Pozdrav, mozda je off topic ali evo da malo opisem svoje iskustvo s hiring procesom na Royala (mozda pomogne nekom ili odmogne). Aplicirao sam za Elec. Dept, posto sam frisko bio u to vrijeme tek polozio ETO, tek dva broda imao iza sebe na sretno nesretnom CMA-u ocekivao sam neki Assistant ili 4th ETO poziciju. 2016 godine prilikom apliciranja proces je isao veoma brzo, dogovoren interview sa Claudiom pa nakon toga interview tehnicke prirode, koji je bio sa relativno istim pitanjima kako je
Nikon napisao prije nekoliko postova. Sve je bilo lezerno cak i taj dio sa tehnickim superintendent-om oko kojeg sam se najvise "tresao" je prosao u nekom neformalnom/lezernom tonu. Covjek mi cestita kaze dobrodosao na Royal, u kratkom roku dobijem mail sa potvrdom da sam primljen svi uvjeti (Primljen sam kao 4th Elec. Eng. s uvjetima treceg 10/10 ugovor i placa 6700 dolara), ovo sam shvatio kao neki offer letter s time da nisam nista potpisao.
Nakon toga nije bilo odgovora 2 mjeseca od Claudije, s nekim preciznim datumom ukrcaja. S time da moram reci kad mi se napokon javila da me vise nije zavlacila nego mi je otvoreno rekla da trenutno nema broda za mene, da ako zelim da cekam ili da odem odraditi ugovor na svojoj staroj firmi (na kojoj sam vec puno prije toga dao otkaz jel sam racunao da sutra odma idem na RLC

) te da mi nemoze reci kada bi okvirno mogao ocekivati ukrcaj. U meduvremenu sam dobio ponudu na drugoj strani koja mi je odgovarala pa sam otisao tamo.
Nakon tocno godinu dana mi dolazi mail od Claudije da ako sam spreman da ima ukrcaj za mene pod prethodnim uvjetima, da sam joj na listi "approved" kandidata, i da ako sam na brodu koliko mi treba da se iskrcam, iako nisam bio na brodu odbio sam iz svojih razloga (bolja rotacija, bolji ugovor itd).
Eto srecom ili nesrecom po sebe nisam cekao tih godinu dana, ali svejedno ako nista javili su se i po tome sam zakljucio kad im treba neko da uzimaju s te neke liste ljudi koji su prosli taj hiring process.
Iz moje perspektive proces je isao jako jako sporo, ali ako nista na kraju se javila
Imao sam negdje i listu s natuknicama pitanja koja me pitao sta sam uspio zapisati nakon razgovora, probati cu potraziti pa okaciti tu ako se smije, ali ponavljam skoro pa isto kao sto je
Nikon napisao par postova prije.