Hrvatski Pomorci branitelji u Domovinskom ratu

Je Pancho ali Ka sta znas zdravstveno osiguranje od MORHa dobivas samo u slucaju da si NEZAPOSLEN branitelj ,sto znaci da bi treba biti preko zavoda za zaposljavanje uveden ka nezaposlen te mores dobiti potvrdu kojom garantiraju isto.A sada je to nemoguce otkad smo uvedeni u sustav ,osim ako izgubis posa uvik mores ponovo napravit istu.A dali ce nam nase kompanije izaci u susret i placati nasa davanja ka sto to rade na nekim drugim kompanijama vidit cemo u buducnosti. :uzdravlje

Kotlar,nije od MORHa,nego od ministarstva branitelja,stvar je u tome sta mi kad smo doma bi tribali bit tretirani ka nezaposleni,ka sta i jesmo,cim se skines s broda gotov ti je ugovor i firma te nemora nikad vise zvat.
Druga stvar sigurno da me ta lova nece ni spasit,a ni otirat u bankrot,ali stvar je principa...pizda in materina lopovska.Sad bi in triba ispostavit racun za dane na cuki po dnevnici ka na brodu,ali niko me nije tira sam san isa.

Kotlar,nije od MORHa,nego od ministarstva branitelja,stvar je u tome sta mi kad smo doma bi tribali bit tretirani ka nezaposleni,ka sta i jesmo,cim se skines s broda gotov ti je ugovor i firma te nemora nikad vise zvat.
Druga stvar sigurno da me ta lova nece ni spasit,a ni otirat u bankrot,ali stvar je principa...pizda in materina lopovska.Sad bi in triba ispostavit racun za dane na cuki po dnevnici ka na brodu,ali niko me nije tira sam san isa.

Je kolega u pravu si izvinjavam se na pogresno iznesenom navodu.Slazem se i sa tim da kada ugovor pomorcu zavrsi moramo se voditi ka nezaposleni i ostvarivati prava ka nezaposleni branitelji jer ka i sta sam znas danas radis a sutra tko zna,ali sta je veci problem kako rjesiti da ne moras trkat svaki puta na zavod za zaposljavanje te poslije na ministarstvo branitelja da ti izdaju potvrdu i provjere tvoj ratni status a zatim na HZZO da ti izdaju zdravstvenu koja kada bude isporucena ti ces vec biti prijavljen na kapetaniju za novi
ukrcaj daj Boze ili debelo biti na moru negdi bogu iza nogu.
A u pravu si i kada kazes "nije nas niko tira" isli smo dobrovoljno.:uzdravlje

Dobro ste se ovo sitili ja sam bas raymislja o tome, ja iman status branitelja kao i dosta mjih prijatelja koji navigaju!!!!!!!!

Zivija mi kolega.....evo samo cu se nadovezati na ovu tvoju "ja iman status branitelja kao i dosta mjih prijatelja koji navigaju!!!!!!!!" provaj mo doci do tih ljudi i privoliti ih da nam se pridruzu u Udruzi jer sigurno da skupimo par stotina Pomoraca sa takvim statusom ucinili smo posal a onda mozemo i nesto konkretno napraviti po tom pitanju......naravno kao i u Udruzi tako i u ovoj akciji bitna nam je masovnost jer kao pojedinci malo i nista mozemo napraviti!!:uzdravlje

Tako je kolega STVAR JE PRINCIPA!!!

Evo i mene Pancho. Teta Jaca poslala iskaznicu, Vrane (u pokoju) potpisao spomenicu. Nisam iskoristio ni 10 bodova za upis na faks (zaboravio) i par mjeseci koristio oslobodjenje od participacije onda to ukinuse. Sretan sam sto sam ziv izasao i ne trazim im nista pa nek i oni mene ostave na miru.

Je kolega u pravu si izvinjavam se na pogresno iznesenom navodu.Slazem se i sa tim da kada ugovor pomorcu zavrsi moramo se voditi ka nezaposleni i ostvarivati prava ka nezaposleni branitelji jer ka i sta sam znas danas radis a sutra tko zna,ali sta je veci problem kako rjesiti da ne moras trkat svaki puta na zavod za zaposljavanje te poslije na ministarstvo branitelja da ti izdaju potvrdu i provjere tvoj ratni status a zatim na HZZO da ti izdaju zdravstvenu koja kada bude isporucena ti ces vec biti prijavljen na kapetaniju za novi
ukrcaj daj Boze ili debelo biti na moru negdi bogu iza nogu.
A u pravu si i kada kazes "nije nas niko tira" isli smo dobrovoljno.:uzdravlje

Stari,ne riba svaki put trkat i vadit potvrde,ja sam otisa u ured za obranu,iz
kompjtera su izvkli postrojbe di sam bija,i iz ZG mi je dosla iskaznica hr.branitelj.Ta iskaznica ti vridi zauvik i ona te identificira ka branitelja,tako da ne triba svaki put vadit potvrde.

@Pancho. Da se nadovezem na tvoju temu, mnogi od nas osim sto su aktivno ucestvovali u dom. ratu, za vrijeme rata od 91-95 smo plovili preko nekih nasih agencija gdje smo izdvajali od placa za pomoc Hrvatskoj a toga se danas nitko ne sjeca. Ja sam tada plovio preko Berketa i mi smo izdvajali po jednu dnevnicu na mjesec kao Croatia Aid od 91 do negdje 94-95. Sjecam se da je Berket 2 x priman u Banskim Dvorima kad im je predavao lovu te da je u par navrata od te love kupovao vojnu opremu deckima iz Kastela koji su bili u HV. Bilo bi dobro da se jave i oni kolege koji su isto tako izdvajali iz place.

Stari,ne riba svaki put trkat i vadit potvrde,ja sam otisa u ured za obranu,iz
kompjtera su izvkli postrojbe di sam bija,i iz ZG mi je dosla iskaznica hr.branitelj.Ta iskaznica ti vridi zauvik i ona te identificira ka branitelja,tako da ne triba svaki put vadit potvrde.[/QUOT
Je imas pravo dobija sam i ja iskaznicu pri dvi godine sa nekim bodovima za sudjelovanje u ratu ali sam potpuno zaboravija na nju.
A nista mozda bi tribalo staviti i to na tocku dnevnog reda nase udruge pa da vidimo sto ce biti,naravno ako se Dalmos slaze sa tim jer nas za sada nema puno prijavljenih koji imaju status branitelja.:uzdravlje

Iskaznica

Iskaznica

Bog !
Iman iskaznicu od 91 - ko da je i niman, za sad nikakve koristi od nje, jedino ko moralna zadovoljstina.
Pozdrav svima.:cool:

@Pancho. Da se nadovezem na tvoju temu, mnogi od nas osim sto su aktivno ucestvovali u dom. ratu, za vrijeme rata od 91-95 smo plovili preko nekih nasih agencija gdje smo izdvajali od placa za pomoc Hrvatskoj a toga se danas nitko ne sjeca. Ja sam tada plovio preko Berketa i mi smo izdvajali po jednu dnevnicu na mjesec kao Croatia Aid od 91 do negdje 94-95. Sjecam se da je Berket 2 x priman u Banskim Dvorima kad im je predavao lovu te da je u par navrata od te love kupovao vojnu opremu deckima iz Kastela koji su bili u HV. Bilo bi dobro da se jave i oni kolege koji su isto tako izdvajali iz place.

Tako je bilo i na famoznom Mineral Shippingu, a di su ti ljudi danas pojma nemam.

Bog !
Iman iskaznicu od 91 - ko da je i niman, za sad nikakve koristi od nje, jedino ko moralna zadovoljstina.

Pozdrav Groffe. Nadam se da ce ona itekako vridit u buducnosti.Ka sta znas i u drugom svitskom ratu je bilo onih koji su se u slami skrivali cili rat pa dobili boracke penzije jer im je tada triba samo svidok da su bili u ratu i pokupili sve moguce beneficije ka i neki danas.Ja nisam nista trazio od njih,ni povlasticu nisam koristio jedino sto sam koristio je bilo zdravstveno osiguranje ka nezaposleni branitelj.A na sta da koristim povlasticu kada sam jedva u to vrime spaja kraj sa krajem.
A sto se tice moralne zadovoljstine pa mislin da malo onih sa kojima navigas znaju da si bija tamo di jesi jer ne pricas o tome ka ni ja.Jedino sto te drzi da ne poludis je to da mores priustiti obitelji koru kruva da nebudu socijalni slucajevi jer u suprotnom bi i ti i ja bolovali od PTSPa jer to nije vezano samo za rat.:uzdravlje

Hvala kolega....znam i za te slucajeve takoder a to ce mo kako si i sam reka sve pridodati ovoj temi pa neka se i to ZNA!! Samo da se skupi dovoljno ljudi i da se javu a kad nas (vas) bude respektabilan broj onda mozemo nesto konkretno i postici!!! Treba samo siriti informacije i obavjestavati kolege o ovoj inicjativi pa ce se i broj ljudi povecati...Zivija!!!

Bog !

Zivija kolega i hvala na obavjesti......nadam se da ta "moralna zadovoljstina" moze ipak prerasti u nesto drugo a ne samo to!!! Zivija

Pozdrav Groffe. Nadam se da ce ona itekako vridit u buducnosti.Ka sta znas i u drugom svitskom ratu je bilo onih koji su se u slami skrivali cili rat pa dobili boracke penzije jer im je tada triba samo svidok da su bili u ratu i pokupili sve moguce beneficije ka i neki danas.Ja nisam nista trazio od njih,ni povlasticu nisam koristio jedino sto sam koristio je bilo zdravstveno osiguranje ka nezaposleni branitelj.A na sta da koristim povlasticu kada sam jedva u to vrime spaja kraj sa krajem.
A sto se tice moralne zadovoljstine pa mislin da malo onih sa kojima navigas znaju da si bija tamo di jesi jer ne pricas o tome ka ni ja.Jedino sto te drzi da ne poludis je to da mores priustiti obitelji koru kruva da nebudu socijalni slucajevi jer u suprotnom bi i ti i ja bolovali od PTSPa jer to nije vezano samo za rat.:uzdravlje

Postovani kolega.....evo ovo sve sta si ti reka sigurno djeli i ponasa se tako 90% Pomoraca-branitelja i to je jedan od razloga pokretanja ove inicjative jer velika vecina ljudi se SVAKODNEVNO doma busa sa tim stvarima na svakom koraku....da negdi ceka red on mora naglasiti da je BRANITELJ i da mora priko reda, ne placa struju,vodu i ostalo jer je BRANITELJ, di god dode trazi benificije zato sta je BRANITELJ,privilegije,povlastice,beneficije itd. a velika vecina takvi su bas FALSI a posteni ljudi koji imaju taj isti status (u ovom slucaju vi) to nikad ne govoru i ne koriste i to me najvise boli jer ti ces uvik prvo reci da si Pomorac pa tek onda ostalo a oni su svi prvo BRANITELJI a onda ostalo!!!!!!! Ponovit cu kao i prije SKIDAM KAPU DO PODA SVIM POSTENIM BRANITELJIMA da se nebi krivo protumacilo da ja konkretno imam nesto protiv njih, DAPACE ali brate moj gledam ih i ja osobno kad sam doma svaki dan i to su DRUSTVENI PARAZITI koji zive na grbaci ove drzave i sviju nas skupa. Ja mislim kad bi sada netko od vas isa traziti neka prava i kada bi se ustanovilo da npr. bolujes od PTSP da bi ti oni uredno rekli da si to zaradija na brodu zato sta si Pomorac a ne u ratu jer kako sam vec i reka mi smo svi prvo Pomorci a onda sve drugo!!!!!:uzdravlje

Ima li netko zainteresiran da pise tekstove pa da ti tekstovi ujedno budu objavljeni u rubrici Povijest i tradicija Hrvatskog Pomorstva na novom portalu kad bude ?

Ako netko mozda vec i ima tekstove ili planira pisat nek se javi na PM.

Ima li netko zainteresiran da pise tekstove pa da ti tekstovi ujedno budu objavljeni u rubrici Povijest i tradicija Hrvatskog Pomorstva na novom portalu kad bude ?

Ako netko mozda vec i ima tekstove ili planira pisat nek se javi na PM.

Vec smo nesto provali nedavno sa slicnom temom (Povijest - Poznati Hrvatski Moreplovci i Pomorci!! ) ali nije bas neki odaziv a ja sam mislija da bi to bila dobra podloga za uvod u Prosvjed......ako imas ti nesto o tome slobodno stavi pa je lako to posli prebaciti.Pozdrav

Ako se postaje branitelj sa par mjeseci uče??ća kad je počelo onda sam i ja iako mislim da je to zanemarivo naspram drugih koliko su odrapili.Nisam član nikakvih braniteljskih udruga a doma su mi poslali status i te nekakve bodove od fonda.Niti sam ??ta pitao niti sam i??ta očekivao .

Lipi moj Fermar.Bija si tamo kada je pocelo a nisi biza vanka ka mnogi ili se skriva u kuci a reka materi i ocu da recu da si u Italiji ka moji "prijatelji" s kojima sam odrasta.Zato i tih tvojih par miseci je veliki doprinos jer i sam znas kako je bilo u samim pocecima nit se znalo ko pije ko placa.
Zivija!

ajde da se i ja javim bio sam branitelj i dobio sam spomenicu i dobio sam i iskaznicu (kako je neko napisao od tete jadre) a one dionice hm hm kako da napišem teško mi je kad se sjetim da sam ih morao prodat jer nisam imao novca za živit i preživit misec . i zato želim natrag na brod da ne razmišljam dali ću sutra imati za kruh. sorry ali morao sam to napisati neka se niko ne naljuti ali nisam jedini tako napravio

Back