• Raspored Ispita

E.t.o.

Uvjeti za stjecanje svjedodžbe o osposobljenosti za časnika elektrotehnike

SVI POMORCI BEZ OBZIRA NA ZAVRÅ ENI PROGRAM OBRAZOVANJA, DUŽNI SU POLOŽITI ISPIT PRI LUČKOJ KAPETANIJI U SVRHU STJECANJA SVJEDODŽBE O OSPOSOBLJENOSTI ZA ČASNIKA ELEKTROTEHNIKE (STCW III/6).

Potrebni uvjeti:

– Najmanje 18 godina života

– ZavrÅ¡eno srednjoÅ¡kolsko obrazovanje elektrotehničkog smjera u trajanju od najmanje 4 godine ili zavrÅ¡en preddiplomski sveučiliÅ¡ni studij elektrotehničkog smjera

– Uvjerenje o uspjeÅ¡no zavrÅ¡enoj Posebnoj izobrazbi radi stjecanja svjedodžbe o osposobljenosti za časnika elektrotehnike (STCW III/6)

– Svjedodžba o osposobljenosti za temeljnu sigurnost na brodu – D2

– Svjedodžba o osposobljenosti za upravljanje gašenjem požara – D12

– Svjedodžba o osposobljenosti za rukovanje brodicom za spaÅ¡avanje i spasilačkom brodicom, osim brze spasilačke brodice – D17

– Svjedodžba o osposobljenosti za medicinsku prvu pomoć – D19

– Potvrdnica o osposobljenosti za rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – radna razina – D47A

– Potvrdnica o osposobljenosti za sprečavanje onečiÅ¡ćenja okoliÅ¡a – D48

– Najmanje 6 mjeseci plovidbene službe u svojstvu vježbenika elektrotehnike ili brodskog električara

– Svjedodžba o zdravstvenoj sposobnosti člana posade pomorskog broda, brodica i jahti

– Položen ispit za časnika elektrotehnike

sta ne treba 12 mjeseci kao asistent??

kad bi i drugdje u svijetu procedura za dobivanje ETO breveta bila ista kao u hr, placa za ETO-a bi 01.01.2017. isla na 20 k$ obzirom da bi ih trazili svim mogucim uredjajima a njih naci dovoljno ne bi se moglo... ali mi se cini da sve sto ce se dogoditi je to da ce drasticno pasti udio nasih struja na brodovima (dok ne podmire apetite za dolarima nasih kvazi ucilista tj onih koji ih tako programiraju), a vidjet cete kako ce ucilista odgovoriti povecanjem cijene na navalu krajem ove godine...
Zasto u Sloveniji mozes dobit ETO brevet samo sa srednjom skolom? Barem mi tako kaze jedan kolega...

Sve mi se cini da ce stavit ETO brevet na cekanje...tj da ce odgodit primjenu na 2027.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

kad bi i drugdje u svijetu procedura za dobivanje ETO breveta bila ista kao u hr, placa za ETO-a bi 01.01.2017. isla na 20 k$ obzirom da bi ih trazili svim mogucim uredjajima a njih naci dovoljno ne bi se moglo... ali mi se cini da sve sto ce se dogoditi je to da ce drasticno pasti udio nasih struja na brodovima (dok ne podmire apetite za dolarima nasih kvazi ucilista tj onih koji ih tako programiraju), a vidjet cete kako ce ucilista odgovoriti povecanjem cijene na navalu krajem ove godine...
Zasto u Sloveniji mozes dobit ETO brevet samo sa srednjom skolom? Barem mi tako kaze jedan kolega...

Bravo Jeremija..,

Kad se sretnemo napit' ću te i na'ist za ovaj post.

Yeb'gaa, ovo isto sam i ja govorija, a tada me počeli ismijavati ovdje.., da te podsjetim prednjačili su u tome Srelec i Crta Zara.

Eo, opet ponavljam:

Uvjet za prijavu ispita za kape i zapovjednike je viÅ¡a Å¡kola ili fakultet.., a za ETO je uvjet panćofarski kurs. BanderaÅ¡ima ne priznaju diplome iz iste obrazovne ustanove kao diplome zapovjedničke i kapa. I kad tražiÅ¡ "zaÅ¡to?" od onog panćofara Å¡ibenskog u Zagrebu dobijaÅ¡ stalno answerback "odsutan do petka". JoÅ¡ kad se sjetim da su istog tovara neki navodili kao meritusa - dođe mi bljuvat. Ja bi ga pljunuo javno da ga sretnem.

:kafa

Last edited:
I kad tražiÅ¡ "zaÅ¡to?" od onog panćofara Å¡ibenskog u Zagrebu dobijaÅ¡ stalno answerback "odsutan do petka"

Kojeg petka? To je valjda isto ona sta sam vidio reklamu na jednom kafiću di pise "od sutra sve besplatno"
Alan Ford je mala beba za nasu domovinu... 'oces hrana, ces benzin ces breveti ces dobro vino... sve je jeftinije krenes li na sjever jug zapad ili tamo gdje sunce sja... pa do kad??? Parkirao danas ispred Plodina pa gledam malo... Otkud vama bre pare za sve ove aute sta vozite narode moj???

Gavro

vec kad me spominjes,da si citao sta je pisalo vidio bi da je nesto totalno drugcije receno a ne ono sta ti sad govoris,tad si se bia uzvidia I tumacia toplu vodu to je bio ralog mog javljanja

strojari I nauticari danas do najvisih pozicija dolaze putem indenticnog kursa ali osjetno skupljeg tj jednako pancofarskog kursa

tako molim te smiri malo
ima puno bolnijih I ozbiljnijih tema opet napisanih u onim postovima za koje me gore spominjes

bio na kursu ,bio na ispitu I samo neka ostane sve isto .....

puno teze mi je palo nanovo polaganje slusanje predavanja za stcw ispite koje su vec polagani pri Royal Navy ili US Coast Guard tj slusani kod petrofaca,falcnutec ili TRX Education ...

Ti u ovoj temi dodes ko Vasco Brkic neki dan u Otvorenom....

Last edited:
kojeg petka? To je valjda isto ona sta sam vidio reklamu na jednom kafiću di pise "od sutra sve besplatno"
alan ford je mala beba za nasu domovinu... 'oces hrana, ces benzin ces breveti ces dobro vino... Sve je jeftinije krenes li na sjever jug zapad ili tamo gdje sunce sja... Pa do kad??? Parkirao danas ispred plodina pa gledam malo... Otkud vama bre pare za sve ove aute sta vozite narode moj???

:d:d

IMG_0175.jpg

Last edited:
strojari I nauticari danas do najvisih pozicija dolaze putem indenticnog kursa ali osjetno skupljeg tj jednako pancofarskog kursa
:
puno teze mi je palo nanovo polaganje slusanje predavanja za stcw ispite koje su vec polagani
:
Ti u ovoj temi dodes ko Vasco Brkic neki dan u Otvorenom....

Eeee, nećeÅ¡ razbojniče :D

Ovaj prvi dio u citatu je nasilje nad činjenicama. Eno ti otiđi u lučku i jasno stoji izvjeÅ¡eno Å¡to treba zapovjedniku i kapu i banderaÅ¡u. Dakle, onako je kako sam rekao. Može banderaÅ¡ imati diplomu FESB-a - neće mu važiti.

Drugi dio.., vidim da sad negodujeÅ¡ kada je tebe dotaklo - a kad sam ja ranije ukazivao na to i borio se protiv marifetluka nisi dao podrÅ¡ku. Dapače, suprotstavio si se mojim postovima.

Treće.., Å¡ta je to Vasco srao na Otvorenom? Izvijesti tamo u kokoÅ¡aru.., btw, na brodu sam pa nisam gledao?!

Moze li mi netko dati info ako je upoznat, dakle ako je ukrcaj za el. cadeta, treba li pisati dnevnik? Nadalje, moze li se u matrikulu upisati electician pa da nakon 6 mjeseci se ide polagati ETO bez dnevnika? Da li je moguce da u matrikuli pise el. cadet i 6 mjeseci navigacije pa polagati ETO bez tog dnevnika?

ja san iÅ¡a u lučku kapetaniju pitat i jedna jako nadrkana teta i prosijedi gospodin su mi rekli da ne treba..poÅ¡to mi nisu djelovali pouzdano raspita san se okolo i isto su mi rekli..al ja svakako piÅ¡en svoju tekicu i dokumentiran sve pa bi isto preporučija i tebi :)

nadrkani su svugdje pa tako i Rijeci jer svi ulazite glave pognute sitnog koraka, skruseno ko pred papu, svojim ocima vidio, normalno da se onda osokole kad to su takve sorte moralnih kepeca. Ja uvijek nastupam ekstra ljubazno, i odmah nakon par sekundi vidim s kime imam posla s druge strane saltera, nevezano o kojoj se uhljebenickoj ustanovi radilo od porezne, zdravstvenog, gruntovnice ited... e onda ako vidis da je s druge strane frigidusa nadrkana, onda se sa tom stokom treba govorit glasno i jasno, odmah dat do znanja da je ona tebi tamo da ti servisira i da ti na svako pitanje odgovori ma koliko ono banalno bilo, jer to je mjesto gdje ti moras pitat a ne prolaznika na hodniku, taj na hodniku ne prima placu za to!! I ako je teta nadrkana treba je pitat, je li gospodjo Vama se bas ne radi? I treba pitat ime i prezime i slati prituzbe pa da vidis kad se skupi nekoliko da ce ipak dobit po ustima, nije to bas toliko nedodirljiva gospoda

puno teze mi je palo nanovo polaganje slusanje predavanja za stcw ispite koje su vec polagani pri Royal Navy ili US Coast Guard tj slusani kod petrofaca,falcnutec ili TRX Education ...

Isukrsta'mi.., ovom Srelecu je lakÅ¡e ućerati dvaes' centi u prkno nego mm u glavu!

Ma gle ovo.., on proÅ¡ao education kod U.S. coast guard i sad mu teÅ¡ko palo polaganje STCW breveta koje već ima. A zar mi ostali nismo polagali te iste brevete i plaćamo ih po istoj cijeni. Ako hoćeÅ¡ da znaÅ¡ frajeru npr. Fire Fighting kada sam ga ja prvi put polagao trajao je 15 dana.., sedmicu dana na pomorskom fakultetu i plus sedmicu dana s vatrogascima i koÅ¡tao je samo 50 maraka otprilike.

No, o tome nije riječ ovdje. Riječ je naprotiv o diplomi izdanoj na fakultetu koja je de facto poniÅ¡tena.

Poništio je diplome klan iz ministarstva pomorstva pod vodstvom izvjesnog Mrvice i Barake iz Šibenika.

Provjereno:

- ministarstvo obrazovanja nisu konzultirali
- fakultete nisu konzultirali

Zanimljivo, zvao sam i agenciju za priznavanje stranih diploma i čak i oni se prave ludi. Apsurd je da u Hrvatskoj uopće postoji ova agencija, a takva agencija za ocjenu domaćih diploma ne postoji.

I sad te ja pravim ludim.., btw.., koji je to kapo ili nautičar iÅ¡ao polagati kurs u Libra ako ima viÅ¡u ili fakultet?

I zanimljiva ti je teza ova Å¡to si rekao: "kurs je panćofarski.., ali neka stoji, dobar je"

:kafa

I sta sad na kraju? Jel treba dnevnik ili ne treba? Jel uopce napravljen taj dnevnik ili se pise u neku biljeznicu?

Back