A1 obrazac

tony

2nd Officer
Pozdrav kolege pomorci,trebam malu pomoc ako se ko razumje iskreno meni nista nije jasno.
Naime da objasnim ukratko,plovim na kruzerima od 2012 na Malteskoj Zastavi i mislio sam da firma uredno placa doprinose ali nije tako,znam nema isprike ali uopce nisam isao za tim jer na teretnima je sve to obavljala firma,dalje,navigaciju sam ovjerio svaki put normalno poslje iskrcaja do danas,sad prvi put teta iz kapetnaije mi je rekla da neplaca moja firma mirovinsko i da to sam moram rijesiti,naravno otisao sam do mirovinskog i rekli su mi da se ja od 2012 vodim kao nezaposlena osoba i zato imam zdrastveno ali da to nije uredu i da trebam ispuniti A1 obrazac.Dalje skinuo sam A1 obrazac i sad tu iskreno mi nije nista jasno koje datume upisati jel mogu od sad placati pa nadalje i na kraju kome to poslati?Ako se itko ko se razumje bio bih jako zahvalan na bilo kakvoj pomoci Pozz svima!

Ovisi o tome ko ti daje plaću...
Drugim riječima: tko ti je poslodavac.

Dakle, ako ti je poslodavac (onaj tko ti daje plaću) isto Maltežan, zaboravi A1.
Ako ti je poslodavac iz druge EU države, on mora ti napraviti odstupanje, tj. A1.
Ne možeš to sam napraviti, oim ako je poslodavac (tj. onaj tko ti uplaćuje plaću) van EU.
Ako je Maltežan poslodavac i ne uplaćuje ti doprinose, ne moreš tu ništa. Poslodavac krši propise EU, a opet se s rogatim ne valja bosti...
Meni je tako bilo sa Ciprom u 2017. godini, tj. prva tri mjeseca nisam moga platit' doprinose a ni poslodavac nije uplatija...

Back