Kapetanski ispit - Rijeka

Pelorus

2nd Officer
Ide li netko od kolega sa foruma na kapetanski ispit 12.10. u Rijeci?
Takodjer, znate li tko drzi pripreme odnosno instrukcije za ispit? Znam da faks odnosno u Bakru be drze, a nemam podatke od drugih (cuo sam da Trle ne drzi vec dulje vrijeme) ...

Pregledao sam malo starije teme na forumu ali nisam nasao nista novijeg datuma sto bi moglo pomoci ...

Od Trla kcer je preuzela ako se ne varam..pripremala je neke ljude za porucnicki pred cca godinu dana. Vjerujem i da je cijenjena gosp. Uta jos u igri...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Hvala na informacijama.
Imas mozda kontakte od Trletoge kceri ili Ute? Kako je nema vise na faksu, ne znam gdje je potraziti i upitati ...

odi kod Trletove kceri. ja sam za porucnicki kod njega bio a za kapetanski poceo kod njega a ona nastavila. pred 6 godina je bilo tako da samo pogubio vec kontakt, znao bi nac stan sad ako je jos tamo. zgrada na zametu sa desne strane odmah nakon skretanja za policiju kad se iz grada vozi. u to vrijeme sam imao i knjizurinu u kojoj su bila sva pitanja i odgovori za sve usmene ispite, lijepo uvezeno u jednu debelu skriptu. To je mozes pitati da kopiras. Ona je uzela tada od mene da sebi kopira.

uta@sigurnost-educa.hr

Uta radi u Zagrebu ali drzi i izvrsne pripreme za kapetanski/ porucnicki.
Nazalost broj nemam ali evo ti mail.

Drzi ti i Trle, koliko znam informacija stara mjesec dana. Drzi ti i njegova kcer, ali ona ti je ono zna izracunati ali kada je pitas zasto to tako odgovori ti zato jer to tako mara biti.

Uta: 091 132 8149
trle: 091 720 0526
Maja: 091 576 6164

brojevi iz starog telefona

Ajde super! Znaci biti ce nas par sa foruma. Inace, kontaktirao sam Utu. Ona i dalje drzi pripreme u Rijeci (vikendom) iako je u Zagrebu. Informativno ako nekog zanima ...

BTW, broj od Ute je tocan. Hvala! :)

Znam da je tocan. Ja sam bio pred par mjeseci kod nje. I imam samo pohvale.

Dobro za znati.
Nego, kad se tocno prijavljuje ispit? Koliko prije samog ispita? Nisam vidio podatak na ploci u Kapetaniji ...

Nisam siguran. Treba nazvati pa pitati.

Uglavnom kako znam Gospodja Iris, prezime neznam je zaduzena oko kapetanskoga pa mozes nju traziti preko telefona i pitati informacije sta te zanima. Mislim da je telefon 051 211 422.

Evo i ja planiram 12.10. Na ispit pa me zanima dali je netko već dogovorio instrukcije

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zamolba.

Može li netko od Vas ili svi Å¡to izlazite pri riječkoj kapetaniji, a ovdje ste aktivni, nakon ispita javiti:
Stabilnost: Koji brod je bio na ispitu i kakvi modeli zadataka, te koliko zadataka je bilo?
Navigacija: kojim metodama se tražilo da se rijeÅ¡i astronomska, direktna ili visinska, iz koje godine je godiÅ¡njak, dali su tražili korekcije za tlak i temperaturu da se vade, te loksodroma i ortodroma da li su se tražile međutočke od vrha ili prema zadanim LONG, da li je bila kombinirana, preko ekvatora, datumske? Razina mora - dali se daje da se koriste NT ili uz graf ili isključivo formulama?
Engleski: koliko se izmjenio u odnosu na prijašnje ispite, koliko knjige od Pritcharda pomažu za ispit?

I za sve - koja pitanja su Vam postavljena na usmenom?

Unaprijed zahvaljujem.

Ono sta je meni frend poslao na mail. Vanredni kapetanski odrzan u augustu u Rijeci.

- STABILITET - pismeno (jbg. nitko nije slikao) Bilo je 5 zadataka, zito, draft survey, ukrcaj tereta i kut nagiba, uzduzna iskrcaj iz stive iz stive 1 i ukrcaj balasta u FPT za zeljeni gaz, i u vodama razlicite gustoce. Pismeno je tri sata i ja sam taman stigao sve napisat bez da sam ista provjeravao, stvarno vremena na knap i vec me bilo strah da necu stic tako da se potrudi da napises sve zadatke. Bitan mu je konacni rezultat, ali isto tako nesto sitno boduje i postupak tako da je dobro sve pisat jer nikad neznas dali ce te jedan bod spasiti. Bili su skoro svi zadaci Losinj i jedan Sava, a tko zna sta ce vama biti.
usmeno- nama je bio Komadina sa faxa i sve po pitanjima iz skripte, nije neki problem i on ti dosta pomaze i navodi. Mene je bilo strah da ce biti Bugarin jer onda bi bilo veselja.

- NAVIGACIJA - zadatke iz navigacije smo slikali tako da ti ih i saljem i to se da rijesit bez probleme u 3 sata pa i ranije, opet isto ako stignes pisu mu cijeli postupak. Nama je na usmenom bio Kos sa faksa i to je bilo cudo sta je sve pitao, pita te pitanja iz sripte ali to mozda samo jedno od grupe koje izvuces a anda pocinje sva ona druga cuda i sranja. Mene je pogodio sto sam znao, one radarske lepeze i tako, formulu za udaljenost... Ali decke je pitao da mu crtaju kartografske proekcije (sve) , nebeske svere, sverne trokute ortodroma i kosodroma, izvlacenje formula, neperovo kolo i neperova pravila....., mislim strasno sta god mu je palo na pamet. Navodno da nekad Bugarin ispituje navigaciju, neznam kako to onda izgleda.

- ENGLESKI - pismeno je neki tekst iz MARS-a kako je Uta objasnila, a na usmenom opet taj tekst da objasnis. Na pismenom su jos oni zadaci iz iz skripte, nije problem, ja sam ih imao na mobitelu tako da sam cak i uspio malo prepisat sto nisam znao. Bio je Prichard, a on navodno ide u miovnu tako da neznam tko ce ga nasljediti.

- MANOVRA - To se moras obavezno pripremiti pogotova pravila i svijetla i zvucne signale, to obavezno nauci sve. Ispitije te Bugarin, prvo baca kartice sa svijetlima i to moras sve znat, pravila te pita detaljno a najvise ze drzi oko jedrilice i koga ona mora izbjegavati, i ograniceni i nespsobni i ribari, odnose izmedju njih nauci jer to je skoro svih pitao. A nakon toga pitanja iz skripte ovisno sta izvuces.

- METEOROLOGIJA - ispituje Andraka, samo pitanja iz skripte i on dosta pomaze ako zapnes.

- ODRZAVANJE BRODA - Bio je Ivce i on dosta pomaze, pitanja su iz one skripte. Mada je meni ono sve totalno sranje, nerazumljivo i tesko ucljivo (isto tako i skripta iz navigacije mi je bila dosta teska).

- SIGURNOST NA MORU - Ispituje Glazar po pitanjima iz skripte, to je vise manje ok jer mi to vecinom znamom, a i lako se pamti.

- POMORSKO PRAVO - to isto nauci jer ispituje neka zenska i trazi da znas. Pomoci ce ti ako vidi da znas ali ako ne, onda bas ne pmaze nego ide sa podpitanjima. Sve po skripti.

Back