Sa LNGa na Kruzere??

Evo da ja dam moj primjer.Imam odlican ugovor na plinu kao ETO,rotacija 3 on 3 off.Prethodno sam bio na tankerima 5 godina.Problem je sto mi je vise navrh glave i plin i tankeri i dosadni Indijci.Imam 39 godina.Odlucio sam 100 posto da cu se prebacit na kruzere,bolji ambijent i ono najvaznije, mislim da ce profesionalno biti zanimljivije,mogucnost da nesto naucim novo od drugih,nove tehnologije, mogucnost napredovanja itd.Jbga puna mi je kapa trcanja po makinji gore dole na 45 stupnjeva,veranja po jarbolu,trazenja mase,minjanja neonki i zarulja.Zelim bit 1st ETO u roku 5 godina,mada cu bit zadovoljan i sa 2nd ETO,ovisi o kompaniji.

E sad problem je kako upast na kruzere,ne ide to bas preko noci.Iz osobnog iskustva nekoliko poznanika svjestan sam da u pocetku treba prihvatit manju poziciju,losiji ugovor ali sa mojim iskustvom,znanjem i zalaganjem vjerujem da mogu vrlo brzo napredovati do bolje pozicije a i kompanije.Isto kao oni,sad se rugaju sa ugovorima 2 on 2 off ili 2.5 on 2.5 off,sa plaćom nešto manjom nego na plinu.Na kruzeru jos mogu navigat bar 10 god,na plinu jednostavno nemam zivaca vise gledat i slusat Indijce.

U mjesec i pol dana jos nema ponude za intervju,tako da cu vjerovatno morati odraditi jos jedan ugovor,zbog poreza prvenstveno,a onda cu bogami dat otkaz,u medjuvremenu se prijaviti na linkedin i jos neke stranice i jos 10 firmi. Imam cilj,znam sto zelim,netko ce reci da nisam normalan ali to je njegovo pravo.

definitivno da je ambient bolji, razlika je biti medju 20 i 1500 članova posade
relativno, kruzer ima nesto sto nema a plinas ima nesto sto kruzer nema, iako mislim da kruzer ima puno vise toga sto bilo koji kargo nema
ima i jako starih kruzera poprilično nazadnih sto se tiče tehnologije
to ti je isto , samo što kruzer ima puno vise pjesačkih staza. dobre cipele su bitnije nego ručak
nazalost i tamo ima budala i nepotizma koji ce te svim silama kociti u tvom naumu, kako ovi s broda tako i ovi iz ureda
ne jebe lijep nego uporan

unatoč svemu mislim da dobro razmisljaš, čisto zato jer i ja tako razmisljam. nemoj da te zaustave zapreke na koje ne racunas a pokazu se naknadno. koji put triba i stisniti zube
sritno i javlja kako ide

• Like
Reactions: Ico
Hehe Magna svjestan sam ja svega toga,al ja nemam sta izgubit,u 8 godina prosa sam svasta po brodovima,sta se tice i struke a i ljudi.Ajmo rec da sam prekaljen borac,tako da se ne bojim nikakvih izazova.

Prijatelju ako ti je dokrucilo na plinu samo naprijed. Samo zavisno od firme imas Indijce i na kruzerima. Carnival ih je pun. Nisu casnici vec su u hotelu a tamo hotel vodi glavnu rijec. Ne odgovaram te ali samo da se ne iznenadis.

Ah ti indijci. Pa jel itko voli te indijce? Koje li ironije, kad se samo sjetim da su europski pomorci oplovili svijet za naći morski put do indije. Vjerovatno se danas okreču u gobu ko ventilatori.

Back