Pisao sam direktno Kalameti,ali je odgovorio neki Milivoj Eglend?žija.To je bilo prije 2 godine,13 godina sam bio kapo do 3000 kw,pa mi je trebala navigacija za 2E,da bi mogao postati po njima Kapo iznad 3000 kw.Sad u 3 mj ču imati godinu dana navigacije kao 2E unlimited.Evo ??ta su mi napisali:
Ako posjedujete valjanju svjedod?žbu za 2 časnika stroja,na brodu porivne snage 3000kw ili jačem(STCWIII/2),i imate najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe,nakon stjecanja spomenute svjedod?žbe,a najmanje u svojstvu časnika stroja,na brodovima porivne snage 3000kw ili jačim,te udovoljavate propisanim zdravstvenim uvjetima,udovoljavate propisnim uvjetima za stjecanje svjedod?žbe za upravitelja stroja,na brodu sa strojem 3000 kw ili jačim.
Međutim ako vam je istekla svjedod?žba koju posjedujete,te ne ispunjavate uvjete(navigacija 1 u 5)i niste zavr??ili vi??u ??kolu brodostrojarskog smjera,onda ne ispunjavate uvjete za stjecanje svjedod?žbe za upravitelja stroja na brodu snage od 3000kw ili jačim.
Eto, to sam dobio prije 2 godine i u 3 mj idem to provjeriti u praksi.Vjerovatno če u kapetanijama imati svoju filozofiju,jer je tako to kod nas.