Clanak o nasoj stranici

Â?Članak 16.

Slobode i prava zajamčena Ustavom mogu se ograničiti sa*mo zakonom da bi se zaštitila sloboda i prava drugih ljudi te prav*ni poredak, javni moral i zdravlje.

istina, pomorci (citaj senior oficiri) zaradjuju relativno dobro za nase uvjete...sad da napominjem opet kako je to samo na odredjenim vrstama brodova, nije bitno...
ne kukam ja, mi, bezveze..uostalom, ja imam ta famozna 183 dana, ali bez obzira na to ne zelim rec' NIJE ME BRIGA...ja smatram da je ovaj zakon donesen prenaglo, ne uzimajuci u obzir ranze faktore....npr:
1) po kojoj racunici se doslo do onih 15 dana (broj dana koji se dozvoljava za tecajeve van drzave) - npr, moja kompanija cesto odrzava konferencije, tecajeve, briefinge / orientation kurseve i ne tako rijetko to bude preko 15 dana...dakle, ja NISAM u drzavi u tom preiodu,ali oni racunaju da jesam jer mi se racuna samo 15 dana..
2) ok, trebam skupit 183 dana...sa svojim ugovorom to i mogu, tj trudit cu se da skupim...ALI,sto ako se razbolim...da li imam pravo na bolovanje? da li onda moze nekako, po nekom zakonu izvuc da se ne plati porez (poznanik je bio bolestan, jako i nije mogao na brod...nije skupia 183 dana i sada mora platit porez)...
ITD....

Dakle, neka se uvede taj zakon, ali neka ga slozi kompetentna osoba koja nece razmisljat kako napunit budjet...nego, neka se lipo nadju predstavnici obe strane i dogovore...nadju kompromis....

Draga Gospodo

Čitam ovaj thread i ne mogu vjerovati svojim očima. Ljudi koliko vi imate godina? Prepirete se i svađate kao u osnovnoj ??koli.Čitam poruke od Iguazua i mislim da napadate čovika kojeg uopće niste razumili ??to ?želi reći. Nije da ikoga branim ali čovik ?želi raći da nema smisla samo kukati i plakati jer od toga nema ni??ta, i sa tim se u potpunost sla?žem. Jedan stari Grči filozof davno je reka "?živjeti znači biti dugo bolestan", i to je ?živa istina, ali bez obzira na to ?život treba maksimalno iskoristiti i u njemu u?živati, i nije sve u lovi tj. parama. Ja znan da je ovo ciganska dr?žava, da nas potkradaju i pljačkaju i da po tom pitanju svakako treba ne??to poduzeti te osnovati nekakav sindikat. Ali isto tako čitajući va??e komentare ispada da pomorci nemaju za kruh i da ?žive na rubu s čime se nikako ne bi slo?žio. Znan da je pomorstvo kruh sa sedan kora i da nije za svakoga, da se treba topiti po moru, da su ?žene i cure same doma, ali isto tako te ?žene i cure znale su s kim su i zakoga se udaju i na to ih nitko nije prisilio! Treba se ?žrtvovati. Isus je reka SVATKO SVOJ KRI?? NOSI, te je i to također istina. Kao da je ljudima koji rade na kopnu bolje? Ne znam da li primjećujete ali ja u očima ljudi vidim nezadovoljstvo i tugu. Blagajnica u Konzuma radi za 2500 kuna, jedan za??titar radi za 2500 kuna, konobarica u kafiću radi za 2500 i mora slu??ati popi??ane pijance kako trabunjaju gluposti i prepirati se s njima. Iman frenda koji je zavr??ia akademiju radi u ??koli (prosvjetni radnik) za 4300, i čovik mi plače da nemo?že dignuti kredit za stan nakon pustih godina ??kolovanja itd. itd..... ima toga jako puno. Znan ljude koji su magistrirali pa rade za 5500 kuna. Sramota, ali tako je.Puno pomoraca nema ni vi??u ni fakultet pa zarađuju i do 8000 - 9000$ misečno. Ne ka?žen da je njihov posao lagan i jednostavan, ali činjenica je da se mo?že dobro zaraditi.
Na kraju krajeva to je stvar izbora čime će se tko baviti, i nitko nikoga ne tjera na brod i nitko nikoga ne prisiljava da se time bavi! Zar nije tako ljudi moji. Na kopnu ima posla kao u priči samo se postavlja pitanje koliko vam se to isplati!

Srdačan pozdrav ljudi i ?živili mi sto godina!

Ti si moj prijatelju na krivome forumu,meni se po ovome sta ti pi??e?? ne čini da si pomorac niti iz pomorske familije.Ako jesi ja se unaprijed ispričavam ali ovakve nebuloze pisati (pogotovo ovo ??ta ti je boldano) to ti nije na mjestu.Ti nama ?želi?? ne??to reći ali se nezna?? izraziti nego baljezga?? o grčkim filozofima i Isusu,dr?ži se teme i dobro razmisli prije nego će?? ne??to napisati.
Netko je rekao a ti će?? sigurno znati ' ? UTNJA JE ZLATO ' e pa dr?ž' se ti nje i sve 5.
I imam zamjerku na tvoj osvrt o na??im plaćama,ovdje se frende o tome ne raspravlja nego o tome koliko nas krade dr?žava i koliko će nas krasti a mi nemamo nikakva prava.Mene uopće ne interesira koliko blagajnica ili konobarica ima plaću,ja spadam u onu kategoriju koju si ti pri kraju opisao koliko zaradjuju neki pomorci i to bez fakulteta,zaradim i vi??e nego ??ta si napisao i neki ljudi to ovdje i znaju,to je neosporivo i to stoji,ali ja NEDAM 40% od ovoga ??ta sam krvavo zaradio dr?žavi i vjeruj mi ja ću se protiv toga boriti!
A tvoj komentar na na??e cure i ?žene,to ti je za svaku pohvalu,vidi se da si inteligentan i pametan.

Ispričavam se svima unaprijed na ovakvoj reakciji ali Jahre-ov post me je poprilično zasmetao.

Last edited:
High Voltage"A tvoj komentar na na??e cure i ?žene,to ti je za svaku pohvalu,vidi se da si inteligentan i pametan."

HVALA!!!!!!!!!!!!

Dragi High Voltage i Dina ja vas u potpunosti razumijen. Ja nisan tip osobe koja se voli svađati niti san tako odgojen.U svom postu želia san samo reći da i nije sve tako crno te da sa obzirom na stanje u državi i ostale radne skupine pomorci žive dobro, a to što kažeš da državi ne želiš dati 40% od svoga stoji i s tim se slažem, to ne želim dati ni ja.
Ali jako me pogodilo to što kažeš da nisan iz pomorske familije.Jer meni su i otac i ujak i stric i rođaci i JA pomorci.Otac mi je bija na brodu i po 2 ipo godine, tako da san imao teško djetinjstvo i praktički san odrastao bez oca, ali kao što san već rekao ne želim se svađati s tobom.

Što se tiče osnivanja sindikata u potpunosti ga podupirem i želim da prestane pljačkanje pomoraca, stoga imate moju potporu.

Dragi High Voltage i Dina ja vas u potpunosti razumijen. Ja nisan tip osobe koja se voli svađati niti san tako odgojen.U svom postu ?želia san samo reći da i nije sve tako crno te da sa obzirom na stanje u dr?žavi i ostale radne skupine pomorci ?žive dobro, a to ??to ka?že?? da dr?žavi ne ?želi?? dati 40% od svoga stoji i s tim se sla?žem, to ne ?želim dati ni ja.
Ali jako me pogodilo to ??to ka?že?? da nisan iz pomorske familije.Jer meni su i otac i ujak i stric i rođaci i JA pomorci.Otac mi je bija na brodu i po 2 ipo godine, tako da san imao te??ko djetinjstvo i praktički san odrastao bez oca, ali kao ??to san već rekao ne ?želim se svađati s tobom.

? to se tiče osnivanja sindikata u potpunosti ga podupirem i ?želim da prestane pljačkanje pomoraca, stoga imate moju potporu.

A dobri moj i posteni Jahre - ja nisan pomislila da si ti i vakav i nakav.Ne mogu ja ode covika priko par napisanih rici procjeniti.To sta ti spominjes stanje ili sranje u ovoj drzavi...Ja ti opet pisem.Pomorci nisu HUMANITARCI.
Zakonske odredbe se ne smiju kositi s ustavnim i to je to.
To tvoje postavljanje stvari je isti vrag ka' da ja sad napisen....."a zasto meni Dr,Ivek nikad nije da' bar jedan sat" ili ...Koji je vrag drzavi koja nema ajnci lipe tribalo rukometno prvenstvo??? Reci ti meni...jel' Todoric,kojeg btw drzava i financira godisnje iz proracuna s oko 300.000kn (cini mi se i vise) ...Jel' on drzavi daje vise ili onoliko koliko mu je drzava propisala?

Ostavi se ti soc. osjetljivosti pomoraca.Znamo mi jako dobro kako drugi zive.Nismo mi bahata govna i da podcjenjujemo ikoga.Ima i medju tim drugima svega i svacega,al' TO ODE NIJE BITNO PITANJE...Bitno je da se izborimo za zakone koje nam ustav jamci,al' Vlada ih po tom ustavu ne donosi.
To je bitno!

Slažen se u potpunost. Samo me smeta to što na forumu čovik ne može normalno iznijeti svoje mišljenje a da ga ne popljuvaju i napadnu.To mi se nikako ne sviđa, jer ja osobno volim saslušati svačije mišljenje.Sto ljudi sto ćudi rekli bi stari ljudi, ne možeš nikako svima ugoditi.
Ali ja vas svejedno sve volim ma koliko god se vi ljutili na mene...

Pozdrav

@Jahre,normalno da svatko ima pravo na misljenje i ostalo,al' ....Nismo mi ode se sad vako skupili da bi poticali Sindikat radnika koji rade i zaradjuju u Hrvatskoj.I radnici u Hrvatskoj su davno,davno prije tribali napraviti kompletni strajk i traziti da ih se cijeni i njih i njihov rad.
Razumin ja tebe kompletno i ne mislin da ti mislis ista lose...
Stani ti meni zdrav i debel:)

Svi postovi koji su imali nepristojnog sadrzaja su izbrisani i molim vas da mi nepisete kako san VAS greskom izbrisao.
Jer neman ja volje ni vrimena citati svaki post di se svadate. Ujedno useru Iquaza molim te da smanjis svoje nagle reakcije skupa s High Voltageom i DInom te Marom ( oprostite ako san koga zaboravia)
Ujedno vao molim da se ne svadate, a sta se tice ovog posta od Opljackanog mogu samo reci da smo tu da baniramo one koji su javno vridali dok prepirke uvik triba malo i pustati jer ima ljudi koji se hrane svadama. Stoga Iquazu i bilo koji drugi user nemaju povlastice niti ce ih iko imati dok san ja tu. Ujedno Iquazu je napisao jako jako ruzan post i u njemu napisao svoj broj telefona sto znaci da je bija jako izrevoltiran ali ujedno ga je poslije sam obrisao sta znaci da covik nije svadljiv, nego svi od nas imamo svoje misljenje o nekoj temi.( Normalno ja san procitao i taj njegov post koji je izbrisan) Npr da svi volimo istu majicu svi bi nosili istu ili da svi imamo isti ukus volili bi svi istu zenu i slicno. Stoga molim da nastavite u normalnom tonu.

Hvala na razumjevanju i suradnji kao i dosad.

Ljudi, daj prestanite omalovazavat jedni druge....misljenja da, omalovazavanje ne...
Ove stranice su za ugodno druzenje, davanje / trazenje savjeta, itd...........
Uostalom, pogledajte ime ovog threada...zadnjih nekoliko postova nemaju veze o tome....

U Novom broju Novog tjednika je izasao clanak o nasoj akciji na ovim stranicama. Clanak je na dvije stranice i jos ga nema na netu ali i to cu srediti.( Stavicu link)
Glavna urednica Novog tjednika me zvala da je stiglo u redakciju oko 70 meilova potpore nasoj akciji.

Slobodna jos uvik prigovara i trazi dlaku u jaju. Reka san im ako ne zele ne zele, ali da se izjasnu oceli ili ne.

Dobro jutro svima!
Evo jutros je u Narodnom Listu izasao clanak pod imenom "Kraj hrvatskog pomorstva". Dio je citiran i sa ovog naseg foruma. Clanak se odnosi na poreze, mirovinsko i zdravstveno. Nazalost nista o problemima u skolovanju. Dosta se 'kaki' po drzavi a uz clanak je izasla slika od Kalmete i ispod nje pise "ubojica mora, prometa i razvitka"...
Ivana, svaka cast, sad cu napisati jedan mail pohvala i poslati u redakciju NL-a.
Pozdrav svima!

Back