Royal Caribbean

To su dolari, a plata kao sto sam i rekao-mizerija.
U restoranu konobar ima 50us, a assitent 25us mesecno, sve ostalo je tip.
U baru bartender ima 350us, a bar waiter ima 50us.
Ako neko ne moze da zaradi 1100usd/mesecno, onda firma doda razliku, ali to se ne desava cesto.
jednako jadno kao i na Carnivalu 1000 dolara a radno vrijeme 12 sati :udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Bok ekipa svima.Ja sam potpuno novi na ovom forumu a isto tako i u navigaciji.Naime diplomirao sam brodsku elektrotehniku te sam se prijavio na RCCL.Odradio sam i pismeni i usmeni te su me obavijestili da sam odobren od superintendenta za Cadet program.Mo?že li mi netko objasniti kako bi to islo,jer sam mislio da kadeti mogu biti samo od stroja i palube.Kako bi to islo,koliko mjeseci kao kadet,te sto iza toga,na koju bi me poziciju primili te koja je hijerarhija na RCCl?Procitao sam cijelu ovu temu ali ima samo hijerarhija na NCL-u ne na royalu.Ako mi netko moze pojasnit bilo bi super.

nisam na putnickim brodovima ali ovo sam nasao na netu pa neka kolege isprave ako treba ovo je prikaz koji je uopbicajen na putnickim brodovima

da,po ovome bi znaci bio asistent te ako se pokazem bi isao za trecega vjerojatno,hvala,je li mozda samo znas otprilike koja je placa za 3. struje na royalu

ne mislim se,idem naravno,nego me zanimaju ti detalji jbg,znatizelja,ako netko zna bilo bi super,mislim da bi high voltage to znao

Pozdrav, evo stigao sam kuci prije nekih mjesec dana, pa sam prekjucer poslao aplikaciju na Royala. Aplicirao sam za 2nd engineera i poslao sam na mail fnilsen@rccl.com. medjutim sada vidim na forumu da pored izvjesnog gospodina pisete deck. Ima li neki drugi mail od kadrovika za makinu ili je ovo ok? I kakva je cirka procedura kada posaljete aplikaciju, dali je pozeljno nazvati ili samo cekati ako se jave, i posalju li odgovor ako nisu zainteresirani?
Unaprijed zahvaljujem.

Mcelano mi je jučer reka da je on za Rccl....clanglois@rccl.com,
eto sritno meni ne odgovara ali nema ti u mene o?? ne??....s 3 mail adrese ??aljen svako 3 dana svima slične poruke sa svime-cert,cv,appraisal,itd.....upri rođo brdo je i sritno:uzdravlje

Mcelano mi je jučer reka da je on za Rccl....clanglois@rccl.com,
eto sritno meni ne odgovara ali nema ti u mene o?? ne??....s 3 mail adrese ??aljen svako 3 dana svima slične poruke sa svime-cert,cv,appraisal,itd.....upri rođo brdo je i sritno:uzdravlje
rodjace samo upiri ovoga Langloisa, odgovorit ce ti kad-tad :uzdravlje
ja sam upiro 2 godine dok nije konacno odgovorio :)

A evo probat cu, vidim na njihovoj sluzbenoj stranici stoji oglas vec neko vrijeme da traze sekonda makine. Svidjaju mi se ugovori i place kod njih.

Evo da i ja napisem par rijeci o iskustvima s royala, toliko mi je lose bilo da mi ne pada na pamet da se vratim na carga vise. Zadnje 3 godine sam bio na relativno dobroj kompaniji KGJS sa nesto manjom placom i istim ugovorom kao i na royala tako da lova i ugovor nisu igrali nikakvu ulogu u odluci da podjem na royala. Dosta vise posla imam na royala nego sto je to bilo na tankerima radi se svaki dan minimalno 10 sati, ovu godinu sam 2nd Electrical Engineer zaduzen za hotel iducu godinu u 5. mjes idem na drugu poziciju i tad ce mi i posao biti dosta laksi al meni osobno ovo odgovara jer mi je cijeli dan ispunjen i vrijeme mi leti. Prva dva tjedna su mi bila katastrofa dok mi sve to nije malo leglo i dok sam malo upoznao brod koji je stvarno ogroman i trebat ce mi dosta vremena dok sve pohvatam. Svi elektricari su bili spremni mi pomoc sta god mi je trebalo, valjda sam imao i srecu da sam upao u tako dobru ekipu. U makini je dosta nasih ljudi sto meni osobno puno znaci, cijeli ugovor nije bilo jednog jedinog dana da sam mogao reci da mi je dosadno, bilo na poslu bilo poslje posla. Svaki tjedan sam bio barem jedanput negdje vanka ili na kupanju ili u shoppingu ili na rucku, svaki porat mogu izaci ako hocu 2-3 sata bez problema. Na tankeru su mi glavna zanimacija poslje posla bili filmovi, na royala u 10 tjedana nisam ni upalio TV. Sad tek vidim zasto su rijetki oni koji se sa putnickih brodova vrate na carga, a svima vama koji ste jos na carga bih preporucio ako imate sansu podjite na putnicke pa makar i za manju lovu ja vise nemam osjecaja da radim na brodu, nema valjanja nema promjene vremenskih zona spavas normalno svaku vecer a vjerujte mi puno sve to znaci, puno znaci i kad unaprijed godinu dana tocno znas kad si doma a kad na brodu pa svoj odmor mozes i kvalitetno isplanirati. Dosta sam postova tu citao od ljudi koji seru po royalu, pitao bih ih samo zasto su jos uvjek tamo ako im je tako lose, zasto se na vrate na carga ili ne podju na carnivala lumpovat ako im je do toga??? Moje misljenje je da trenutno bolji posao ne mogu naci, mogu dobiti par hiljada godisnje vise na nekim LNG ili slicnim brodima al nije sve ni u zelembacima.
I za kraj, da, upao sam na royala bez ikakve veze u officeu, nikoga na firmi od prije nisam znao ispunio sam online aplikaciju i dogodilo se, zvali su me, prosao sam pismeni test i onda interview sa inspektorom i sad sam tu di jesam i ne micem se odavde. Tako da svi vi koji mislite da se ne moze doci na royala bez veze varate se, treba biti uporan i slati aplikaciju svako misec dva nekad ce se otvoriti ja sam cekao vise od godinu i pol jer su me par puta zvali na interview dok sam bio na brodu.
Eto toliko od mene ako koga sto zanima pitajte :uzdravlje

Last edited:
Royal Carribean

Royal Carribean

Pozdrav svima...

Ja sam vec skoro dvije godine na Oceana cruisesu i stvari ovdje debelo idu na gore, pokusavam s Royalom vec dugo ali nista, da li itko zna kome slati mailove jer od ovog Nielsena nista, ama bas nista.

Bit cu u Miami-u za mjesec dana pa sam mislio otici direktno u office.

Back