Royal Caribbean

Da, nered je nemaju pojma sta im je cinit, pa lazu, mazu....brodovi idu na minimum manning, dosta se pozicija ukida, po brodu 1 ili 2 ili vise elektricara ovisno o klasi.
Posada na brodovima u USA se nemoze iskrcat zbog ogranicenja od strane CDC.
Sa borodovima usidrenim na filipinima je problem sta posada nemoze doci, jer su filipinci ogranicili izdavanje viza.
Rhapsody se prodaje i tako jos svasta nesto.

Brodovi su već neko vrime na minimumu. Cca 100 judi na brodu. Smjene su krenule ovih dana. Sad svi idu u karantenu na symphony 14 dana onda će ih taj brod razvesti po njihovim brodovima. I onda posada koja je trenutno na brodu ide kući.
Tamo di je prije bilo 5 drugih električara sad su ostala 2 plus elektroničar i šef. Asistenti su raspusteni.
Niko se ne usudi reći do kad će ovo trajati pa samo odgađaju misec po misec., ali ove godine se vjerojatno neće krenuti. Dogodinw ko živ ko mrtav

Po novome kad ideš na Brod na Royala moraš imati test na koronu. Ali test se isključivo radi u Dubrovniku. Aj ti sad iz Zagreba ili Rijeke u Dubrovnik i nazad

Last edited:
Po novome kad ideš na Brod na Royala moraš imati test na koronu. Ali test se isključivo radi u Dubrovniku. Aj ti sad iz Zagreba ili Rijeke u Dubrovnik i nazad

Neuhvatljivi , birokratski,excel tablicama pogonjeni um.
Na papiru sve se doima besprijekorno proracunatim, sitnice tipa zivi li netko par stotina kilometara od mjesta odredjenog za provodjenje radnje testiranja su takvima nevazne.
Spominju li se mozda troskovi putovanja do tog centra za testiranje ili im je to nekim cudom promaklo?

Naravno da ne. Ali eto kažu da se test radi na trošak firme. To što je trošak da bi došao do mjesta testiranja veći od troška testiranja nema veze. A pogotovo što ta ustanova ne radi test nego samo uzima bris

ja ne znam ko vama informacije servira, mozete se testirat na zavodu za javno zdravstvo zg, ri, st, du... i platit, refundira firma 80$, ili mozete u marinmed, wagnerice... za ostale di inace idete na lijecnicki za firmu provjerite, mozda moze jos di

evo ti screen shot sa rcl travel stranice tj sa uputstava koju su dobili svi zaposlenici. za Croatia je samo jedno ovlašteno misto

Ako je sluzbeni mejl specificirao detalje onda bas nema izbora, osim ako se moze u kontaktu sa uredom apelirati pa da se case by case odluci drugacije.
Uostalom glupo je svakako,ako ce pokriti troskove svima podjednako, a znamo kakvi su iznosi cijena jos uvijek na snazi, dovoljno je da su u pitanju etablirane ustanove sa odgovarujucom opremom,ljudstvom i chain of evidence tagiranjem uzoraka i nalaza.
Pa ako sumnjaju moze se radi back check.No, nije to u pitanju ,nego ugovori koji su neki domaci igraci stekli tko zna kakvim lobiranjima.
Jasno kao suncan dan.
NCL takodjer trazi test prije ukrcaja i ne specificira gdje se moze obaviti.

koji bizmis ce ti doktori napraviti s tim testovima kad krene full posada, hahahah
ja sam se nedavno ukrcao na brod, nije cruise firma,,,,prvo 5 dana hotela i dva dana prije ukrcaja dođe teta i napravi test, 6 dan rezultati i sedmi na brod...
brod u škveru i stotinjak radnika sta rade po brodu svaki dan doma a ti moras raditi s njima, ludilo tesko sta virus izhebe sve odreda

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

A dokument na linku iznad toga nisi procita?
To je lista preporucenih klinika sa kojima je Royal postiga dogovor i di ne placas testiranje

Attachments

• photo5141.jpg
    photo5141.jpg
    274.8 KB · Views: 0
Last edited:
Evo vijesti kako izgleda raspored ukrcaja u elektro departmentu. Najnoviji raspored kaže da bi se E/E trebali rotirati u grupama po dva. Kako ih konkretno u mojoj klasi broda ima 10 ( 5 kući i 5 na brodu) ispada da bi ja koji sam došao kući trebao na brod krajem 11. Pa onda dva miseca na brodu pa opet 9 kući dok se ostala 4 tima izrotiraju. U mom slučaju to nije održivo pa sam obavijestio šefove da ću sreću potražiti na cargo brodovima

Evo vijesti kako izgleda raspored ukrcaja u elektro departmentu. Najnoviji raspored kaže da bi se E/E trebali rotirati u grupama po dva. Kako ih konkretno u mojoj klasi broda ima 10 ( 5 kući i 5 na brodu) ispada da bi ja koji sam došao kući trebao na brod krajem 11. Pa onda dva miseca na brodu pa opet 9 kući dok se ostala 4 tima izrotiraju. U mom slučaju to nije održivo pa sam obavijestio šefove da ću sreću potražiti na cargo brodovima

Znaci li taj raspored da je umanjen broj ljudi po brodu koji pokrivaju tu poziciju u odnosu na stanje normalne plovidbe sa putnicima?
Svakako lose, premalo je to posla godisnje, mozda ne u potpunosti sa finacijske strane, to mora svatko za sebe odrediti, vec zbog dugih pauza izmedju.
Zaboravis pogon dok se vratis opet.
Ako je Royal krenuo tim putem ne pise se onda ni ostalima puno bolje, u svjetlu tesko izvjesnog pocetka kruzinga kakv je bio donedavno.

Back