Kapetanski u Dubrovniku

Ups, sorry mladeno, ja ni ne pratim to jer je slab odaziv... evo doktorici sam na zamolbu isprintala natpis Zatvarajte vrata klimatizirano, niÅ¡ta, onda sam pokraj ručke nalipila sliku i zatvarajte vrata, niÅ¡ta, sad držim svoja otvorena od ureda i kako ko izađe urliknem zatvori vrata pa se namuse....
nema to.... to klika yes yes da da ne, i udri prvi post. Evo dajem 5 kuna svima koji su pročitali cila pravila foruma i podforuma prije postanja negdje na forumu.

I ja kad instaliram neÅ¡to samo klikam accept... ko to čita viÅ¡e. I onda pokupim neki toolbar i onda puste scenove, brisanja, cleaner programe pa stani pa čitaj, opeći se i puÅ¡i na ladno.

Bio sam ja u 4 misec, zadaci su ti laksi nego u bilo kojoj kap. Za porucnicki. Ako ides u Roka Jurica takve zadatke radis na upoznavanju. Sto se tice usmenog svi ispitivaci su ti odlicni osim luckog kap. Koji mi se pari kada je pa sa marsa. I jos da te upozorim za engleski na proslom roku je 4 vratila na popravni. Mislim da je to bila odluka gore navedenog Marsovca cisto da svi ne produ.

Bio sam ja u 4 misec, zadaci su ti laksi nego u bilo kojoj kap. Za porucnicki. Ako ides u Roka Jurica takve zadatke radis na upoznavanju. Sto se tice usmenog svi ispitivaci su ti odlicni osim luckog kap. Koji mi se pari kada je pa sa marsa. I jos da te upozorim za engleski na proslom roku je 4 vratila na popravni. Mislim da je to bila odluka gore navedenog Marsovca cisto da svi ne produ.

kovacicu petre i za vas ovo isto vrijedi ili mozda mislite suprotno ? 3....2.....1......post deleted.....

http://www.pomorac.net/forum/predstavite-se/

PoÅ¡tovani evo update zadnjeg (po kalendaru) kapetanskog u Dubrovniku. Na stabilitetu im je bio ispit od poručničkog. Točnije, račun centracije sa BELLATRIXom i ona dva mala zadatka. Shvaćam da je to "lakÅ¡e" ali nije mi jasno kako se nitko nije pobunio na to, mislim zadatci su iz srednje Å¡kole treći razred. Navigacija je bila standardna direktna metoda vode sa prolaskom ispod Zadarskog mosta (valjda onaj peljeÅ¡ki joÅ¡ nije dobar za proračun gazova) i a loksodroma ortodroma sve kombinacije u jednom iz SW u NE prelaz preko nultog i preko ekvatora.

Uglavnom svi su ažurirani u folderu kapetanski, a rjeÅ¡avanje ispita special za Dubrovnik video će biti snimljen uskoro. Ako je netko trenutno doli na ispitu bilo bi poželjno da javite kako prolaze usmeni, koja idu pitanja. Hvala

Last edited:
za sta sluzi ona druga tablica u ovim slikama sa kapetanskog ispita u Dubrovniku
ono nisam nikad vidio, radi se o nekakvim hidro konstatama

za sta sluzi ona druga tablica u ovim slikama sa kapetanskog ispita u Dubrovniku
ono nisam nikad vidio, radi se o nekakvim hidro konstatama

Harmoničke komponente/konstante?

PLIMNE OSCILACIJE U JADRANU

Dinamiku Å¡irenja plimnih oscilacija u Jadranskom moru su opisivali razni autori u proÅ¡lom stoljeću. Plimne oscilacije su mjeÅ¡ovitog tipa, Å¡to znači da u pojedinim periodima dominiraju poludnevne komponente dvaput izmjenjujući morske dobi u jednom danu, dok u pojedinim periodima prevladavajući utjecaj imaju dnevne komponente uzrokujući jednu plimu i oseku dnevno. Godine 1960. talijanski geofizičar Polli opisuje djelovanje plimotvorne sile u Jadranu koristeći sedam osnovnih harmonijskih komponenti, predmnijevajući da ostale komponente značajno ne utječu na kolebanje razine mora. Koristeći podatke s 30 mjernih postaja, izračunate su vrijednosti amplitude i pripadajuće faze, te su nacrtane izolinije amplituda i faza poludnevnih komponenti M2 (glavna mjesečeva), S2 (glavna sunčeva), K2 (mjesečevo-sunčeva) i N2 (eliptična mjesečeva) te dnevnih komponenti K1 (mjesečevo-sunčeva), O1 (glavna mjesečeva) i P1 (glavna sunčeva).*
Razvoj plimnih oscilacija u Jadranu se obično opisuje pomoću komponenata s najvećom amplitudom M2 i K1, dok svojstva ostalih poludnevnih komponenti su slična s M2, a dnevnih komponenti s K1. Karakteristika poludnevnih komponenti je kruženje oko amfidromijske točke koja je smjeÅ¡tena otprilike na pola puta između Ancone i Å ibenika, a u kojoj su amplitude vrlo male. Idući od amfidromijske točke prema sjevernom Jadranu amplitude naglo rastu, a najviÅ¡e vrijednosti poprimaju unutar TrÅ¡ćanskog zaljeva (komponenta M2 postiže vrijednosti do 26 centimetara). Od amfidromijske točke prema južnom Jadranu amplitude također rastu, te postižu najveće vrijednosti između PeljeÅ¡ca i talijanske obale, no one iznose manje od polovine najvećih vrijednosti u sjevernom Jadranu.
Dnevne komponente se Å¡ire od hrvatske obale prema talijanskoj, a njihova amplituda kontinuirano raste od južnog Jadrana prema sjevernom. Vrijednost komponente K1 iznosi od 5 cm u Dubrovniku do 18 cm unutar TrÅ¡ćanskog zaljeva.
Na osnovi dugogodiÅ¡njih mjerenja visine razine mora duž istočne obale Jadrana izračunate su srednje dnevne amplitude morskih dobi od 22 cm u Dubrovniku, 23 cm u Splitu, 25 cm u Zadru, 30 cm u Bakru te 47 cm u Rovinju.

Poslano s D2303 putem Pomorac.net

Pozdrav ekipa,
danas smo ja i par kolega bili u Dubrovačkoj lučkoj Kapetaniji,
Izvanredan rok za kapetanski ispit je moguć i održao bi se 11.12.2017. samo ako nas se skupi minimalno 7.
Tko hoće, neka se javi bar do ovog petka da možemo proslijediti popis kandidata u kapetaniju.
LP

Pozdrav ekipa,
danas smo ja i par kolega bili u Dubrovačkoj lučkoj Kapetaniji,
Izvanredan rok za kapetanski ispit je moguć i održao bi se 11.12.2017. samo ako nas se skupi minimalno 7.
Tko hoće, neka se javi bar do ovog petka da možemo proslijediti popis kandidata u kapetaniju.
LP

Aj ako ti nije tesko predstavi se da ti ne brisemo post.Hvala

Opa!
Kolega, predstavio sam se ima sigurno misec dana!
Evo sad gledam da mog predstavljanja nema u"Predstavite se"...
Skužaj, ponovit ću post, ali nije moja greÅ¡ka.
LP

Djeticu imas straha od buducih kapetana pa im ne brises odmah upise?

Poslano sa mog M7 koristeći Tapatalk

A sto bi imao stah od njih covik prid penziju kao ja??
Covik je uletio padobranski ali na neki pristojan nacin i izmedu ostalog u svome postu daje bitnu informaciju tako da razloga za brisanje po meni nema.
Vidis da cak misli da se predstavio al ocito se nesto desilo kad mu nema posta.Da se oglusija bija bi izbrisan u sekund posla.

Last edited:
Bitno je da smo riješili problem!
Eto ako neko hoće u Dubrovnik na kapetanski, neka se javi do petka da se možemo organizirat.
JoÅ¡ jedna stvar, ako nekome trebaju instrukcije za stabilitet, (a ako je u blizini Ploča, Stona, Metkovića, Opuzena) neka mi se javi, meni će dobro doć malo da provježbam, a drugima da se pripreme. Naravno besplatno.

Bitno je da smo riješili problem!
Eto ako neko hoće u Dubrovnik na kapetanski, neka se javi do petka da se možemo organizirat.
JoÅ¡ jedna stvar, ako nekome trebaju instrukcije za stabilitet, (a ako je u blizini Ploča, Stona, Metkovića, Opuzena) neka mi se javi, meni će dobro doć malo da provježbam, a drugima da se pripreme. Naravno besplatno.

Vidis @Raul kako ja imam nos na novake.Da ce covik pomoc drugima a ne samo da ode upada i cita sta njemu treba.

Jeli zna netko hoce li bit kapetanski izvanredni u 12.?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Back