prijevod na hrvatski

pozdrav momci,mozete mi samo pojasniti sto je to shore line diplacement?
hvala

Tijekom iskrcaja tereta (tekućeg tereta) ti se radi shore line diplacement (shore line- cijela dužina linije cijevi od manifiolda na brodu do tanka na kompnu gdi se iskrcaje teret; shore line diplacement- koliko imaÅ¡ tereta u toj cijevi nakon Å¡to ga iskrcaÅ¡).

Kako ti ide taj film:
Loading master, Surveyor i chief dogovore koliko ce se tereta iskrcati npr. (600 kubika) za line displacement, iskrcavaju tih 600 kubika i nakon toga se zaustavi iskrcaj. Surveyor ti tad izračuna koliko tereta ima u toj cijevi. Na način da izračuna koliko je chief tereta iskrcal (recimo dogovorenih 600 kubika) manje ono Å¡to je uÅ¡lo u tank na kopnu (200 kubika), tad u cijevi stoji 400 kubika. Budući da taj teret ostaje u cijevi nakon iskrcaja, njega surveyor dodaje na konačni obračun tanka na kopnu.

To ti je kad na pocetku iskrcaja punis liniju na kraju sa teretom-mozda je linija prazna ili mozda guras neki drugi teret u njihov tank i kad ispunis kolicinu tada otvaraju tank za tvoj teret(ako je razlicit) Ili na ukrcaju u nekim portima,pred kraj im moras reci stop prije odredjene kolicine tako da oni napune liniju sa eventualno drugim teretom ili teretom za drugi brod posli tebe.
Obicno su te kolicine dogovorene na safety meetingu prije pocetka operacije sa teretom.

Sent from my LG-G3 using Tapatalk PRO

Aha hvala puno,inace ovo mi je iz predmeta tehnologija prijevoza tekucih tereta pa imam jedan tekst s ovim naslovom i ostao sam malo zbunjen pa sam vas pitao... Hvala :)

Back