Hrvatski Pomorci branitelji u Domovinskom ratu

Postovane kolege!
Bija san i ja u aktivni sudionik u Domovinskom ratu pune 2 godine i pridruzija bi se svim kolegama-pomorcima koji su naveli sve ovo prije vezano za braniteljska prava, braniteljske iskaznice i udjele u braniteljskom fondu i sve ostalo. Nevolin o tim ratnim dogadjajima pricat i meni su moje pohvalnice i medalje kod mojih roditelji na cuvanju u zadnjom skafetu radnoga stola. Mogu samo potvrdit da sam na svakome brodu, di je bilo nasih pomoraca ka posade, ima pomoraca-branitelja i taj broj je stvarno impresivan. U samoj mojoj zadnjoj brigadi je bilo u nasemu divizionu 16 pomoraca, od kojih se je posli rata 4-5 profesionalno aktiviralo, a priznajem da sam i ja ima ponudu, ali sam im objasnija da nevolin vojnu uniformu i da zelin navigat. Danas priznajem da sam malo "nacet" u glavu, ali tu se skupilo i puno stresa s broda, pa je toga puno vise. Mogu samo rec da se zahvaljujen svojoj zeni ca me voli i razumi, ca me moja familija i prijateji razumu i postuju, ca je ipak znak da san donkle uspija ostat "normalan" covik:confused:.
Svim pomorcima-braniteljima triba skinit kapu, jer znan puno njih ca su sa terena isli na brod, pa sa broda na teren i sve tako bez stanke do kraja rata. Jeli se iko ikad zapita kako su ti judi danas?
Volija bi ipak da ova tema ostane ka tema na osnovu koje moremo napravit statistiku pomoraca-branitelja da uvik moremo imat jos jedan argument i plus za nasu Udrugu, a drugima koji nas nevole konkretno parirat.
Pozdrav svima i odlicna ideja. Morete i mene sad pribrojit, a broj braniteljske iskaznice cu rado dat, ja se ne bojin da cu izgubit neke povlastice, a svoj patriotizam san posteno odradija, bez puno diskusije, onoliko koliko san moga:).

Pozdrav kolege.Evo za sve koje interesira a nisu to na drugi nacin mogli saznati mozete procitati osobne ispovjesti branitelja sa svih frontova u Hrvatskoj i Bosni.Kroz price sudionika saznao sam za mnoge branitelje koji su se u isto vrijeme nalazili skupa sa mnom u pojedinim akcijama a da se nismo stigli ni upoznati a kroz njihove price sve ti se vrati kao da je jucer bilo, iako sam mislio da sam sve to uspio sakriti i blokirati u kutku svoga mozga a tek sada vidim koliko su sjecanja friska.
Jucer sam bez daha cjelu noc citao clanke,na nekima sam ispustio suzu jer se nemozes kontrolirati a nakon svega toga te obuzme bijes i nemoc da nesto promijenis.
Ovo napominjem da je pozeljno za sve mlade narastaje i osobe sa nedostatkom informacija da saznaju istinu o domovinskom ratu iz prve ruke a potom donesu zakljucke a ne pricati o necemu o cemu pojma nemaju i na neki nacin omalovazavati citavu njihovu zrtvu koju su nesebicno dali.

Evo link:http://www.forum.hr/showthread.php?t=93969&page=24

Zivili.

Back