TOPIC plovidba

Nisi kadet nego mornar ili cistac. Pa sto uhitis od posla sa casnicima.

Znaci, to je to!!! Tako sam i ja ima cuti!!!

BTW, je's' cujo kako vridja da sam LAZAC??! Stavio sam ga u crni notes!!!

Nece da kaze kako dijele sardinu na dva covika. Pa imaju sledovanje vode litru i po na dan.., pa kada popijes sledovanje eno ti FORPIK i mos lokat iz njega, 100 litara! Ali desi se da nema nista ni u forpiku.., pa vataj kisu!!! Piva i cigarete deset puta skuplje od nabavne cine..,

A kada se ozlijedis.., onda si po deafoltu kriv.., pa se yebi kako znas i umijes!!!

YEBA IN BOK MATE'.., INSOMMA, AHIME!!!

Last edited:
Nisi kadet nego mornar ili cistac. Pa sto uhitis od posla sa casnicima.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
di to jos postoje kadeti, dobro je rekao kolega, zaradia je i prebacia se na bolje...zalosno al mislim da je to najbolja domaca firma,

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

opet gluposti- hrana je najnormalnija ... bar meni bila... a bio sam 4 ugovora... kakve sardine? Voda je besplatna... Shvacas koliko si blesav kad pricas o firmi na kojoj nisi bio? Svak moze rekla*kazala price prenosit.. inace koja to firma placa svako pranje stiva 700 $? Di to ima? Doduse otisa sam od tamo 2013..

Znaci, to je to!!! Tako sam i ja ima cuti!!!

BTW, je's' cujo kako vridja da sam LAZAC??! Stavio sam ga u crni notes!!!

Nece da kaze kako dijele sardinu na dva covika. Pa imaju sledovanje vode litru i po na dan.., pa kada popijes sledovanje eno ti FORPIK i mos lokat iz njega, 100 litara! Ali desi se da nema nista ni u forpiku.., pa vataj kisu!!! Piva i cigarete deset puta skuplje od nabavne cine..,

A kada se ozlijedis.., onda si po deafoltu kriv.., pa se yebi kako znas i umijes!!!

YEBA IN BOK MATE'.., INSOMMA, AHIME!!!

Last edited:
Shvacas koliko si blesav kad pricas o firmi na kojoj nisi bio?

Slušaj, paz'vako.., najprije.., moderiraj malo izražaj, nervozan sam postao zadnjih desetak dana.

Točno je, nisam bio tamo - a zar nisi čitao što sam napisao - da mi je to rekao čovjek koji je tamo bio. Rekao je da vodu imaju sledovanje od litru i pol i kada popiješ to ostaje ti jedino rješenje tank. O gvardiji timunjera na krilu sam slušao davno. Pored toliko GPS-ova, radara, radiusa, lasera i ECDIS-a - šizofrenici zajebaju timunjere još uvijek.

Joj, da su ovdje gdje sam ja - brod neprekidno u manovri na relaciji porat - platforma.., timunjer nije na mostu.., a ni pilot se ne uzima. Nema ovdje "daj ga malo livo", "daj ga malo desno" i "biži ti brod".., i slične bižuterijske komande, odnosno pizdarije. O sardinama sam slušao prije 15 godina.., zato jer majmuni kradu na provišti, na štetu posade. To je specijalnost 'Rvatina.., tako je bilo i na Šibenskoj. I da, čuo sam, zayebali su čovjeka koji se ozlijedio, napisali zapisnik onako kako im je diktirao gazda, eda ne bi platio čovjeku koju tisuću eura.

A Gearbulk je platio liječenje našem čovjeku, koji se razbio na motoru u Splitu, dok je bio na odmoru iz broda. Ostao je invalid. To je bilo prije promjena iz 2008 godine, i pošto nije imao osiguranje za vrijeme dok je doma platili mu liječenje kada su čuli da je nastradao - a to im nije bila ugovorna obaveza.

Insomma.., ovo za Topića - ako lažu izvori, lažem i ja. A krivci su naše LOPINE i GLUMČINE.

Last edited:
Slušaj, paz'vako.., najprije.., moderiraj malo izražaj, nervozan sam postao zadnjih desetak dana.

Točno je, nisam bio tamo - a zar nisi čitao što sam napisao - da mi je to rekao čovjek koji je tamo bio. Rekao je da vodu imaju sledovanje od litru i pol i kada popiješ to ostaje ti jedino rješenje tank. O gvardiji timunjera na krilu sam slušao davno. Pored toliko GPS-ova, radara, radiusa, lasera i ECDIS-a - šizofrenici zajebaju timunjere još uvijek.

Joj, da su ovdje gdje sam ja - brod neprekidno u manovri na relaciji porat - platforma.., timunjer nije na mostu.., a ni pilot se ne uzima. Nema ovdje "daj ga malo livo", "daj ga malo desno" i "biži ti brod".., i slične bižuterijske komande, odnosno pizdarije. O sardinama sam slušao prije 15 godina.., zato jer majmuni kradu na provišti, na štetu posade. To je specijalnost 'Rvatina.., tako je bilo i na Šibenskoj. I da, čuo sam, zayebali su čovjeka koji se ozlijedio, napisali zapisnik onako kako im je diktirao gazda, eda ne bi platio čovjeku koju tisuću eura.

A Gearbulk je platio liječenje našem čovjeku, koji se razbio na motoru u Splitu, dok je bio na odmoru iz broda. Ostao je invalid. To je bilo prije promjena iz 2008 godine, i pošto nije imao osiguranje za vrijeme dok je doma platili mu liječenje kada su čuli da je nastradao - a to im nije bila ugovorna obaveza.

Insomma.., ovo za Topića - ako lažu izvori, lažem i ja. A krivci su naše LOPINE i GLUMČINE.

Gavro ima još jedan soj koji krade na hrani, kažu čuvaj se Švaba kojem je druga žena mlada i uz to gradi kuću. Imo sam jednog takvog samo sam mu slikavao jaceru što unutra ima nakon što bi se dobila provišta i što se davalo za isti u salonu. Ispržio to na CD i poslao privatno na kompaniju sa popratnim pismom. Nije se dugo zadržao na kompaniji.

Gavro Vama baš smeta šta još uvijek naš mornar, timunjer, mazač, konobar, kuhar, junior oficir može negdje dobit u ovim vremenima posao na brodu?
I da nemorate baš uvijek na ovom forumu Vi bit najpametniji i sve bit kao Vi kažete, a pogotovo u slučaju kada nikada niste bili negdje a sve znate o tome!

kao dite koje nista nije razumilo-ja mislio da je svudi tako. Di ce nasi timunjeri dobit 2000 eura? Koliko je Topic nasih familija priranija? Timunjeri, mazaci, cistaci- nitko tamo nije ima ispod 1800 eura misecno... Koja firma 1 dan posli ociscenih stiva ljudima daje na ruke 700 $ ? Znaci takvi nam ne tribaju i ajmo ih pljuvat- a svaka cast onima koji uopce ne krcaju nase ljude za nizu posadu?
Zato nam i jest ovako i u drzavi i svugdi..

Gavro Vama baš smeta šta još uvijek naš mornar, timunjer, mazač, konobar, kuhar, junior oficir može negdje dobit u ovim vremenima posao na brodu?
I da nemorate baš uvijek na ovom forumu Vi bit najpametniji i sve bit kao Vi kažete, a pogotovo u slučaju kada nikada niste bili negdje a sve znate o tome!

kao dite koje nista nije razumilood

Moderiraj još malo Mate.., jer ću te poslat' u qrac.., ovo ti je zadnja opomena.., ha ha ha.., aaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!

I nemoj mi podmetati, tj. stavljaš mi u usta riječi koje nisam rekao..., ti i ovaj Mario b. Zašto bi meni smetalo da netko zarađuje - otkuda vam takav zaključak. Dapače, ja želim reći ljudima da postoje preduzeća puno bolja od ove šuge o kojoj ode govorimo. Ja virujen da su tu kompaniju sjebale naše šupčine višljeg ranga.., tzv. bižuterija.., ali neću sada u to ulaziti jer nisam bijo tamo. Gdje mogu naši ljudi zaraditi više u odnosu na tu šugu - eo >> > na mom preduzeću kuhar ima 3000 evra, timunjeri oko 2700 - i preduzeće im uz to plaća staž i zdravstveno osiguranje u Italiji.., ako idu na bolovanje imaju pravo na 70% solada od ovih suma koje sam gore spomenijo.

Na Gearbulku su timunjeri Filipi imali preko 2000 evra, sa prekovremenim.., davali su im za čišćenje štiva prekovremene sate i tako se plaćalo. Na MSC, kada sam bijo zadnji put, prije krize, timunjeri su imali 2800 eura, a oni koji su bili duže na firmi imali su preko 3000 eura i kada im firma vrati ono što im je odbijala za FONDO PREVIDENZA MARINARA mislim da su s tim povratom bili preko 3500 eura - znaci bez ikakvog osiguranja mirovinskog ili zdravstvenog.

A vas dva mi ode hvalite ŠUGU.., biž ća tamo.., jer ću vas poslat u qrac oba!!! A yeb'iga, evo šta kažu ljudi - da ne ispadne GREŠKOM da sam ja ode "NAJPAMETNIJI" - kada znamo da je najpametniji Mario b.

Depeša primljena danas -

Capture.PNG - Click image for larger version  Name:	Capture.PNG Views:	0 Size:	75.5 KB ID:	394030

Attachments

• photo5057.png
    photo5057.png
    75.5 KB · Views: 0
  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    75.5 KB · Views: 0
Last edited:
Ovo dite koje nije nista razumilo- nisam mislio na tebe, nego na samog sebe. Kad sam dosa prvi put tamo. Onda su mi kolege rekle koliko su imali na jadroplova placu, na Uljaniku, na Tankerskoj. Topic je za njih vrh. Ja sam na cruiserima dugo.. Super mi-ali nisam ljud pljuvat ljude koji su mi dali sansu za kadeturu. Nasa dica zavrse skolu pa godinu dana mole ukrcaj. Osim toga Topic daje svakome i fidelity-500 eura na vjernost firmi.., pa di to ima?

Moderiraj još malo Mate.., jer ću te poslat' u qrac.., ovo ti je zadnja opomena.., ha ha ha.., aaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!

I nemoj mi podmetati, tj. stavljaš mi u usta riječi koje nisam rekao..., ti i ovaj Mario b. Zašto bi meni smetalo da netko zarađuje - otkuda vam takav zaključak. Dapače, ja želim reći ljudima da postoje preduzeća puno bolja od ove šuge o kojoj ode govorimo. Ja virujen da su tu kompaniju sjebale naše šupčine višljeg ranga.., tzv. bižuterija.., ali neću sada u to ulaziti jer nisam bijo tamo. Gdje mogu naši ljudi zaraditi više u odnosu na tu šugu - eo >> > na mom preduzeću kuhar ima 3000 evra, timunjeri oko 2700 - i preduzeće im uz to plaća staž i zdravstveno osiguranje u Italiji.., ako idu na bolovanje imaju pravo na 70% solada od ovih suma koje sam gore spomenijo.

Na Gearbulku su timunjeri Filipi imali preko 2000 evra, sa prekovremenim.., davali su im za čišćenje štiva prekovremene sate i tako se plaćalo. Na MSC, kada sam bijo zadnji put, prije krize, timunjeri su imali 2800 eura, a oni koji su bili duže na firmi imali su preko 3000 eura i kada im firma vrati ono što im je odbijala za FONDO PREVIDENZA MARINARA mislim da su s tim povratom bili preko 3500 eura - znaci bez ikakvog osiguranja mirovinskog ili zdravstvenog.

A vas dva mi ode hvalite ŠUGU.., biž ća tamo.., jer ću vas poslat u qrac oba!!! A yeb'iga, evo šta kažu ljudi - da ne ispadne GREŠKOM da sam ja ode "NAJPAMETNIJI" - kada znamo da je najpametniji Mario b.

Depeša primljena danas -

pa di to ima?

Opet ti po svome "di to ima" - kao da je 2000 eura plaća za timunjera nešto posebno?!

Kada ljudi nemaju izbora ići će bilo gdje - ali proglašavati dvi iljade evra da je to JACK POT je neutemeljeno 100%.., a naročito kada se uzme u obzir ZULUM od bižuterije koji vlada na tim brodovima?! Insomma ahime!!! Eo, vidiš, čovik se javio jutros i potvrdio ovo što sam prethodno rekao - ova slika šta sam stavijo - a ti proglašavaš mene da dejstvujem neutemeljeno kontra agitaciono.

Nemam ja ništa protiv njih, samo ide mi na penis izdizati u NEBESA onoga kome ne pristaje takva pozicija.

Evo, bio je kod mene timunjer iz Rijeke, par ugovora i našao je duplu plaću nego što je ovdje imao.

Negdje u Arabiji, tamo, radi u offshore - ali tamo radi kao neki foreman ili noštromo.., ne znam tačno.

Aj, živijo.., neću više ode.., ne zanimaju me pederčine iz Monte Carla!!!

[Osim toga Topic daje svakome i fidelity-500 eura na vjernost firmi.., pa di to ima?

[/QUOTE]

Topic daje fidelity 100 eur za 550 dana navigacije za casnike i 60 eur za posadu.. a ovo drugo nebi puno htio komentirat, jer ne zelim vracat film i mislit o Topicu uopce.. uglavnom neke stvari su istina neke ne, bar ovo sto sam ja dozivio tamo i ovisi sve od kapetana do kapetana.. nekad ti ugovor moze bit pjesma a nekad nazalost pakao..
Pozdrav ljudi, drzite se i mirno more svima koji

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back