Clanak o nasoj stranici

Dalmos

New member
Evo upravo san vidia da je u Novom Tjedniku (Sibensko glasilo) izasao clanak o nama. Jos nije izasao clanak na njihovom stranicama ali ima u tiskanim novinama. Kad izade stavicu link pa cemo ga moci ode prokomentirati. Ujedno tribalo bi brzo izaci i u Slobodnoj Dalmaciji. BTW clanak je napravljen na osnovu mog razgovora s novinarkom te na osnovu onoga sta pisemo na stranici.

Svaka cast Dalmos!
Bilo je i vrime za ovakav jedan konkretni clanak u novinama!! Samo da vide i oni koji bi tribali pocet nesto minjat i koji su prozvani!!

Idemo dalje u trazenju prava,a ukoliko Vlast ne pristane i ne prestane se ponasati kao lihvar......E onda idemo ziviti sto dalje od lopova.Naci cemo drugu drzavu koja ce znati cijeniti sta joj donosimo gotov novac:)
Kao sta san prije napisala.....Baj-baj lihvari:)
Pa neka onda drzava krade i kamatari.....Samo ne znam koga.Vlast je sve profundala....Pomorce ce potirati jer je nezasitna i nesposobna.Pitam se od koga ce dalje krasti? Mozda od radnika u Konzumu?
Hrvatska opasno riskira da ostane bez lipe od pomoraca,a doduse vec je bez dobrog dila i ostala.Masa pomoraca je vec iselila iz ove lopovske i nesposobne drzave........

Bravo ljudi nedajte se treba se cuti o tome sta Vi radite i kako zivite. Ja zivim u Slavoniji gdje kad nekom spomenes pomorca i pomorsku bransu ljudi imaju krivu sliku o Vama i Vasem poslu. Smatra se da Vi puno zaradujete plovite na razna egzoticna mjesta i uzivate ne radeci nista. Ta se slika mora promjeniti. Morate se jos vise potrudit da se cuje za Vas izadite u javnost, medije, televiziju dobit cete punu podrsku. Ovo je pocetak sve pohvale i samo nastavite. Ima nas koji smo na Vasoj strani. Pozdrav!

@dina dok ne reguliramo prava.Pravo u ovoj drzavi hm.Joj koliko bi to trajalo(ustavne tuzbe,Strasbour i sl)
Korak 1. prijavit se na produzeno mirovinsko ili prijava da si se vratija s broda.
korak 2. otvorit racun u Italija,Austrija i nama ne daleke zemlje
korak 3. nastavit navigat kao i do sada i intezivno radit na non rezident statusu( prijava u drugu drzavu)
Kad brevet istekne napravit refreshment jer ga ne mozes produzit s obzirom da sluzbeno nemas navigaciju

Nek se cuje.

Nek se cuje.

Sve pohvale ...Ovo je prvi korak,triba probit led,posli ce bit lakse .Nemamo nista izgubit,ako mucimo mogu nas samo jos gore sjebat..

S pomorcen san u braku 17 godina, s spavali skupa nismo 7.Ovo drugo je on spava na moru, a ja sama.
Svakoga bi ja poslala godinu dana na brod, i svaku ?ženu pustila bez mu?ža 10 miseci koliko san ja bila. Pa bi znala ??to je to, pa bi minjala sama plinsku bocu, ča je p....dim, ulje na autu,popravljala centralno, čistila diimnjak, minjala kotlić,
kosila, grabila, sadila, ??ervila razno razne majstore, pilila drva. Ma neznan ni sama ča san jo?? delala. :udriglavom:)
Dosta mi je bit dvospolac, otela bin bit ?žensko 12 meseci na godinu.
Pa neka mi onda neko govori o povlasticama koje imaju pomorci i njhove obitelji.
Kamo su te povlastice?
E ovde moren ba?? otvorit du??u!:)

E ro?žice moja, ima nas puno takvih, a ja često čujen i to od mojih najbli?žih, ala sestre, "BLAZI NJOJ, NJOJ MU?? NAVIGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!":kafa
Ne zavidin nikome, ali neka se svako stavi u na??u ko?žu.
I na??ih mu??kih!Mi smo ipak doma, dica su nan tu, a oni su tamo sami ko Pale sam na svijetu!!!!:(

Ja ću vam nešto reć jer mi je cila familija pomorska a i ćaća mi je naviga u zlatno doba 70-ih godina.Ono što je nekad bilo dok je on naviga e to je bia život.Vrag je onda izlazija iz Juge a on je cili svit vidia,vozia njemački auto dok su drugi Fićeke vozili,ima šoldi,uživa na brodu,ništa mu nije bilo problem.Danas je sve u lovi ( mislin,šoldi su ušli u sve pore društva u sve se po njima gleda...) i danas brodi su malo na moru a još manje u luci i to je jako stresan i zajeban život.Mi smo ga odabrali i nebi se tribali puno žalit ali da nam bar onda oni u Vladi priznaju to kako nam je i olakšaju,i našim familijama...Ali ne....Da bi ja njima Biskaj u 11 misecu,drob bi in se okrenia....Samo 2 dana Biskaja,ništa više...

Back