Royal Caribbean

Pozdrav svima!
moze li netko opisati poziciju a/c mechanic na brodovima RCCL-a, i kako izgleda hijerarhija u refrigeration departmentu?

Pod više tema o kruzerima ti je ode opisan princip tog testa. Lipo pretraži i nač češ a ako ne znaš osoblje foruma če familjarizirat vrlo rado sa tim. I prestani mi inbox zaspiat porukama od 2012 ode pišeš a nemaš nego 3 posta to govori o tebi koliko si spreman s nekim podjelit neki kontakt ili adresu pa drp i briši.

Doba dan ljudi,

Da li netko zna koncept 15 minutnog stress testa koji se polaze on-line?

Unaprijed hvala!

Last edited:
Pozdrav, ima li netko iskustva sa HireRight sigurnosnom provjerom prije zaposlenja, koliko traje i koliko traže svega toga, hvala

Zna se odvuc 10tak dana, dat ce ti oni link na tvoj account i tamo ces moc pratit cili postupak i u postotcima ces znat koliko je kompletirano... a i pisat ce ti kad ce otprilike bit gotovo. Budu li te pitali neke dodatne podatke daj im na vrime....

Your report is ready and was sent to Royal Caribbean Cruises, Ltd.. Please contact them for the status of your application.

Evo ni 24h nije prošlo, nešto brzinski su me riješili.

Pozdrav svima. Zavrsio sam pomorski fakultet u Kotoru, smjer brodomasinstvo. Jedan od profesora mi je bio oficir elektrike na Royalu. Na osnovu njegovih prica zelio bih aplicirati na Royal. Zanima me kako to da uradim i koliko je tesko ukrcat se kao asistent na takvu kompaniju?

Pozzz, ja sam aplicira za 2nd eng preko tog c-traca ali jos nista, evo proslo tjedan dana skoro.

Pozdrav, mozda je off topic ali evo da malo opisem svoje iskustvo s hiring procesom na Royala (mozda pomogne nekom ili odmogne). Aplicirao sam za Elec. Dept, posto sam frisko bio u to vrijeme tek polozio ETO, tek dva broda imao iza sebe na sretno nesretnom CMA-u ocekivao sam neki Assistant ili 4th ETO poziciju. 2016 godine prilikom apliciranja proces je isao veoma brzo, dogovoren interview sa Claudiom pa nakon toga interview tehnicke prirode, koji je bio sa relativno istim pitanjima kako je Nikon napisao prije nekoliko postova. Sve je bilo lezerno cak i taj dio sa tehnickim superintendent-om oko kojeg sam se najvise "tresao" je prosao u nekom neformalnom/lezernom tonu. Covjek mi cestita kaze dobrodosao na Royal, u kratkom roku dobijem mail sa potvrdom da sam primljen svi uvjeti (Primljen sam kao 4th Elec. Eng. s uvjetima treceg 10/10 ugovor i placa 6700 dolara), ovo sam shvatio kao neki offer letter s time da nisam nista potpisao.

Nakon toga nije bilo odgovora 2 mjeseca od Claudije, s nekim preciznim datumom ukrcaja. S time da moram reci kad mi se napokon javila da me vise nije zavlacila nego mi je otvoreno rekla da trenutno nema broda za mene, da ako zelim da cekam ili da odem odraditi ugovor na svojoj staroj firmi (na kojoj sam vec puno prije toga dao otkaz jel sam racunao da sutra odma idem na RLC :D) te da mi nemoze reci kada bi okvirno mogao ocekivati ukrcaj. U meduvremenu sam dobio ponudu na drugoj strani koja mi je odgovarala pa sam otisao tamo.

Nakon tocno godinu dana mi dolazi mail od Claudije da ako sam spreman da ima ukrcaj za mene pod prethodnim uvjetima, da sam joj na listi "approved" kandidata, i da ako sam na brodu koliko mi treba da se iskrcam, iako nisam bio na brodu odbio sam iz svojih razloga (bolja rotacija, bolji ugovor itd).

Eto srecom ili nesrecom po sebe nisam cekao tih godinu dana, ali svejedno ako nista javili su se i po tome sam zakljucio kad im treba neko da uzimaju s te neke liste ljudi koji su prosli taj hiring process.

Iz moje perspektive proces je isao jako jako sporo, ali ako nista na kraju se javila :D

Imao sam negdje i listu s natuknicama pitanja koja me pitao sta sam uspio zapisati nakon razgovora, probati cu potraziti pa okaciti tu ako se smije, ali ponavljam skoro pa isto kao sto je Nikon napisao par postova prije.

Po meni skroz neprofesionalno, lik ti kaze primljen si, dobro dosao, onda se ne javljaju godinu dana...da kaze ajde prosao si pa javit cemo ti kad se otvori mjesto, ovako mogu zeznut covjeka samo tako.

Ja se puno puta cudim kako uopce funkcioniraju, otkad su preselili schedulere i hiring na filipine, vlada totalna neoganiziranost. Konstantno su krivi datumi ukrcaja/iskrcaja, avio karte za krive datume, asistenti ne dolaze na brod i sl. Sve u svrhu ustede.
Dijelova uglavnom nema, vec u 10.mj se prestaje s narudzbama jer je potrosen budzet.
Ovu godinu su uveli novi sustav levela za place, vecinu su uspjeli zeznut za onih 3% povisice sto bi kao trebali dobit godisnje, ako netko pita zasto i kako, redovni odgovor je; ako ti ne odgovara nadji si drugu firmu/brod.
Kod iskrcaja popunjavamo "anonimni" survey, kojeg onda pri povratku na brod dobijemo na nos.

Hmmm.... ja se registrirao prije godinu i pol na C-Tracu i prijavio za 3-4 pozicije... Jedino su me zvali dal bi išao za poziciju assistenta 8 mj. ugovor, 1200$ plaća... Reko, hvala doviđenja. :)

Pa u principu mi je rekla da ce mi javit kad se otvori mjesto ali tek nakon dva mjeseca od "uspješnog" interviewa, a u tom periodu sam radi royala odbio bio dva sigurna ukrcaja, tako da se bas taj scenarij i desio :D
Po meni skroz neprofesionalno, lik ti kaze primljen si, dobro dosao, onda se ne javljaju godinu dana...da kaze ajde prosao si pa javit cemo ti kad se otvori mjesto, ovako mogu zeznut covjeka samo tako.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

To znaci da Miami nema vise nikakve veze s time ili? Koja je uloga Claudie? Jel zna poslati tu i tamo koji mail.

Ja se puno puta cudim kako uopce funkcioniraju, otkad su preselili schedulere i hiring na filipine, vlada totalna neoganiziranost.

Ja se puno puta cudim kako uopce funkcioniraju, otkad su preselili schedulere i hiring na filipine, vlada totalna neoganiziranost. Konstantno su krivi datumi ukrcaja/iskrcaja, avio karte za krive datume, asistenti ne dolaze na brod i sl. Sve u svrhu ustede.
Dijelova uglavnom nema, vec u 10.mj se prestaje s narudzbama jer je potrosen budzet.
Ovu godinu su uveli novi sustav levela za place, vecinu su uspjeli zeznut za onih 3% povisice sto bi kao trebali dobit godisnje, ako netko pita zasto i kako, redovni odgovor je; ako ti ne odgovara nadji si drugu firmu/brod.
Kod iskrcaja popunjavamo "anonimni" survey, kojeg onda pri povratku na brod dobijemo na nos.

Nije ovo skroz tocno. Dobije se povisica ali dobijes je nakon svakog kvartala nakon sto dodes nazad na brod s odmora. Po principu tako se zele osigurati da ces se vratiti. Ja sam uredno dobila za 3 kvartal. Za 4 cu dobiti kad se vratim na ugovor. A to da ti netko kaze ako ti ne odgovara nadji si drugu firmu ti nitko iz ureda ne bi nikad rekao. Survey ti nitko ne moze nabiti na nos niti smije. Ako ti supervisor da kakav komentar to zapravo jer losi komentari utjecu na njegov bonus, kad dodes do te pozicije ni ti neces htjeti izgubiti bonus radi necijeg loseg komentara. A svi casnici teze valjda jednom doci do chief. Eng, chief elect ili kapetana.

Evo samo mali info opet mailovi od Claudie, da di sam sta sam, i da saljem cv itd.. Evo ako neko zeli saljite mail, mozda ima neka pozicija otvorena, sretno zivili.

Pozdrav
Zna li netko nakon sta se odradi i tehnicki dio interview a koliko se ceka otprilike da ti se jave s povratnom informacijom. 3rd engineer pozicija je u pitanju

Back