Nisi kadet nego mornar ili cistac. Pa sto uhitis od posla sa casnicima.
di to jos postoje kadeti, dobro je rekao kolega, zaradia je i prebacia se na bolje...zalosno al mislim da je to najbolja domaca firma,Nisi kadet nego mornar ili cistac. Pa sto uhitis od posla sa casnicima.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Znaci, to je to!!! Tako sam i ja ima cuti!!!
BTW, je's' cujo kako vridja da sam LAZAC??! Stavio sam ga u crni notes!!!
Nece da kaze kako dijele sardinu na dva covika. Pa imaju sledovanje vode litru i po na dan.., pa kada popijes sledovanje eno ti FORPIK i mos lokat iz njega, 100 litara! Ali desi se da nema nista ni u forpiku.., pa vataj kisu!!! Piva i cigarete deset puta skuplje od nabavne cine..,
A kada se ozlijedis.., onda si po deafoltu kriv.., pa se yebi kako znas i umijes!!!
YEBA IN BOK MATE'.., INSOMMA, AHIME!!!
Shvacas koliko si blesav kad pricas o firmi na kojoj nisi bio?
Slušaj, paz'vako.., najprije.., moderiraj malo izražaj, nervozan sam postao zadnjih desetak dana.
ToÄno je, nisam bio tamo - a zar nisi Äitao Å¡to sam napisao - da mi je to rekao Äovjek koji je tamo bio. Rekao je da vodu imaju sledovanje od litru i pol i kada popijeÅ¡ to ostaje ti jedino rjeÅ¡enje tank. O gvardiji timunjera na krilu sam sluÅ¡ao davno. Pored toliko GPS-ova, radara, radiusa, lasera i ECDIS-a - Å¡izofrenici zajebaju timunjere joÅ¡ uvijek.
Joj, da su ovdje gdje sam ja - brod neprekidno u manovri na relaciji porat - platforma.., timunjer nije na mostu.., a ni pilot se ne uzima. Nema ovdje "daj ga malo livo", "daj ga malo desno" i "biži ti brod".., i sliÄne bižuterijske komande, odnosno pizdarije. O sardinama sam sluÅ¡ao prije 15 godina.., zato jer majmuni kradu na proviÅ¡ti, na Å¡tetu posade. To je specijalnost 'Rvatina.., tako je bilo i na Å ibenskoj. I da, Äuo sam, zayebali su Äovjeka koji se ozlijedio, napisali zapisnik onako kako im je diktirao gazda, eda ne bi platio Äovjeku koju tisuću eura.
A Gearbulk je platio lijeÄenje naÅ¡em Äovjeku, koji se razbio na motoru u Splitu, dok je bio na odmoru iz broda. Ostao je invalid. To je bilo prije promjena iz 2008 godine, i poÅ¡to nije imao osiguranje za vrijeme dok je doma platili mu lijeÄenje kada su Äuli da je nastradao - a to im nije bila ugovorna obaveza.
Insomma.., ovo za Topića - ako lažu izvori, lažem i ja. A krivci su naše LOPINE i GLUMČINE.
Gavro Vama baÅ¡ smeta Å¡ta joÅ¡ uvijek naÅ¡ mornar, timunjer, mazaÄ, konobar, kuhar, junior oficir može negdje dobit u ovim vremenima posao na brodu?
I da nemorate baÅ¡ uvijek na ovom forumu Vi bit najpametniji i sve bit kao Vi kažete, a pogotovo u sluÄaju kada nikada niste bili negdje a sve znate o tome!
kao dite koje nista nije razumilood

Moderiraj još malo Mate.., jer ću te poslat' u qrac.., ovo ti je zadnja opomena.., ha ha ha.., aaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!
I nemoj mi podmetati, tj. stavljaÅ¡ mi u usta rijeÄi koje nisam rekao..., ti i ovaj Mario b. ZaÅ¡to bi meni smetalo da netko zaraÄ‘uje - otkuda vam takav zakljuÄak. DapaÄe, ja želim reći ljudima da postoje preduzeća puno bolja od ove Å¡uge o kojoj ode govorimo. Ja virujen da su tu kompaniju sjebale naÅ¡e Å¡upÄine viÅ¡ljeg ranga.., tzv. bižuterija.., ali neću sada u to ulaziti jer nisam bijo tamo. Gdje mogu naÅ¡i ljudi zaraditi viÅ¡e u odnosu na tu Å¡ugu - eo >> > na mom preduzeću kuhar ima 3000 evra, timunjeri oko 2700 - i preduzeće im uz to plaća staž i zdravstveno osiguranje u Italiji.., ako idu na bolovanje imaju pravo na 70% solada od ovih suma koje sam gore spomenijo.
Na Gearbulku su timunjeri Filipi imali preko 2000 evra, sa prekovremenim.., davali su im za Äišćenje Å¡tiva prekovremene sate i tako se plaćalo. Na MSC, kada sam bijo zadnji put, prije krize, timunjeri su imali 2800 eura, a oni koji su bili duže na firmi imali su preko 3000 eura i kada im firma vrati ono Å¡to im je odbijala za FONDO PREVIDENZA MARINARA mislim da su s tim povratom bili preko 3500 eura - znaci bez ikakvog osiguranja mirovinskog ili zdravstvenog.
A vas dva mi ode hvalite ŠUGU.., biž ća tamo.., jer ću vas poslat u qrac oba!!! A yeb'iga, evo šta kažu ljudi - da ne ispadne GREŠKOM da sam ja ode "NAJPAMETNIJI" - kada znamo da je najpametniji Mario b.
Depeša primljena danas -
pa di to ima?
Pozdrav ljudi, drzite se i mirno more svima koji
Pozdrav i vama Gogo, dobro more i svako dobro!!!
Aaa, evo malo se zagrebayemo.., veÄero' dobro.., Å¡ta ću drugo raditi osim zayebanciju!
![]()