Jeli saznao itko ista o ovom?
Jasam jos tjedan dana na brodu pa cu zvat kad dodjem doma, ako je cijena ok vjerojatno cu ga i rjesit doma.
P.O.U. Libar
Pise da vridi 5 godina. Jesu to neka nova pravila ili? Ja san ga polaga prosle godine i nema datuma isteka. I nevidin da pise da je odobren od engleza?
Ovo je neki opceniti DPM...ni Kongsberg ni RR ni koji treci... mogu mislit sta od opreme imaju i kakvi su kabineti [emoji15]

Ma Å¡ta ćeÅ¡ pridavat značaj tim naÅ¡im panćofarijama.., treba ići vani na obuku! Nama je nedavno bila ekipa RR na brodu i održali familiarization. Ljudi stručni, nema govora.., ne samo o tehničkim stvarima nego posjeduju vjeÅ¡tinu u obučavanju. Jedina zamjerka Å¡to za tri dana nismo imali kad da tako kažem niti cegaru zapalit, a kamoli kavu ćeifovat. Å vabo je to, ili norvežanin, isti qrac. Poslali su nam i uvjerenje, a za pravi certificate treba ići u NorveÅ¡ku.
A vidit ću, ako uzmognem, ja ću u NorveÅ¡ku ili Napoli. Nemam povjerenja u niÅ¡ta naÅ¡e.., nemoÅ¡ turčinu virovat!
Srozali smo se na razinu crnogoraca kojima je jedina obrazovna institucija u zemlji neki
tzv. - "Zvanični Centar Obuke za Ukrcaj na MSC".
![]()
Ja sam bia u Aalesund na dp maintenance RR i mogu rec da je dosta dobar tecaj pet dana a oko 3 dana prakticni dio rjesavanje problema i tako...Sta se tice nasih tecaja ovi u elektro experta na Fesbu HV isto odlican tecaj za svaku preporuku i po STCW je..
Koliko pita, taj u Aalesundu?
Sta se tice nasih tecaja ovi u elektro experta na Fesbu HV isto odlican tecaj za svaku preporuku i po STCW je..
Dule, da li si bio kod ovih? Å ta ima kod njih i kako to izgleda, otprilike??
bia sam sad nedavno.
Gavro imam ti ja dobar tutorial sa internog tecaja moje firme. Javite se kad budete u ri...Ok.., tražio sam po internetu tutorial o tom stvarima, međutim joÅ¡ nisam uspio naći neÅ¡to dobro. Inače, o svim drugim stvarima ima puno kvalitetnih video lekcija, a o knjigama i broÅ¡urama da i ne govorimo. Ja imam u kompjuteru knjiga iz elektrike da ih vjerovatno ne bih uspio pročitati za 50 godina.
Da je ovako bilo kada sam ja bio u osnovnoj Å¡koli danas bih bio učitelj. BTW, mi smo onda krali knjige doli na Pijaci Sinjora, po knjižarama. A yebate, ko' ti je mogao dati 50 ili 100 maraka da kupiÅ¡ knjigu.., a nije bilo video kamera u knjižarama tada. UđeÅ¡ unutra, uzmeÅ¡ Å¡to ti treba i s njom pod jaketu, i ono kao fora upitaÅ¡ knjižarku "Imate li knjigu 'Protokoli Sionskih mudraca', ne mogu je pronaći?!" Odgovor je bio "Nema" .., i dalje bok/bok ili do viđenja i tako..,
HV tecaj u Allesundu je 27-28K NOK-a
Mada ga preporucam u Elektro Experta u Splitu jefitniji je i dobar je kazu svi.
Dalmose, evo moram te ispraviti. Pričamo o Allesundu kao opciju za DPM, ne za HV. HV nema smisla ići gore, nije to neka nauka. Ja sam ga napravio u Splitu isto i preporučam svakome.