Prijava/odjava sa Kapetanije

Dizalicaru
Jel od 01.01 ili 01.06
Mene u prvi nisu pitali kartu
Sad cu ih lipo slagat doma
Kupicu kontejner metar za metar
Mozda budu pitali i nagradne milje

Sent from my internet mobile device

Receno mi da je od 01.01.2017. Mozda su malo prolongirali

ZnaÅ¡ kakve su ti Å¡anse i koliko ćeÅ¡ postići time.....niÅ¡ta. Ako si ostao na Barbadosu 10 dana...posalji mail u matičnu LK, objasni i neće bit problem za to rijeÅ¡it. Ali ako ideÅ¡ onako kako si rekao, kad tad evo ti porezne i sve uz to Å¡to ide. NemaÅ¡ Å¡anse , porezna gazi preko ljudi živih i mrtvih.

Edvine, nisam mislio na to.
Nego na slijedecu situaciju, recimo fali mi 8 dana do famoznih 186 dana navigacije da ne platim porez, lijepo firmi javim da mi nacine kartu 10 dana kasnije od planiranog datuma, ja ostanem u hotelu na Barbadosu, tocam muda u toplo more i gustam. Tu avio kartu donesem u LK i po tome oni priznavaju tih 10 dana extra kao dane navigacije?
A dobro, sto nas vise moze cudit u ovoj debilani od drzave?

Nego na slijedecu situaciju, recimo fali mi 8 dana do famoznih 186 dana navigacije da ne platim porez, lijepo firmi javim da mi nacine kartu 10 dana kasnije od planiranog datuma, ja ostanem u hotelu na Barbadosu, tocam muda u toplo more i gustam. Tu avio kartu donesem u LK i po tome oni priznavaju tih 10 dana extra kao dane navigacije?

Da , istina. U ovom Todoristanu ne priznaju izbivanje iz zemlje, već samo ti fck dani na brodu. Jedino da preko kompanije dokazujeÅ¡ da si "zapeo" u Barbadosu zbog xyz razloga , ili da zbog medical razloga nisu dali putovat. Ali opet ne znam bi li ti dani značili Å¡to. Ja sam konkretno bio na brodu s Englezima koji su za potrebe poreza isli uglavnom u 12.mjesecu po karibima kao turisti da napune dane za izbjegavanje poreza.

U tom slucaju bi ti i morali staviti iskrcaj 10 dana kasnije jer valjda usporeduju oboje.

Ma ako fali deset dana u putu doma se "razboliÅ¡" i odma kad stigneÅ¡ javiÅ¡ se svom doktoru. Papir od doktora u kapetaniju treba odnijeti netko od familije. Na kraju kad ti doktor zakjuči bolovanje to opet odneseÅ¡ na LK i to je to.

183 dana

Moras prijavit neki kurs ili tako nesto ili da ti u matrikuli napisu i tih 10 dana tocanja na Barbadosu

OK, al evo ako kolege gore pisu da ce samo gledat ili gledaju avionske karte, a ne iskrcajnu deklaraciju, onda je moj zakljucak sa tocanjem muda i 10 dana extra navigacije tocan?
183 ili 186 dana, whatever, ja vazda vise zaokruzim, da nebi falilo kasnije.
Najbolje mi se uhitit stednje, pa kroz godinu dvije u UK lijepo njihov coc polozit, uzet UK matrikulu i odjebat ova izdrkavanja. Da oprostite na izrazu.

Ima i broj od stjuardese uzet pa dat da nazovu da im potvrdi
Kakva debilana od drzave

Last edited:
moze mala pomoc, ukoliko sam na permanent contractu dali moram placa mirovinsko i zdravstveno za cijelu godinu ili kao do sada samo za dane provedene na brodu
LP

pozdrav
za sve one koji prijavljuju ukrcaj preko Splita, mozete sa broda jednostavno poslat scan Ugovora te avio karat + forma od kapetanije za prijavu ukrcaja i to sve na mail ukrcaj-iskrcaj.st@pomorstvo.hr (att. forma)

sto se tice iskrcaja takodjer mozete poslati sve isto mailom ali morate doci osobno posto nemogu vas odjavit dok im na salter ne dostavite scan matrikule koja mora bit pecatirana od strane kapetanije

Attachments

pozdrav
za sve one koji prijavljuju ukrcaj preko Splita, mozete sa broda jednostavno poslat scan Ugovora te avio karat + forma od kapetanije za prijavu ukrcaja i to sve na mail ukrcaj-iskrcaj.st@pomorstvo.hr (att. forma)

sto se tice iskrcaja takodjer mozete poslati sve isto mailom ali morate doci osobno posto nemogu vas odjavit dok im na salter ne dostavite scan matrikule koja mora bit pecatirana od strane kapetanije

Moze se ovo na svim kapetanijama.

pozdrav

Ja im samo ispunim formu i posaljem mail. I to tako ima vec sigurno 2-3 godine.
Karte im scaniram tek kad prijavim iskrcaj.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Odlicno, ali kad dodjem na brod sve vec imam na mobu pod zadnjim mailovima tako da im samo prosljedim a ne da trazim nakon 3 miseca, svakako kao god vam je lakse napravite

Karte tribaju samo za iskrcaj , ali umjesto karata primaju i bajaderu ili tako nesto ;-)

Pa treba karta kad si se ukrca i kad iskrca.Nebitno kad ces je doniti odma ili na kraju.Bajadera uvik moze proci ali stvar je u tome da ne treba karta onoj tamo sta radi nego ministarstvu kojem ih ona mora dostaviti.Prema tome one su pod obavezeno u Sibenskoj i Splitskoj kapetaniji,al koliko cujem i Rijecka je ista i Dubrovacka pa samim time vjerovatno je isto stanje i u Zadru.

Pa treba karta kad si se ukrca i kad iskrca.Nebitno kad ces je doniti odma ili na kraju.Bajadera uvik moze proci ali stvar je u tome da ne treba karta onoj tamo sta radi nego ministarstvu kojem ih ona mora dostaviti.Prema tome one su pod obavezeno u Sibenskoj i Splitskoj kapetaniji,al koliko cujem i Rijecka je ista i Dubrovacka pa samim time vjerovatno je isto stanje i u Zadru.
U zd me za ukrcaj nikad nisu karte pitali , samo za iskrcaj...

U Rijeci traze karte, ja im donesem pri prijavi iskrcaja. Ukrcaj se moze prijavit mailom. Samo posaljem obrazac orijave ukrcaja.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Back