Yachting u Hrvatskoj

@Frankie
za kućni odgoj se slažem u smislu da je jedna od bitnih komponenti, ali i tu mislim da su opet potrebni određeni jasno razrađeni i pravilno primjenjeni društveni mehanizmi koji bi osigurali postojanje istog u statistički dovoljnom broju slučajeva. Ne vjerujem u stihiju i samoinicijativu, barem ne na širem planu.

@Turist
31.08.2010 je MUP RH potpisao ugovor sa Zajednicom ponuditelja hrvatskih brodara o gradnji 29 brodova za potrebe policije i carine u razdoblju do 2012., a prema odredbama Schengenskog ugovora, prvi brodovi su već isporučeni a sad hoće li icijela serija vidjet ćemo. Barem se više neće moći izvlačiti na to da su neopremljeni. Inače panduri su ionako samo pijuni, niti rade niti ne rade na svoju ruku, kad državi zatreba ili kad bude iz nekog razloga prisiljena uvoditi red, to će se i napraviti. Dotad kako si reka triba držat vriću kumpira ispod timuna.

E vidis ja ne vjerujem u drustvene mehanizme jer mislim da je Kant bio u pravu kad je rekao da se zakonodavstvo zasniva na principu ogranicenja slobode svakoga na uvjete pod kojima moze postojati sloboda onog drugog i to po zajednickim opcim zakonima.
Razlog zasto ti moras prisilno uvesti zakone je sto nema odgovornosti kod ljudi odnosno barem ne kod vecine iz razloga sto su nezreli,a nezreli su jer se ne sluze vlastitom pamecu.

E vidis ja ne vjerujem u drustvene mehanizme jer mislim da je Kant bio u pravu kad je rekao da se zakonodavstvo zasniva na principu ogranicenja slobode svakoga na uvjete pod kojima moze postojati sloboda onog drugog i to po zajednickim opcim zakonima.
Razlog zasto ti moras prisilno uvesti zakone je sto nema odgovornosti kod ljudi odnosno barem ne kod vecine iz razloga sto su nezreli,a nezreli su jer se ne sluze vlastitom pamecu.

Neobičan si ti mašinac! Inače kao jednu od životnih maksima držim njegov Kategorički Imperativ. Idealistički sam smatrao anarhizam za jedino moguće uistinu zdravo društvo (vidi kod Fromm-a o uzajamnom odnosu patologije pojedinca i društva), ali sam ga uspješno prebolio kada sam shvatio da svaki takav model uključuje i potpunu benevolentnost svih sudionika, a u to temeljem vlastitog iskustva više ne vjerujem, ni na maloj ni na velikoj razini.

Last edited:
Ma nisam bas obicni masinac ja sam fino masinac.Kategoricki imperativ pada u vodu jer drzi ljudskost kao glavni pokretac odnosa medju ljudima i u drustvu i kojim se nastoji neinstrumentalizirat covjeka u bilo koju svrhu sto je danas nemoguce.Danas te sve instrumentalizira od najbanalnijeg reklama,BB,Tv,novina jebate cini mi se da bi moga svirat bilo koji instrument u orkestru kolliko sam posta instrumentalan hahahaha.
A sto se ljudskosti danas tice kako ide ona pjesma. Gdje je nestao covjek???

Last edited:

Pa u načelu se o toj temi pi??e kratko i krivo, ali zato sa velikim senzacionalistčkim naslovima. U "Moru" od petog miseca je iza??la vi??e manje uredu tema broja o tome, ali bi triba poć nedi skenirat pa pribacit kroz program za prepoznavanje teksta, neda mi se tipkat sve to. Po meni na Jadranu definitivno najgori posa vezan za brodove, i to u svakon smislu, ali kako usred cile ove apatije kod nas daje neki ke?? relativno na brzinu navala je velika.

Moram napisat - vrhunski topic, vrhunski postovi. Nisam odavno na Forumu naisa na ovako ozbiljnu, zanimljivu i aktualnu raspravu.

Ukljucit cu se naknadno sad mi se ne da.

Jos jednom svaka cast!:uzdravlje

... ? ta se tiče onoga "rodija san se u srcu Dalmacije...", to ne znači apsolutno ni??ta...

Ovo mi je promaklo. Mada ce se tebi ovaj detalj cinit nebitan ja sam se rodio u starom rodilistu u Splitu one godine kad su pantagane izgrizle nekoliko beba. Znaci rodio sam se medju pantaganama.To me obiljezilo za cijeli zivot.
Cruise line,Netijak,Off sve je to ekipa iz starog rodilista.

Ovo mi je promaklo. Mada ce se tebi ovaj detalj cinit nebitan ja sam se rodio u starom rodilistu u Splitu one godine kad su pantagane izgrizle nekoliko beba. Znaci rodio sam se medju pantaganama.To me obiljezilo za cijeli zivot.
Cruise line,Netijak,Off sve je to ekipa iz starog rodilista.

Nisan baš dobro savlada "Razvojnu psihologiju", ali mi je poznato da se tad formiraju osnove temperamenta i to kroz tri dominantna tipa:

- laki – prilagodljiv, dobro raspoložen, pravilan ritam spavanja i jedenja
- težak – burno reagira, napet, ćudljiv
- oprezan – pasivan i usporen te umjerena reakcija

bez obzira na pantagane i sobu sa pogledom na Stari plac što su činjenice neoborive, a i vrijedne poštovanja, svi navedeni pokazuju određene međusobne razlike već i prema ovoj početnoj tipologiji

Last edited:
.... svi navedeni pokazuju određene međusobne razlike već i prema ovoj početnoj tipologiji

Znaci reklo bi se atipican sto u prevodu znaci da sam od sva tri tipa pokupio ono najgore.

Tvoj je posao da sakriješ brodu sve mane. Ovo je prva recenica tog clanka. Tipicno hrvatski dalje nisam ni zelio citat,cisti gubitak vremena.Odma prevara,obmana i slicno.Neka sakrije i svoje mane i to da broda nije vidio u zivotu jer npr neke najljepse scene pristajanja sa srazovima sa mulom sam upravo vidio od nasih femsi,semsi skipera. Kosica u repic i crne ray ban ocale,preplanula put i spreman si za skipera. Kad se recimo zabijes u mul sa bavariom od 15 metara sa 2-3 milje samo se coolerski nasmijes i bacis znanstveni pristup toj dogodovstini na nacin da reces da mi u Hrvatskoj pristajemo malo zesce i da je to zbog atipicne konfiguracije obale.

Last edited:
Znaci reklo bi se atipican sto u prevodu znaci da sam od sva tri tipa pokupio ono najgore.

Tvoj je posao da sakrije?? brodu sve mane. Ovo je prva recenica tog clanka. Tipicno hrvatski dalje nisam ni zelio citat,cisti gubitak vremena.Odma prevara,obmana i slicno.Neka sakrije i svoje mane i to da broda nije vidio u zivotu jer npr neke najljepse scene pristajanja sa srazovima sa mulom sam upravo vidio od nasih femsi,semsi skipera. Kosica u repic i crne ray ban ocale,preplanula put i spreman si za skipera. Kad se recimo zabijes u mul sa bavariom od 15 metara sa 2-3 milje samo se coolerski nasmijes i bacis znanstveni pristup toj dogodovstini na nacin da reces da mi u Hrvatskoj pristajemo malo zesce i da je to zbog atipicne konfiguracije obale.

Slazem se s tobom i mene je ta recenica inspirirala da to stavim tu ..jer kako kazes tipicno hrvatski mentalni sklop..eto od turista se ocekuju da uplate ljetovanje .a da po mogucnosti i ne dodju ..od ovih nauticara da se ne trude ni pokusati vec mozda putem neta ili maste provedu svoje ljetovanje u hr...i onda veliki umnici nase turisticke zajednice odbrojit ce koliko je turista prespavalo kod nas ..a koliko su potrosili nije ni bitno ....cruiseri uznemiravaju goste ..suveniri su nas kineski ..a od zadnjeg boravka u dubrovniku sa brodom ..izadjem vanka ..i da ucinim kolegama uslugu i donesem neki suvenir ..ono caplje i drveni magarci i kineski kic ...ni hr zastavice nije bilo ...majice sa nekim logom tipicno za zemlju ..grad ..nije bilo tako da su na brodu stancali majice sa natpisom ja volim du ..i prodavali po 20$ a... ...to je bilo prije 3god..vjerojatno je sad nesto bolje ..ali kako vec napisano tipicno hr.....

Evo na Barcolani izmedju 1800 brodova nas Shining Umag-Umago je treci. I da je bila i Kraljica Mora takodjer i da je pijenila pozornost, e sad kakvu nije navedeno, vjerojatno najmanji skolski brod neke drzave na cijelom svijetu pa zato.

skidam kapu

skidam kapu

Kucni odgojem koliko god ti se to cinilo sumanuto. Sve polazi od obitelji i tradicionalnih vrijednosti. Na zalost one su se izgubile treba ih opet pronaci. Neces ti ni s jednim zakonom od budale napravit covika to nek ti je jasno

s zakasnjenjem sorry!!

skidam kapu i klanjam se do poda na izjavi

a ovo posebno pocrtavam:

Neces ti ni s jednim zakonom od budale napravit covika to nek ti je jasno

s zakasnjenjem sorry!!

skidam kapu i klanjam se do poda na izjavi

a ovo posebno pocrtavam:

Neces ti ni s jednim zakonom od budale napravit covika to nek ti je jasno

pa sta vise reci kad izgleda da je to opci konsenzus... valjda je bas radi toga Horvatincic i pusten svojoj kleti u Zagorju da se tamo lijepo (pre)odgaja. Naravno budno pazen od strane vlastitih bodyguarda.

pa sta vise reci kad izgleda da je to opci konsenzus... valjda je bas radi toga Horvatincic i pusten svojoj kleti u Zagorju da se tamo lijepo (pre)odgaja. Naravno budno pazen od strane vlastitih bodyguarda.

niko ne prica o preodgoju i jednom budala uvik budala to je proslo svrseno vrime za preodgoj:rolleyes:

buti siguran da Franki(a ni njemu slicni) nisu pusti naseg graditelja Horvatincia

Ma budite bez brige sta se toga tice, siguran san ja i za Frankiea a i za slicne kako kazete... samo bi volija bilo kakvu efektivnu mjeru na umjereno kratki rok, npr. do iduceg ili prekiduceg lita.. a onda mozemo lipo odgajat i iducih trideset godina ako triba.

osvrnuo bih se na ovaj novi članak na portalu o iNavisu http://www.pomorac.net/portal_vijes...ekta-inavis-sibenskim-gospodarstvenicima.html nije baš posve sjajno i bajno, npr. solinski AD Boats je sad u velikim problemima, ugovorena je suradnja preko iNavisa sa Hansvikom za izgradnju malih motornjaka, međutim iz krugova u kojima se krećem sam još u vrijeme dogovaranja posla imao informaciju da su brodovi ugovarani ispod svake realne cijene i da se AD-u loše piše. Pored toga AD Boats na tipično hrvatski način nije uspio napraviti zadovoljavajući prototip koji se barem jedno petnaest puta vraćao na doradu. Sada su od jedne od jačih firmi došli do toga da otpuštaju ljude, jedno petnaest do dvadeset samo ove jeseni. iNavis je dobra inicijativa, ali koliko mi je poznato realni projekti zasad prilično zapinju.

http://www.pomorac.net/portal_vijes...arder-u-invaziju-na-eu-krece-iz-sibenika.html

iz prve ruke, u NCP-a u ovom konkretnom trenutku stanje za plakanje tj. propala sezona, ima ne??to brodova, ali ni??ta ozbiljnog posla na njima, sve ne??to tipa bojanje podvodnog dijela trupa i takve tričarije. Najozbiljnije ??ta se radi je katamaran novogradnja, ali to je mrvica ??ta ??kveru triba od posla. Tako da ovo ??ta se Prgin fokusirao na temeljne djelatnosti je ili patka za novine ili mu i ne ide ba?? najbolje u tome. ? ta se tiče novog dijela marine, "dobivamo" u Hr prvu pravu infrastrukturu za prihvat megajahti, a po povr??ini je taj dio marine dosta veći od onoga za manje brodove, krupna stvar ako profunkcionira. Ako za?živi moglo bi povuć i ??ta posla oko tih brodova, pa neka turčini ubiru vezarinu i krvarinu od takse za obavljanje radova, prava lova je u servisu i usluzi.

Back