Pozdrav svima. Evo da i ja malo pomognem ljudima.
Otkad san pocea trazit posal na brodu prijavija san se na royalov ctrac na sve moguce poslove vezane za struju. U međuvremenu odradija asistenturu i polozija ETO odradija koji ugovor ka ETO na kontenjerima i iz vedra neba dobijen mail od njih da in triba ETO. Svako malo bi updejta profil na ctrac-u.
Odradija skype razgovor s Claudion Martin, provjera engleskog. Ko san, šta san, zasto royal, kakvo je vrime i slicno. Poslin toga je ona pricala o uvjetima na njihovim kompanijama i da mogu zavrsit na bilo kojoj i to za pozicije 2. 3. ili 4. Elektricara ovisno o tome kako ce tehnicki dio proc. Trajalo je jedno 40 min s tin da je ona objasnjavala uvjete 25 min. Nema panike cin su vas oni kontaktirali znaci da in se sviđate. Samo opusteno i smjesak od uha do uha.
Nakon par dana dolazi mail da je ugovoren tehnicki dio razgovor sa superintedenton Iliya Ivanov. Nazva me priko telefona i lagano smo krenili s pitanjima. Opet prvo di san navigava iman li sta iskustva ka ETO, zasto royal. Pitanja kojih se sican su: Generatori ( zastita alternatora, zastita motora(glavnog i pomocnih), AVR, sto regulira radnu snagu a sto reaktivnu kod generatora, sinkronizacija), kontrolni sistem na brodu (kod mene je bija konsberg norcontrol malo objasnit elemente i kako to sve opcenito funkcionira), fire detection sistem(maker i kakve vrste senzora postoje, kako su senzori spojeni), UPS (dijelovi, kako radi), Overhauling asinkronog motora ( kako prominit lezaj) , tiristori, tranzistori (prednosti i mane kako radu di se koristu), frequency drive(dijelovi, za sto se koristi), PLC(dijelovi), da li iman iskustva s uređajima na mostu (tu neman nekog iskustva pa je bilo samo opcenito.koji in je proizvodac, cemu sluze, vrste radara), kako provjerit zategnutost terminala na bow thrusteru (safety procedura), strujna petlja 4-20 mA, kako mozemo startat el.motore, PA sistem, telefonija na brodu. Samo opusteno, ako neznate ili nemate iskustva recite mu a ne pricat gluposti. Malo san ponovia ono sto san ucija na ETO tecaju i to je to.
Sat dva nakon intervjua stize mail da san primljen za 3 elektricara na royala. Prvi mail san primija 7.2. a triba san putovat 2.3. na brod ali su mi dok san rijesava medical i ostale papire prominili ukrcaj za kraj treceg miseca. Eto nadan se da ce ovo nekome pomoc