia

Yachtname 25m, Aluminium
Salary offered: 3000 - 4000 Eur per month
Date of employment and contract length: immediately
Flag and homeport of the yacht: UK, Novi Grad in Istria - Croatia

Comments: I am looking for captain with experience, English or Slovenian or Croatian language. Boat is located in Croatia , close to Pula. Full time job (12 months per year) with knowledge of machinery.Boat is Oceanco,Aluminum with all systems as it is alfalaval separation, stabilizers.It has LLOYDs A100 class
Please send CV to ab@ymg.ch

Evo pa ako neko hoce moze probat.

Bog ljudi
Ja sam kapo na jahtama dugo godina.
Sta se tice jahti istina lova i manca je ok ali i posal nije kao na kargo brodovima skroz drukcije .
Sta se tice makinje puno njih se ne moze snac nebi tija pripast nikoga ali osoba bi morala imat iskustva sa kamionskim motorima a drugo odrzavanje kompletnog sistema navigacije satelita ,pozarnog sistema ,zahoda jetova , tendera itd nije tesko ali zna se zakomplicirat.
Zamislite ako netko iznajmi jahtu na 7 dana za 300 000 e i nema sve sta oce ili imas problem sa zahodom ili watermakerom i nemozes proizvest vodu i taj oce otkazat carter , ko je na pijatu za dobit po labrnji.
A sta se tice palube tamo svi osim kapetama peru ,poliraju i sluze goste nema radnog vrimena.
Ugovori su razliciti ovde prodajes sam sebe a ne prodaje te firma ili agencija tako da krois sam svoju sudbinu.
I ovo puno papirologije sam saljes dopise i trazis servis ili druge stvari a opet zavisi imas budet ili si pod nekm firmom.
ako imate pitanja javite se.
A ovo sta je napisano o ponudama od joa iz UK tesko je kod njega jer preferira engleze koji pojma nemaju ali jebiga mi smo balkanci a i jedini koji su na cijeni jer znamo posal.

Pozdrav deny

Bog ljudi
Ja sam kapo na jahtama dugo godina.
Sta se tice jahti istina lova i manca je ok ali i posal nije kao na kargo brodovima skroz drukcije .
Sta se tice makinje puno njih se ne moze snac nebi tija pripast nikoga ali osoba bi morala imat iskustva sa kamionskim motorima a drugo odrzavanje kompletnog sistema navigacije satelita ,pozarnog sistema ,zahoda jetova , tendera itd nije tesko ali zna se zakomplicirat.
Zamislite ako netko iznajmi jahtu na 7 dana za 300 000 e i nema sve sta oce ili imas problem sa zahodom ili watermakerom i nemozes proizvest vodu i taj oce otkazat carter , ko je na pijatu za dobit po labrnji.
A sta se tice palube tamo svi osim kapetama peru ,poliraju i sluze goste nema radnog vrimena.
Ugovori su razliciti ovde prodajes sam sebe a ne prodaje te firma ili agencija tako da krois sam svoju sudbinu.
I ovo puno papirologije sam saljes dopise i trazis servis ili druge stvari a opet zavisi imas budet ili si pod nekm firmom.
ako imate pitanja javite se.
A ovo sta je napisano o ponudama od joa iz UK tesko je kod njega jer preferira engleze koji pojma nemaju ali jebiga mi smo balkanci a i jedini koji su na cijeni jer znamo posal.

Pozdrav deny

Pozdrav Deny dobro dosao i svaka cast na istinititom postu. :uzdravlje

Back