Vjetrenjace-offshore

Evo da malo ozivim temu. Da li ima netko od nasih da radi na wind farmama? Offshore ili onshore svejedno. Kao wind turbine techniciani, commissioning i pustanje u rad? U zadnjih par dana koliko istrazujem skuzio sam da im je zanimljiv profil ljudi sa electrical engineering iskustvom bilo koje vrste. Cak su mi 2,3 recruitera to isto rekla. Jedan mi je cak ponudio posao na onshore wind farmi kod Amsterdama. Zove se Hamza Jabir iz agencije Cathcart energy recruitment. Nasao ga na linkedin. Ali to je vise za onshore poslove. Matchtech je isto jaka agencija,i koliko cujem solidno placaju. Ima li koga od nasih da radi na offshore poljima? Rekao mi jedan danac sta radi za Vestas da su 2 tjedna rotacije. Znam da Vestas trazi ljude u HR za Senj i Obrovac, i Nordex je nedavno trazio za vjetrenjace u Dalmaciji. Mislim da je ovo zanimljiva grana u stalnom porastu. Bilo bi lijepo cuti nesto iz prve ili druge ruke.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Sta te tocno zanima?

Ne vode se kao pomorci, nego kao da radis na kopnu, spavas na barzi vezanoj blizu vetrenjaca ili na kopnu...@amnesty bi mogao znat vise o tome posto ih je on prevozio....zanimljivo nitko ne spominje o stetnosti vjetrenjaca, jer sam ja nasao na engleskim forumima da rade na nekim frekvencijama sto su stetne za ljude, zato se moraju i gradit dalje od naseljenih podrucja, navodno po EU normama...dal je to istina, nisam siguran.

Pa malo o uvjetima rada, rotacije, da li spavaju na kraju ili na moru. Da li se vode kao pomorci ili farmeri kako kaze Ante? :D

Velika je to grana biznisa.Imas one sta rade u office imas one sta samo popravljaju i stavljaju u pogon a imas one sta ih grade.
Ja sam upoznat samo s ovim dijelom tog biznisa sta grade.
Ugovori su im 2/2 tjedna i to ti je u dan putovanje i dolazak.
Place ovisi na kojoj si poziciji i koliko si ambiciozan odnosno koliko pizas u glavi i spreman za napredovanje.Najmanje place i najniza pozicija su ti technicari.Oni grade ove vjetrenjace.Dizalica im postavi na poziciju oni zavidavaju i spajaju elemente.Tu imas ljudi svakakvih a koliko sam ima cuti to su vecinom bivsi zatvorenici i ljudi koji su svojim drzavama ne mogu naci neki pristojan posal.Pricam o ljudima s podrucja UK.Istetovirani od glave do pete vecinom.Tako se prica za njih.Dali je to istina neznam mislim prije da nije nego da je.

Danci i Svabe su malo drugaciji a takoder 99% ljudi su bez ikakve skole ono samo s polozenim nekim certificatima da bi mogli raditi to sto rade.
Onda tu povise njih imas sto rankova na palubi je jos lifting supervisor on je kao voditelj svega.Ostali side u office(na brodu) i vise su oko papira i kontakt izmedu polja i samog centralnog ureda na kraju.
Ti u office su dosta bolje placeni od ovih sto fizicki rade al i imaju neke skole i neko znanje mada i tu se nade ajme ljudi.
Place neznam tocno nisam nikad pita al ovi tehnicari imaju ja mislim oko 3000 eura mozda i manje ali mislim tu negdi dok ovi po office ovise o poziciji.
Od kad sam ode nikad nisam naisa na nekog naseg.Jednom je bija jedan tehnicar Bosanac koji zivi u Danskoj vec 30 godina i jednom Srbin takoder koji zivi u Njemackoj 30 godina.
Ovaj Srbin je bija u office i ima je pristojnu placu mislim da je bilo oko 700 eura za dane na brodu s bonusima.

..zanimljivo nitko ne spominje o stetnosti vjetrenjaca, jer sam ja nasao na engleskim forumima da rade na nekim frekvencijama sto su stetne za ljude, zato se moraju i gradit dalje od naseljenih podrucja, navodno po EU normama...dal je to istina, nisam siguran.

Sumljam u to s obzirom da je Danska puna njih kako na kopnu tako i na moru.Ove na kopnu su tik do kuca.

Hvala na info. Ja upirem na te pozicije pustanja u rad, commissioning i otklon kvarova pa cemo vidit

Sve si odlično definira posebno za ekipu iz UK sektora. To isto im i vridi za razno razne skipere koje smo mi došli pokrivat sa pairima jer je njemačka donila odredbu da im skiperi sa 200t licencom ne mogu radit u njemačkim vodama. Bivši konobari, robijaši i seljačine iz razno raznih sela koji ne mogu nač doma posal pa nakon 3 tjedna kursa dođu skiperavat po poljima. Nije da su baš svi bivši robijaši ali ima stvarno razno raznih pojava a bez nekih specijalnih kvalifikacija doslovno samo tečajevi završeni. Ugovori 2 tjedna on off s tim da su ovi koje sam vozia po Bardu bili u funtama plačeni ovisno koji su posal radili ali spominjali su oko 300 gbp day rate. Spavali bi na accomodation platformi od Barda a mi bi ih tokom dana vozali od turbine do turbine na poslove održavanja, montiranja, stavljanja razno raznih smijesa i svega šta ide uz posal održavanja. Mimo toga šta bi se malo izvaljali s nama a večina ih ima morsku bolest posal im je pari doslovno ka shore based job. Ujutro u 6 startaju u 5 popodne su gotovi imaju finu spizu na platformi i dobar internet. Osim engleza bilo je tu još dosta ekipe iz Litve i Latvije izgleda da su se masovno počeli ubacivat u ti biznis, ima sam nešto grka,njemaca inžinjera i tehničara, na platformi je bia jedan kogo Hrvat. Uglavnom bilo je mišance razno raznih nacija a englezi su dominirali. Dosta sam ekipe ima šta su prije radili po saipiemu i ostalim firmama sad su se dali u ti biznis.

Velika je to grana biznisa.Imas one sta rade u office imas one sta samo popravljaju i stavljaju u pogon a imas one sta ih grade.
Ja sam upoznat samo s ovim dijelom tog biznisa sta grade.
Ugovori su im 2/2 tjedna i to ti je u dan putovanje i dolazak.
Place ovisi na kojoj si poziciji i koliko si ambiciozan odnosno koliko pizas u glavi i spreman za napredovanje.Najmanje place i najniza pozicija su ti technicari.Oni grade ove vjetrenjace.Dizalica im postavi na poziciju oni zavidavaju i spajaju elemente.Tu imas ljudi svakakvih a koliko sam ima cuti to su vecinom bivsi zatvorenici i ljudi koji su svojim drzavama ne mogu naci neki pristojan posal.Pricam o ljudima s podrucja UK.Istetovirani od glave do pete vecinom.Tako se prica za njih.Dali je to istina neznam mislim prije da nije nego da je.

Danci i Svabe su malo drugaciji a takoder 99% ljudi su bez ikakve skole ono samo s polozenim nekim certificatima da bi mogli raditi to sto rade.
Onda tu povise njih imas sto rankova na palubi je jos lifting supervisor on je kao voditelj svega.Ostali side u office(na brodu) i vise su oko papira i kontakt izmedu polja i samog centralnog ureda na kraju.
Ti u office su dosta bolje placeni od ovih sto fizicki rade al i imaju neke skole i neko znanje mada i tu se nade ajme ljudi.
Place neznam tocno nisam nikad pita al ovi tehnicari imaju ja mislim oko 3000 eura mozda i manje ali mislim tu negdi dok ovi po office ovise o poziciji.
Od kad sam ode nikad nisam naisa na nekog naseg.Jednom je bija jedan tehnicar Bosanac koji zivi u Danskoj vec 30 godina i jednom Srbin takoder koji zivi u Njemackoj 30 godina.
Ovaj Srbin je bija u office i ima je pristojnu placu mislim da je bilo oko 700 eura za dane na brodu s bonusima.

Last edited:
Oglas na LinkedIn-u Fred olsen windcarrier, ne traze DP
Bile su place napisane negdi na forumu

Attachments

• photo5184.jpg
    photo5184.jpg
    332.8 KB · Views: 1
Oglas na LinkedIn-u Fred olsen windcarrier, ne traze DP
Bile su place napisane negdi na forumu

Mislim da je ovo objava samo da se nesto stavi.Tamo na mostu ima vise nego dovoljno ljudi, a ove juniore koje ode navodno traze bez DP su krcali preko svoje sestrinske firme s kruzera.

Mislim da je ovo objava samo da se nesto stavi.Tamo na mostu ima vise nego dovoljno ljudi, a ove juniore koje ode navodno traze bez DP su krcali preko svoje sestrinske firme s kruzera.

ne istina je da trazu ljude i to mlade jer nerade vise s nijednom agencijom i pokrecu svoj pool

ne istina je da trazu ljude i to mlade jer nerade vise s nijednom agencijom i pokrecu svoj pool
sefe sta ide pod tim mladim, je mogu ja proci u tu skupinu, ja mislim da je uglavnom do glave a ne godina

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Ne znan, naletija pa rekoh da objavin mozda ce pomoc nekome, vridi pokusat, sican se da se pisalo place vise nego dobre

Dalmos , traze stcw II/1

Naked treba prebacit tehnicare i opremu do jedne vjetrenjace na popravak ili prevest ih s kopna do accommodation barge.

Crew transfer vessel-CTV
Postoji i service operation vessel-SOV-veci brod koji sluzi za service i accomodation

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Hvala na ponasnjenju, googlat cu.
Prije par godina Bourbon za posao u Angoli kao zapovjedniku mi je nudio 100 eur/dan bruto, smjestaj na brodu, nema interneta a to je jako jako malo

Back